WESOLA MORDA Posted December 22, 2022 Share Posted December 22, 2022 Przy wyjeździe z Dąbrowy Górniczej mamy sygnał zastępczy (40 km/h) o czym jesteśmy informowani, natomiast po przejechaniu semafora dostajemy ograniczenie 20 km/h, co później skutkuje opóźnieniem 5 minut w Będzinie Miasto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FluffyAdmiral Posted December 23, 2022 Share Posted December 23, 2022 (edited) Jest 20 bo wyjazd jest na szlak z blokadą samoczynną. Edited December 23, 2022 by FluffyAdmiral Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert357 - W7 FTW Posted December 23, 2022 Share Posted December 23, 2022 No ale nadal pomocnik podaje złą prędkość. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek97przemek Posted December 25, 2022 Share Posted December 25, 2022 Przy wyjeździe na sygnał zastępczy na szlak z samoczynna blokadą liniową obowiązuje 20 km/h do pierwszego semafora sbl z sygnałem zezwalającym. Wszystko jest w porządku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nULL Posted December 25, 2022 Share Posted December 25, 2022 6 minut temu, Przemek97przemek napisał(a): Przy wyjeździe na sygnał zastępczy na szlak z samoczynna blokadą liniową obowiązuje 20 km/h do pierwszego semafora sbl z sygnałem zezwalającym. Wszystko jest w porządku. Nie do końca jest w porządku... Przed minięciem semafora GUI wyświetla, że jazda od tego semafora ma się odbywać z prędkością 40km/h, a po minięciu wyświetlana jest aktualna prędkość 20 km/h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
P.Marszałek Posted December 27, 2022 Share Posted December 27, 2022 W dniu 25.12.2022 o 17:09, nULL napisał(a): Nie do końca jest w porządku... Przed minięciem semafora GUI wyświetla, że jazda od tego semafora ma się odbywać z prędkością 40km/h, a po minięciu wyświetlana jest aktualna prędkość 20 km/h. 40 km/h masz bo wjazd do stacji odbywał się na sygnał zastępczy i prędkość obowiązuje do semafora wyjazdowego , a na wyjazdowym też masz Sz i za nim obowiązuje prędkość 20 km/h do minięcia czołem semafora wskazującego wolna droga, wyjazd na Samoczynną Blokadę Liniową Link to comment Share on other sites More sharing options...
nULL Posted December 27, 2022 Share Posted December 27, 2022 Godzinę temu, Paweł M. napisał(a): 40 km/h masz bo wjazd do stacji odbywał się na sygnał zastępczy i prędkość obowiązuje do semafora wyjazdowego , a na wyjazdowym też masz Sz i za nim obowiązuje prędkość 20 km/h do minięcia czołem semafora wskazującego wolna droga, wyjazd na Samoczynną Blokadę Liniową Nie zrozumiałeś treści posta... GUI obok ikonki semafora pokazuje, że ograniczenie wynosi 40km/h za semaforem WYJAZDOWYM. Po jego przekroczeniu w dolnym prawym rogu mamy 20km/h, czyli jest rozbieżność. A wjazd - o ile dobrze pamiętam - jest na sygnał S5. 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts