Jump to content

Recommended Posts

Posted

Sytuacja z dziś (25.12.2025, godz. 17:55) - korek przed Warszawą Centralną (od Wschodniej), stoi 8 składów. Stoję przed SBL przed Mostem Średnicowym, za mną stoi użytkownik "michal_py", który prowadzi poc. 16179. Nie stoi bezpośrednio (zaraz) za mną, tylko czeka przed poprzednią sbl - ma do mnie 507 m. Czekamy tak około 5-6 min., nagle on (16179 - "michal_py") rusza i wjeżdża mi w koniec mojego składu. W związku z tym zdarzeniem, mnie wywala z gry, z adnotacją, że się wykoleiłem. To wg mnie jest błąd. Dlaczego to JA mam odpowiadać i tracić grę z powodu, że ktoś zawinił i we mnie uderzył? To jego powinno wyrzucić z gry. Mało tego - uważam, że powinno się takiego gracza, który najechał na tył poprzedzającego go pociągu - ukarać banem, za to, że nie zachował ostrożności i spowodował zderzenie.

• I agree 1
  • SIMRAIL Team
Posted
Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users.
Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
Posted
W dniu 25.12.2025 o 19:20, beskidek2513 napisał(a):

Sytuacja z dziś (25.12.2025, godz. 17:55) - korek przed Warszawą Centralną (od Wschodniej), stoi 8 składów. Stoję przed SBL przed Mostem Średnicowym, za mną stoi użytkownik "michal_py", który prowadzi poc. 16179. Nie stoi bezpośrednio (zaraz) za mną, tylko czeka przed poprzednią sbl - ma do mnie 507 m. Czekamy tak około 5-6 min., nagle on (16179 - "michal_py") rusza i wjeżdża mi w koniec mojego składu. W związku z tym zdarzeniem, mnie wywala z gry, z adnotacją, że się wykoleiłem. To wg mnie jest błąd. Dlaczego to JA mam odpowiadać i tracić grę z powodu, że ktoś zawinił i we mnie uderzył? To jego powinno wyrzucić z gry. Mało tego - uważam, że powinno się takiego gracza, który najechał na tył poprzedzającego go pociągu - ukarać banem, za to, że nie zachował ostrożności i spowodował zderzenie.

Teoretycznie też jesteś "wykolejony" więc wyrzucenie z gry jest całkiem logiczne.

Inna sprawa, to ban, nie perm, za takie zachowanie się należy. Co innego przekraczanie prędkości i wykolejenie samego siebie lub przejazd sygnału czerwonego. Nie psuje to "zabawy" 99% użytkowników.

Posted
14 godzin temu, Matys napisał(a):

Nie psuje to "zabawy" 99% użytkowników.

Wszystkiem dyżurnym ruchu na następnych stacjach psuje, bo mniejszy ruch to mniej ciekawa gra - więc ja bym też karał osoby wykolejające pociągi, nawet automatyczna blokada objęcia następnego składu na 20-30 minut to już byłoby coś.

Niech poświęci ten czas na naukę jeżdżenia w trybie pojedynczego gracza.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy