Averrnor Posted December 28, 2022 Posted December 28, 2022 Cześć. Po aktualizacji z 28.12 nadal są problemy z AI. Tym razem sytuacja na prostym torze, Góra Włodowska mnie zatrzymała (AI) bez żadnego powodu. Przyjazd był o czasie, a wyjechać się nie dało. Gracz jadący z naprzeciwka nie dostrzegł niczego co mogłoby powodować tą sytuację.
SIMRAIL Team uetam Posted December 28, 2022 SIMRAIL Team Posted December 28, 2022 Cały czas pracujemy nad ulepszeniem AI dyżrunego ruchu. 1 1
nULL Posted December 28, 2022 Posted December 28, 2022 Ja miałem to samo dzisiaj po północy w tym samym miejscu. Dodam, że wyjście do menu głównego spowodowało, że AI wyprawiło mój pociąg. Wygląda to tak jakby AI przestało "widzieć" mój pociąg i dopiero po przejęciu go przez bota go zauważyło.
koltshin Posted December 28, 2022 Posted December 28, 2022 Teraz miałem sytuację, że AI skierowało mnie na tor bez peronu, pomimo, że miałem zatrzymanie. Dodatkowo odległość do stacji wyświetlała się nieprawidłowo - wskazywało, że mam się zatrzymać za stacją, prawdopodobnie na wysokości semafora wyjazdowego. Załączam screen. Z tego co pamiętam chyba wszystkie krawędzie peronowe były zajęte, głownie przez towarowe.
vitas Posted December 29, 2022 Posted December 29, 2022 17 godzin temu, nULL napisał(a): Ja miałem to samo dzisiaj po północy w tym samym miejscu. Dodam, że wyjście do menu głównego spowodowało, że AI wyprawiło mój pociąg. Wygląda to tak jakby AI przestało "widzieć" mój pociąg i dopiero po przejęciu go przez bota go zauważyło. Byłem w podobnej sytuacji, stałem bez końca na czerwonym. W końcu ruszyłem, powoli przejechałem przez czerwone i... AI chyba mnie zauważył bo przede mną były już tylko zielone. Może chodzi o to, że AI "zapomina" po jakimś czasie że ma kogoś na czerwonym a jak mu się odświeży (pociąg zaświecił mu się na kolejnym bloku) to odzyskuje kontrolę nad ruchem?
Recommended Posts