Pan Faur Posted January 6, 2023 Share Posted January 6, 2023 Dla urozmaicenia, zrobiliśmy z Będzinem ruch po jednym torze. Obróciliśmy blokadę, ustawiłem przebieg z toru 5 na tor 1 szlakowy do Będzina, zaświeciło się na zielono i maszynista ruszył. Po chwili napisał, że ruszył ale go cofnęło za semafor, a na pulpicie taka sytuacja jak na załączonym SS. Zrobiłem ZD natychmiastowe i ustawiłem od nowa przebieg, sytuacja powtórzyła się. Dalej wypuściłem go na Sz + W24 i przejechał normalnie. Z tego co pamiętam, wypuszczałem już tak kiedyś pociąg i wszystko działało normalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team uetam Posted January 7, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 7, 2023 Nie udało mi się odtworzyć tego błędu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Faur Posted January 7, 2023 Author Share Posted January 7, 2023 (edited) A próbowałeś dać tak samo blokadę po torze nr 2, tzn. stan neutralny + wyzerowane odcinki? Próbowałem przed chwila wypuścić tak samo, z tym że blokada na Będzin była ustawiona normalnie i błędu nie było. Jak mi się uda, to spróbuje jeszcze dokładnie tka samo sytuacje odtwrozyć. Edited January 7, 2023 by Pan Faur Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomass Posted January 7, 2023 Share Posted January 7, 2023 (edited) Miałem właśnie podobny przypadek - na 644038 na PL1, gracz dyżurujący na Sosnowcu ustawił mi wjazd na tor 5, zatrzymałem się tam, następnie ten gracz wyszedł i AI od razu (przed moim czasem odjazdu o 17:04) ustawiło mi wyjazd w stronę Będzina na tor właściwy (wydaje mi się, że AI nie uwzględnia pt dla towarowych, ale to odrębny błąd). Odczekałem więc do godziny odjazdu 17:04, ruszyłem, minąłem semafor H5 - w tym momencie na pomocniku wyświetlała się odległość 15m do semafora (tak jakby było przesunięcie o te 15m względem słupa). Zanim dojechałem do miejsca gdzie wg pomocnika jest semafor to ten semafor wygasł, w wyniku czego przejechałem przez S1 15m za modelem semafora i mój pociąg został cofnięty przez grę. Sytuacja zdarzyła się 2 razy z rzędu, 1. raz przy dyżurnym AI (17:05), po cofnięciu ktoś wszedł na Sosnowiec, po przejeździe osobowych ustawił mi przebieg na tor właściwy i stało się to samo (17:26). Wyszedłem z serwera, zobaczyłem, że pozycja dyżurnego w Sosnowcu też się zwolniła, więc ponownie wszedłem na serwer, jako dyżurny. Okazało się, że AI sobie w tym czasie poradziło i 644038 już wyjeżdżał na szlak. Załączam zrzut ekranu i log. SimRail_log_2023-01-07_15-05-15.zip Edited January 7, 2023 by tomass 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Faur Posted January 7, 2023 Author Share Posted January 7, 2023 (edited) Moim zdaniem jest to ten sam przypadek, brzmi identycznie. Teraz dzięki @easy peasy carrot squeezy będąc maszynistą wyjechałem na lewy i nic się nie stało. Także jakaś loteria z tym jest Edited January 7, 2023 by Pan Faur new Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts