omg0987 Posted January 2, 2023 Share Posted January 2, 2023 Witam za każdym razem jak jadę pociągiem z Wawy w stronę Katowic i dojeżdżam do Łazy Łc jak sie nie mylę tam są tunele wywala mnie z gry i pojawia się tak błąd z góry przepraszam za zdięcie z fona Procesor 11th Gen Intel(R) Core(TM) i7-11700KF @ 3.60GHz 3.60 GHz pamięć 16,0 GB (dostępne: 15,9 GB) Karta GTX 1060 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Averrnor Posted January 2, 2023 Share Posted January 2, 2023 (edited) Dołącz log z gry, pomoże to zidentyfikować potencjalny problem. "3. Załącz log z przejazdu. Znajdziesz go w katalogu (domyślnie ukryty)" C:\Users\USERNAME\AppData\LocalLow\SimKol\SimRail\logs Edited January 2, 2023 by Averrnor Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentorious Posted January 2, 2023 Share Posted January 2, 2023 (edited) Zdecydowalem sie nie zakladac nowego watku, bo problem jest podobny. Trzy razy w ciagu dnia wyrzucilo mnie w tym samym miejscu, wyjezdzajac z Katowice Zawodzie w kierunku Katowic glownych. Gra sie na zawiesila i potem juz na chwilke pojawilo sie tylko okienko Crashhandler. SimRail_log_2023-01-02_23-09-29.txt Edited January 2, 2023 by mentorious Link to comment Share on other sites More sharing options...
omg0987 Posted January 4, 2023 Author Share Posted January 4, 2023 W dniu 2.01.2023 o 20:15, Averrnor napisał(a): Dołącz log z gry, pomoże to zidentyfikować potencjalny problem. "3. Załącz log z przejazdu. Znajdziesz go w katalogu (domyślnie ukryty)" C:\Users\USERNAME\AppData\LocalLow\SimKol\SimRail\logs pomógł bym ale to mnie przerasta nie mam pojęcia gdzie tego szukać próbowałem ale magikiem od kompów nie jestem Link to comment Share on other sites More sharing options...
PogromcaCzasu666 Posted January 6, 2023 Share Posted January 6, 2023 W dniu 4.01.2023 o 19:31, omg0987 napisał(a): pomógł bym ale to mnie przerasta nie mam pojęcia gdzie tego szukać próbowałem ale magikiem od kompów nie jestem C:\Users\USERNAME\AppData\LocalLow\SimKol\SimRail\logs naciskasz na mój komputer, potem wybierasz dysk C potem folder users a potem folder z nazwą twojego użytkownika na który jesteś zalogowany np" lubię placki potem już następne foldery appdata itp 😁 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vitas Posted January 6, 2023 Share Posted January 6, 2023 (edited) To nie takie proste jak się wydaje, bo AppData na ogół jest ukryte. Może spróbuj tak: 1. Na klawiaturze naciskasz przycisk "windows" (ten obok ALT po lewej stronie podłużnej spacji) i trzymając go wciśnij E. Otworzy się okno Eksploratora 2. W oknie eksploratora, podzielonym na 2 części, po lewej będziesz miał ikonkę "Mój komputer", jak ją rozwiniesz, pojawi się lista różnych folderów i dysków. Kliknij lewym guzikiem na "Dysk lokalny C:" 3. W prawej części okna eksploratora zobaczysz różne foldery. Kliknij w folder UŻYTKOWNICY. Pojawią się podfoldery. Będzie tam pewnie folder "Publiczne" i drugi z nazwą taką, jak twoja nazwa pod którą logujesz się do Windowsa. Klikasz w niego. Pojawiły się kolejne podfoldery. I w tym miejscu nas interesuje folder "AppData", którego prawdopodobnie nie zobaczysz, bo będzie ukryty. 4. W menu Eksploratora w zakładce WIDOK będziesz miał takie pole do zaznaczenia "ukryte elementy" - zaznacz je. Zobaczysz, że tam gdzie były różne podfoldery, pojawiły się kolejne, jaśniejsze (ukryte), a w śród nich nasz APPDATA. Klikasz w niego, wybierasz LOCALLOW. Następnie wyszukujesz i klikasz SIMKOL, potem SIMRAIL a na końcu wchodzisz w LOGS. 5. W końcu ujrzysz logi z gry. Możesz je posegregować wg daty modyfikacji (klikasz w pole DATA MODYFIKACJI), wybierasz odpowiedni i wklejasz tu na forum (metodą "przeciągnij i wklej" albo w okienku forum zaznaczasz ikonkę spinacza, a następnie wskazujesz miejsce, gdzie jest ten plik z logiem. I gotowe! Edited January 6, 2023 by vitas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Invis Posted January 7, 2023 Share Posted January 7, 2023 Prościej jest wciśnąć Win+R i wpisać tam %appdata% wtedy musimy się cofnąć o jeden folder wyżej bo domyślnie (przynajmniej u mnie) włącza się podfodler Roaming w AppData. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akano Posted January 12, 2023 Share Posted January 12, 2023 (edited) W dniu 7.01.2023 o 17:06, Invis napisał(a): Prościej jest wciśnąć Win+R i wpisać tam %appdata% wtedy musimy się cofnąć o jeden folder wyżej bo domyślnie (przynajmniej u mnie) włącza się podfodler Roaming w AppData. Jeszcze prościej, kliknąć znaczek Windows po lewej lub prawej stronie spacji i w pasku wyszukiwania wpisać %appdata%, po czym kliknąć na wyszukany folder (jest tylko jeden po wpisaniu %appdata%) 😉 Edited January 12, 2023 by Akano Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts