キャプテン翼 Posted December 8, 2022 Share Posted December 8, 2022 (edited) To już któryś raz kiedy podczas wczytywania już scenerii / serwera, pasek dochodzi do końca i nagle gra przestaje odpowiadać. Ważne, że to się dzieje tylko w tym jedynym momencie. Edited December 8, 2022 by キャプテン翼 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Szociu Posted December 8, 2022 SIMRAIL Team Share Posted December 8, 2022 Czy możemy prosić o parametry komputera? Posiadasz aktualne sterowniki i SimRail dodany do wyjątków w zaporze Windows? Link to comment Share on other sites More sharing options...
キャプテン翼 Posted December 9, 2022 Author Share Posted December 9, 2022 (edited) 19 godzin temu, Szociu napisał(a): Czy możemy prosić o parametry komputera? Posiadasz aktualne sterowniki i SimRail dodany do wyjątków w zaporze Windows? Sterowniki raczej aktualne. Daj znać czy takie parametry wystarczą, czy potrzeba coś więcej. Nad zaporą czuwa Eset z tego co widzę. Edited December 9, 2022 by キャプテン翼 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cozix Posted December 9, 2022 Share Posted December 9, 2022 (edited) U mnie non stop na ekranie ładowania pojawia się komunikat połączenie z serwerem zostało utracone z nieznanego powodu. Nawet jak się gra załaduje to po przejechaniu jakiegoś odcinka pojawia się ten komunikat i pograne. Edited December 9, 2022 by cozix Link to comment Share on other sites More sharing options...
D154573R Posted December 9, 2022 Share Posted December 9, 2022 Ja miałem po aktualizacji raz coś takiego. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeVoo Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 W dniu 8.12.2022 o 17:51, キャプテン翼 napisał(a): To już któryś raz kiedy podczas wczytywania już scenerii / serwera, pasek dochodzi do końca i nagle gra przestaje odpowiadać. Ważne, że to się dzieje tylko w tym jedynym momencie. Miałem to samo wielokrotnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeVoo Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 Zrywanie połączenia i wywalanie już po załadowaniu paska też miałem, jeszcze częściej niż to zawieszanie jak powyżej. Ponadto uważam, że nie można wymagać od użytkownika dodawania sztucznych reguł do firewalla żeby pograć w grę. W dniu 8.12.2022 o 20:23, Szociu napisał(a): Czy możemy prosić o parametry komputera? Posiadasz aktualne sterowniki i SimRail dodany do wyjątków w zaporze Windows? Ja bym osobiście coś takiego odebrał jako próbę scamu (tak reaguję na wszystkie prośby zdjęcia zabezpieczeń lub podania mojego hasła żeby mi pomóc coś naprawić). A poza tym ta gra ZWYKLE DZIAŁA, tylko w pewnych momentach ma te problemy. Gdyby to był firewall, to by się to działo w 100% przypadków a nie 20%. No a poza tym aplikacja kliencka może sama inicjować połączenia, nie musi otwierać portów. Nie można zakładać, że wszyscy użytkownicy nie są za NATem i mogą odbierać połączenia. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
D154573R Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 Log_2022-12-10_21-25-01_part1.zip Wywaliło mnie bez powodu 😕 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyzwar Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 (edited) 19 godzin temu, PeVoo napisał(a): Zrywanie połączenia i wywalanie już po załadowaniu paska też miałem, jeszcze częściej niż to zawieszanie jak powyżej. Ponadto uważam, że nie można wymagać od użytkownika dodawania sztucznych reguł do firewalla żeby pograć w grę. Ja bym osobiście coś takiego odebrał jako próbę scamu (tak reaguję na wszystkie prośby zdjęcia zabezpieczeń lub podania mojego hasła żeby mi pomóc coś naprawić). A poza tym ta gra ZWYKLE DZIAŁA, tylko w pewnych momentach ma te problemy. Gdyby to był firewall, to by się to działo w 100% przypadków a nie 20%. No a poza tym aplikacja kliencka może sama inicjować połączenia, nie musi otwierać portów. Nie można zakładać, że wszyscy użytkownicy nie są za NATem i mogą odbierać połączenia. Firewall firewallowi nie równy dlatego historie o 100% przypadków włożyłbym między bajki. Bardzo prawdopodobne niestety i to taki sam scam jak wszystkie twoje milion portów otwarte tylko po to, żebyś mógł pisać na tym forum i Los jeden raczy wiedzieć, co Microsoft z tym robi 🙂 Wg mnie warto badać ten temat. Edited December 10, 2022 by hyzwar Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeVoo Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 Mylisz 2 rzeczy. Nawet jeśli firewall firewallowi nie równy. To mój firewal JEST równy mojemu firewallowi sprzed 5 minut i sprzed 15 minut, więc jeśli coś działało 5 minut temu, a teraz nie działa, a potem znowu działa i znowu nie działa - NA TYM SAMYM KOMPIE - to znaczy, że to NIE jest wina reguły na firewallu. No chyba, że przyjmiemy, że firewall działa losowo i "czasem przepuszcza", ale takie teorie spiskowe to bym raczej odpuścił. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyzwar Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 (edited) Ja nie ma zamiaru się spierać, a jedynie uważam, warto jednak sprawdzić pewne rzeczy, na spokojnie 🙂 Bo skoro u większoście działa... Pozdrawiam Edited December 10, 2022 by hyzwar Link to comment Share on other sites More sharing options...
cozix Posted December 11, 2022 Share Posted December 11, 2022 Mi pomogła instalacja gry na dysku sdd. Od momentu jak przeinstalowałem gre z hdd na sdd gra ładuje się prawidłowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeVoo Posted December 12, 2022 Share Posted December 12, 2022 5 godzin temu, cozix napisał(a): Mi pomogła instalacja gry na dysku sdd. Od momentu jak przeinstalowałem gre z hdd na sdd gra ładuje się prawidłowo. Ja mam od samego początku na SSD i wielokrotnie miałem domy-widma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vitas Posted December 26, 2022 Share Posted December 26, 2022 Po ostatnich aktualizacjach opisywana sytuacja (okienko "Program SimRail nie odpowiada...) pokazuje się, kiedy w ustawieniach graficznych zmieniam poziom FOV. Wtedy po zatwierdzeniu pojawia się okienko i gra zamiera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts