okles92 Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 Hej, dziś podczas dyżuru w Będzinie nawiedziła mnie pewna pani, najpierw przechodząc przez pulpit, a potem grzecznie ustawiając się z tyłu i obserwując moją pracę :D. Pozdrawiam, Łukasz 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Solution Qbek Posted December 19, 2022 SIMRAIL Team Solution Share Posted December 19, 2022 Dziękujemy za zgłoszenie, w tym momencie działa to tak że do nastawni mogą wejść także inni gracze i obserwować Twoją pracę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek 82 Posted December 19, 2022 Share Posted December 19, 2022 A to nie była jakaś inspekcja😆 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BullRot Posted December 20, 2022 Share Posted December 20, 2022 UTK sie zjawila po tym jak wysylano na Sz bez Wbl xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
zajac325 Posted December 20, 2022 Share Posted December 20, 2022 Gdyby był podgląd na pulpit i komputery, fajna opcja do uczenia nowych graczy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeVoo Posted December 21, 2022 Share Posted December 21, 2022 (edited) 4 godziny temu, zajac325 napisał(a): Gdyby był podgląd na pulpit i komputery, fajna opcja do uczenia nowych graczy. Czytając to wpadł mi do głowy jeszcze jeden super pomysł (chociaż wątpię żeby była szansa na zgodę na to). Kontekst: Kiedyś pisałem taką sugestię odnośnie ekranu wyboru pociągu/dyżurki, żeby rozwiązać problem znikających stanowisk przy dużej ilości chętnych, która polegała na "wstępnej rezerwacji" stanowiska pod kursorem na jakiś czas, dopóki się z nim nie zapoznasz i nie potwierdzisz lub zmienisz na inne (+kolejka ludzi, którzy zaznaczyli to samo, w razie jak Ty zrezygnujesz). Teraz myślę, że super opcją byłaby możliwość wchodzenia w zajęte stanowiska - jako obserwator. W GTA 5 Online można wejść w tryb obserwatora jak w jakiś sposób trafisz na 100% zajętą obsadę (bo ktoś Cię wyprzedzi w dołączaniu). Do pewnej (ograniczonej) liczby ludzi to by było całkiem fajne. Przykładowo jak grasz w dyżurce, ktoś "zdesperowany" żeby na niej grać (lub chcący się jej nauczyć) może Ci się wbić jako gość, chodzić po pokoju, obserwować co robisz i rozmawiać z Tobą (zadawać pytania i uczyć się od Ciebie - może to być nawet znajomy którego zaprosisz żeby mu coś pokazać). Dajmy na to mogą wejść max 3 osoby i wiadomo kto wszedł pierwszy. W momencie jak Ty wyjdziesz z gry, pierwszy obserwator z kolejki dostaje info, że teraz on jest aktywnym dyżurnym i przejmuje kontrolę. Przy okazji od razu jest wtajemniczony co się działo więc nie ma przestoju na orientowanie się co się dzieje po zmianie gracza na nowego. A opcją super-wypas byłoby gdyby dało się wejść z ulicy do dyżurki (z pociągu) i tym sposobem znaleźć się w tej kolejce (lub zająć dyżurkę jeśli jest pusta), jednocześnie zwalniając swój pociąg oczywiście. Może to być też potwierdzane pytaniem po wejściu do dyżurki (czy na pewno chcesz porzucić swój pociąg i przejąć dyżurkę). Jeśli uważacie, że to jest fajna sugestia i chcielibyście mieć taką funkcjonalność w grze, to podbijcie i wrzućcie linka do tego posta gdzieś w sugestie (bo tu jest dział o błędach, a temat z tego wątku jest już i tak odrzucony i zamknięty). Wątpię, żeby mieli na to teraz czas, ale może (jeśli będzie "popyt" na to od Was, to wtedy to po jakimś czasie się ukaże jako update. PS: Pewnie trzeba by było ograniczyć obserwatorów lub uczynić ich niewidzialnymi jeśli jest ich za dużo, a także może potrzebna byłaby opcja wyciszania ich lub wyrzucania jeśli przeszkadzają. Ale to już szczegóły techniczne do dopracowania. Edited December 21, 2022 by PeVoo Uzupełnienie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts