PogromcaCzasu666 Posted January 10, 2023 Share Posted January 10, 2023 Kiedyś już zadałem pytanie i zostało bez odpowiedzi 😆 Czy planujecie dodać swoją grę do usługi NVIDIA GeForce Now? 😁 Mam nadzieję że teraz ktoś odpowie na to pytanie 😆 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArcadioSF Posted January 11, 2023 Share Posted January 11, 2023 (edited) https://steamcommunity.com/app/1422130/discussions/0/3182362324973218912/ Edited January 11, 2023 by ArcadioSF Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitoras Posted February 5, 2023 Share Posted February 5, 2023 Będzie wkrótce jak widać 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RealMiko Posted February 5, 2023 Share Posted February 5, 2023 > 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
en57 Posted February 20, 2023 Share Posted February 20, 2023 No i na tyle by było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobikrk Posted February 20, 2023 Share Posted February 20, 2023 (edited) 3 godziny temu, en57 napisał(a): No i na tyle by było. Z tego co się orientuję to aktualizują serwery pod 4080 i mogą wystąpić problemy z dostępem do gier. Edited February 20, 2023 by bobikrk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fuorigioco Posted February 21, 2023 Share Posted February 21, 2023 Czy ktoś z zespołu mógłby powiedzieć, jak długo SimRail nie będzie dostępny na GeForce Now? 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PogromcaCzasu666 Posted February 22, 2023 Author Share Posted February 22, 2023 W dniu 21.02.2023 o 16:05, Fuorigioco napisał(a): Czy ktoś z zespołu mógłby powiedzieć, jak długo SimRail nie będzie dostępny na GeForce Now? Podłączam się do pytania. Czy ktoś już coś wie na ten temat ? Dużo nie oczekujemy tylko czy i wg będzie działać 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArcadioSF Posted February 23, 2023 Share Posted February 23, 2023 (edited) SimRail na Geforce Now jest już dostępny. Edited February 23, 2023 by ArcadioSF 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robinus Posted February 23, 2023 Share Posted February 23, 2023 (edited) Super! Kupione! Pozbyłem się komputera z domu, gram tylko na GeForce NOW. Dziękuję, że ktoś pomyślał o tej opcji dla tego symulatora. Z niecierpliwością czekam jeszcze na sterowanie padem, żeby wygodnie na kanapie sobie pociąg prowadzić... 🙂 Edited February 23, 2023 by Robinus 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Kovu_ Posted March 13, 2023 Share Posted March 13, 2023 Ma ktoś może problem że wywala was z sesji tuż przed wjazdem do Katowic? Jechałem 3 razy do Katowic i 3 razy praktycznie w tym samym miejscu wywala mnie z sesji. Jest na to jakieś rozwiązanie czy problem występuje tylko u mnie? Wykluczam pogorszenie się jakości sieci internetowej bo mam stałe łącze przez LAN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dany16 Posted March 14, 2023 Share Posted March 14, 2023 Dzień dobry ten sam problem u mnie dziś rano Tłumaczenie Google Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Kovu_ Posted March 18, 2023 Share Posted March 18, 2023 W dniu 14.03.2023 o 11:41, Dany16 napisał(a): Dzień dobry ten sam problem u mnie dziś rano Tłumaczenie Google Hello, I found a solution. It turned out that simrail has problems displaying full resolution textures and it crashes the game. Reduce the settings: texture resolution and set it to 1/2 resolution. It seems to have helped me. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadii Posted March 25, 2023 Share Posted March 25, 2023 Też mam ten problem, gdy się zbliża generalnie do większych miast np. Sosnowiec/Katowice lub Warszawa. Freezuje i tyle z rozgrywki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sobolaqe Posted April 10, 2023 Share Posted April 10, 2023 W dniu 25.03.2023 o 14:01, Shadii napisał(a): Też mam ten problem, gdy się zbliża generalnie do większych miast np. Sosnowiec/Katowice lub Warszawa. Freezuje i tyle z rozgrywki. Zrob tak jak w poscie powyzej, zredukuj tekstury do polowy, u mnie pomoglo a mialem crash i jako maszynista i jako dyzurny. Odkad zmienilem ustawienia nie mialem problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadii Posted April 11, 2023 Share Posted April 11, 2023 W dniu 10.04.2023 o 19:34, Sobolaqe napisał(a): Zrob tak jak w poscie powyzej, zredukuj tekstury do polowy, u mnie pomoglo a mialem crash i jako maszynista i jako dyzurny. Odkad zmienilem ustawienia nie mialem problemu Zmieniłem rozdziałkę z pełnej na 1/2 i jest okej, ale dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Average Perła Connoisseur Posted April 23, 2023 Share Posted April 23, 2023 (edited) Czy tylko ja posiadam problem, że bez znaczenia jaki pociąg wybiorę to w przeciągu 40 minut crash? Tylko i wyłącznie problem ten występuje na platformie GeForce i tylko podczas jazdy pociągiem, będąc w trybie dyżurnego wszystko działa jak należy i nie wyrzuca Edit: nie zauważyłem reszty odpowiedzi Edited April 23, 2023 by Average Perła Connoisseur Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał_Wx Posted June 7, 2023 Share Posted June 7, 2023 Czy korzysta ktoś z GeForce Now w subskrypcji priority? Wystarcza to by włączyć DLSS w wersji ultra aby nie było pływania i migotania terenu w oddali przy rozsądnej ilości FPS oraz czy nie zrywa połączenia w trakcie przejazdu przez Warszawę czy Katowice? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hermaneg Posted June 7, 2023 Share Posted June 7, 2023 Na Ultimate idzie w pełnej rozdzielczości tekstur, priority wywalało przy większych miastach jak pisaliście. Niestety cena nie jest niska i daje po kieszeni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biggus Dickus Posted August 29 Share Posted August 29 Abonament "Priority" nadal ma problemy z większymi miastami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Conrad Posted August 29 Share Posted August 29 W dniu 7.06.2023 o 13:49, Michał_Wx napisał(a): Czy korzysta ktoś z GeForce Now w subskrypcji priority? Wystarcza to by włączyć DLSS w wersji ultra aby nie było pływania i migotania terenu w oddali przy rozsądnej ilości FPS oraz czy nie zrywa połączenia w trakcie przejazdu przez Warszawę czy Katowice? Ja korzystam z Ultimate, serwer polski EU East - WAW 01, gdzie ping na światłowodzie jest poniżej 10 oraz gram w jakości 3440x1440 UW QHD, z częstotliwością ustawioną na 120fps, z Reflex, HDR, 10bit kolor (zużywa na godzinę 16GB), działa perfekcyjnie i jakość jest powalająca obecnie, do tego co można było uzyskać wcześniej na innych serwerach. Obecnie serwer w Warszawie zmienił jakość GFN dość znacznie, działa to tak jak powinno, tzn tak jak to odbierali inni w Europie. w SimRail na szlaku często 80-100fps, za to blisko miast dużych schodzi do 40fps, a tak jest ponad 60fps Link to comment Share on other sites More sharing options...
PL_Andrev Posted August 30 Share Posted August 30 (edited) 14 godzin temu, Conrad napisał(a): Ja korzystam z Ultimate (...) Zdaje się że kolega powyżej zgłosił problem z Priority a nie z Ultimate. Ale cieszymy się że na Ultimate nie masz problemów. @Biggus Dickus zgłaszałeś buga na forum? To może być problem z optymalizacją, a w tym przypadku wątpliwe aby pojawił się w miarę szybko jakiś bugfix. . Ktoś polecał obniżenie rozdzielczości tekstur do 1/2 - do Grochowa na Priority przejechałem bez problemu. Edited August 30 by PL_Andrev Link to comment Share on other sites More sharing options...
Conrad Posted August 30 Share Posted August 30 (edited) Z "Priority" jest taki problem, że maksymalnie ma 1080p oraz słabsze karty RTX, więc jeżeli wiemy, że SimRail lubi mocny sprzęt, tutaj "Ultimate" z RTX 4080 rozwiązuje większość problemów i pozwala bez ograniczeń korzystać, patrz na rozdzielczość 5mln px generowane bez problemów. Edited August 30 by Conrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOlorowy Posted November 8 Share Posted November 8 Dla osób korzystających z tejże usługi, znalazłem taki ciekawy artykuł. Wrzucam jako ciekawostkę (Tyczy się ona rzekomych limitów na granie na określonych zasadach) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Conrad Posted Saturday at 01:48 PM Share Posted Saturday at 01:48 PM W dniu 8.11.2024 o 14:18, KOlorowy napisał(a): Dla osób korzystających z tejże usługi, znalazłem taki ciekawy artykuł. Wrzucam jako ciekawostkę (Tyczy się ona rzekomych limitów na granie na określonych zasadach) "Chociaż limit 100 godzin zacznie obowiązywać „na początku przyszłego roku”, firma twierdzi, że obecni aktywni członkowie lub ci, którzy wykupią członkostwo przed 31 grudnia 2024 roku, nie zostaną objęci tym limitem przez kolejny rok, co oznacza, że limit będzie obowiązywał dopiero od stycznia 2026 r. Warunkiem jest zapewnienie ciągłości opłat." Wiec luz 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now