キャプテン翼 Posted December 8, 2022 Posted December 8, 2022 (edited) To już któryś raz kiedy podczas wczytywania już scenerii / serwera, pasek dochodzi do końca i nagle gra przestaje odpowiadać. Ważne, że to się dzieje tylko w tym jedynym momencie. Edited December 8, 2022 by キャプテン翼
SIMRAIL Team Szociu Posted December 8, 2022 SIMRAIL Team Posted December 8, 2022 Czy możemy prosić o parametry komputera? Posiadasz aktualne sterowniki i SimRail dodany do wyjątków w zaporze Windows?
キャプテン翼 Posted December 9, 2022 Author Posted December 9, 2022 (edited) 19 godzin temu, Szociu napisał(a): Czy możemy prosić o parametry komputera? Posiadasz aktualne sterowniki i SimRail dodany do wyjątków w zaporze Windows? Sterowniki raczej aktualne. Daj znać czy takie parametry wystarczą, czy potrzeba coś więcej. Nad zaporą czuwa Eset z tego co widzę. Edited December 9, 2022 by キャプテン翼
cozix Posted December 9, 2022 Posted December 9, 2022 (edited) U mnie non stop na ekranie ładowania pojawia się komunikat połączenie z serwerem zostało utracone z nieznanego powodu. Nawet jak się gra załaduje to po przejechaniu jakiegoś odcinka pojawia się ten komunikat i pograne. Edited December 9, 2022 by cozix
D154573R Posted December 9, 2022 Posted December 9, 2022 Ja miałem po aktualizacji raz coś takiego. 1
PeVoo Posted December 10, 2022 Posted December 10, 2022 W dniu 8.12.2022 o 17:51, キャプテン翼 napisał(a): To już któryś raz kiedy podczas wczytywania już scenerii / serwera, pasek dochodzi do końca i nagle gra przestaje odpowiadać. Ważne, że to się dzieje tylko w tym jedynym momencie. Miałem to samo wielokrotnie.
PeVoo Posted December 10, 2022 Posted December 10, 2022 Zrywanie połączenia i wywalanie już po załadowaniu paska też miałem, jeszcze częściej niż to zawieszanie jak powyżej. Ponadto uważam, że nie można wymagać od użytkownika dodawania sztucznych reguł do firewalla żeby pograć w grę. W dniu 8.12.2022 o 20:23, Szociu napisał(a): Czy możemy prosić o parametry komputera? Posiadasz aktualne sterowniki i SimRail dodany do wyjątków w zaporze Windows? Ja bym osobiście coś takiego odebrał jako próbę scamu (tak reaguję na wszystkie prośby zdjęcia zabezpieczeń lub podania mojego hasła żeby mi pomóc coś naprawić). A poza tym ta gra ZWYKLE DZIAŁA, tylko w pewnych momentach ma te problemy. Gdyby to był firewall, to by się to działo w 100% przypadków a nie 20%. No a poza tym aplikacja kliencka może sama inicjować połączenia, nie musi otwierać portów. Nie można zakładać, że wszyscy użytkownicy nie są za NATem i mogą odbierać połączenia. 2
D154573R Posted December 10, 2022 Posted December 10, 2022 Log_2022-12-10_21-25-01_part1.zip Wywaliło mnie bez powodu 😕
hyzwar Posted December 10, 2022 Posted December 10, 2022 (edited) 19 godzin temu, PeVoo napisał(a): Zrywanie połączenia i wywalanie już po załadowaniu paska też miałem, jeszcze częściej niż to zawieszanie jak powyżej. Ponadto uważam, że nie można wymagać od użytkownika dodawania sztucznych reguł do firewalla żeby pograć w grę. Ja bym osobiście coś takiego odebrał jako próbę scamu (tak reaguję na wszystkie prośby zdjęcia zabezpieczeń lub podania mojego hasła żeby mi pomóc coś naprawić). A poza tym ta gra ZWYKLE DZIAŁA, tylko w pewnych momentach ma te problemy. Gdyby to był firewall, to by się to działo w 100% przypadków a nie 20%. No a poza tym aplikacja kliencka może sama inicjować połączenia, nie musi otwierać portów. Nie można zakładać, że wszyscy użytkownicy nie są za NATem i mogą odbierać połączenia. Firewall firewallowi nie równy dlatego historie o 100% przypadków włożyłbym między bajki. Bardzo prawdopodobne niestety i to taki sam scam jak wszystkie twoje milion portów otwarte tylko po to, żebyś mógł pisać na tym forum i Los jeden raczy wiedzieć, co Microsoft z tym robi 🙂 Wg mnie warto badać ten temat. Edited December 10, 2022 by hyzwar
PeVoo Posted December 10, 2022 Posted December 10, 2022 Mylisz 2 rzeczy. Nawet jeśli firewall firewallowi nie równy. To mój firewal JEST równy mojemu firewallowi sprzed 5 minut i sprzed 15 minut, więc jeśli coś działało 5 minut temu, a teraz nie działa, a potem znowu działa i znowu nie działa - NA TYM SAMYM KOMPIE - to znaczy, że to NIE jest wina reguły na firewallu. No chyba, że przyjmiemy, że firewall działa losowo i "czasem przepuszcza", ale takie teorie spiskowe to bym raczej odpuścił. 1
hyzwar Posted December 10, 2022 Posted December 10, 2022 (edited) Ja nie ma zamiaru się spierać, a jedynie uważam, warto jednak sprawdzić pewne rzeczy, na spokojnie 🙂 Bo skoro u większoście działa... Pozdrawiam Edited December 10, 2022 by hyzwar
cozix Posted December 11, 2022 Posted December 11, 2022 Mi pomogła instalacja gry na dysku sdd. Od momentu jak przeinstalowałem gre z hdd na sdd gra ładuje się prawidłowo.
PeVoo Posted December 12, 2022 Posted December 12, 2022 5 godzin temu, cozix napisał(a): Mi pomogła instalacja gry na dysku sdd. Od momentu jak przeinstalowałem gre z hdd na sdd gra ładuje się prawidłowo. Ja mam od samego początku na SSD i wielokrotnie miałem domy-widma.
vitas Posted December 26, 2022 Posted December 26, 2022 Po ostatnich aktualizacjach opisywana sytuacja (okienko "Program SimRail nie odpowiada...) pokazuje się, kiedy w ustawieniach graficznych zmieniam poziom FOV. Wtedy po zatwierdzeniu pojawia się okienko i gra zamiera.
Recommended Posts