beskidek2513 Posted Thursday at 06:20 PM Posted Thursday at 06:20 PM Sytuacja z dziś (25.12.2025, godz. 17:55) - korek przed Warszawą Centralną (od Wschodniej), stoi 8 składów. Stoję przed SBL przed Mostem Średnicowym, za mną stoi użytkownik "michal_py", który prowadzi poc. 16179. Nie stoi bezpośrednio (zaraz) za mną, tylko czeka przed poprzednią sbl - ma do mnie 507 m. Czekamy tak około 5-6 min., nagle on (16179 - "michal_py") rusza i wjeżdża mi w koniec mojego składu. W związku z tym zdarzeniem, mnie wywala z gry, z adnotacją, że się wykoleiłem. To wg mnie jest błąd. Dlaczego to JA mam odpowiadać i tracić grę z powodu, że ktoś zawinił i we mnie uderzył? To jego powinno wyrzucić z gry. Mało tego - uważam, że powinno się takiego gracza, który najechał na tył poprzedzającego go pociągu - ukarać banem, za to, że nie zachował ostrożności i spowodował zderzenie. 1
SIMRAIL Team Admin BOT Posted 20 hours ago SIMRAIL Team Posted 20 hours ago Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
Matys Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago W dniu 25.12.2025 o 19:20, beskidek2513 napisał(a): Sytuacja z dziś (25.12.2025, godz. 17:55) - korek przed Warszawą Centralną (od Wschodniej), stoi 8 składów. Stoję przed SBL przed Mostem Średnicowym, za mną stoi użytkownik "michal_py", który prowadzi poc. 16179. Nie stoi bezpośrednio (zaraz) za mną, tylko czeka przed poprzednią sbl - ma do mnie 507 m. Czekamy tak około 5-6 min., nagle on (16179 - "michal_py") rusza i wjeżdża mi w koniec mojego składu. W związku z tym zdarzeniem, mnie wywala z gry, z adnotacją, że się wykoleiłem. To wg mnie jest błąd. Dlaczego to JA mam odpowiadać i tracić grę z powodu, że ktoś zawinił i we mnie uderzył? To jego powinno wyrzucić z gry. Mało tego - uważam, że powinno się takiego gracza, który najechał na tył poprzedzającego go pociągu - ukarać banem, za to, że nie zachował ostrożności i spowodował zderzenie. Teoretycznie też jesteś "wykolejony" więc wyrzucenie z gry jest całkiem logiczne. Inna sprawa, to ban, nie perm, za takie zachowanie się należy. Co innego przekraczanie prędkości i wykolejenie samego siebie lub przejazd sygnału czerwonego. Nie psuje to "zabawy" 99% użytkowników.
zbynak Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 14 godzin temu, Matys napisał(a): Nie psuje to "zabawy" 99% użytkowników. Wszystkiem dyżurnym ruchu na następnych stacjach psuje, bo mniejszy ruch to mniej ciekawa gra - więc ja bym też karał osoby wykolejające pociągi, nawet automatyczna blokada objęcia następnego składu na 20-30 minut to już byłoby coś. Niech poświęci ten czas na naukę jeżdżenia w trybie pojedynczego gracza.
Recommended Posts