wyskass Posted Tuesday at 08:40 AM Posted Tuesday at 08:40 AM Ciągle włącza mi się buczek (sygnał dźwiękowy) bez żadnych innych wizualnych wskaźników. Mam czuwak wyłączony. Aby go wyłączyć i przywrócić działanie, muszę zresetować całą moc do zera. Nie wyzwala żadnych wyłączników przeciążeniowych, jak to ma miejsce przy przekroczeniu 600 amperów. Jadę ze stałą prędkością, a nagle włącza się losowy buczek i następuje odcięcie zasilania... Doprowadza mnie to do szału... Co to jest i jak to zatrzymać? Dzięki
mluczak.kutno Posted Tuesday at 08:46 AM Posted Tuesday at 08:46 AM Ten buczek sygnalizuje poślizg kół. Wyłączysz go niwelując poślizg (albo schodzisz z mocy albo sypiesz piach pod koła). Fajny bajer z tym buczkiem, poślizg jest też sygnalizowany kontrolką, ale ta jest tak ulokowana, że rzadko jest widoczna w polu widzenia kamery. 2
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted Tuesday at 09:15 AM SIMRAIL Team Posted Tuesday at 09:15 AM Buczek włącza się też po 5 minutach jazdy z użyciem wysokiego rozruchu. Żeby go wyłączyć, należy używać tej funkcji z umiarem. 3
wyskass Posted Tuesday at 10:56 AM Author Posted Tuesday at 10:56 AM (edited) 1 hour ago, Królik Uszasty said: Buczek włącza się też po 5 minutach jazdy z użyciem wysokiego rozruchu. Żeby go wyłączyć, należy używać tej funkcji z umiarem. Co to jest "wysoki rozruch"? To nie jest tylko w Siódemkach? Edited Tuesday at 11:06 AM by wyskass
wyskass Posted Tuesday at 11:00 AM Author Posted Tuesday at 11:00 AM 2 hours ago, mluczak.kutno said: Ten buczek sygnalizuje poślizg kół. Wyłączysz go niwelując poślizg (albo schodzisz z mocy albo sypiesz piach pod koła). Fajny bajer z tym buczkiem, poślizg jest też sygnalizowany kontrolką, ale ta jest tak ulokowana, że rzadko jest widoczna w polu widzenia kamery. Tak myślałem, ale normalnie, to można tylko cofnąć kilka klików, is łapie. Też widać czy się ślizga, po ruchu amperes, wiec nie rozumiem jak poślizg, w tym przypadku jest inny, i potrzeba wszystko wyzerować?
adamets2 Posted Tuesday at 12:51 PM Posted Tuesday at 12:51 PM (edited) DEL DEL Edited Tuesday at 07:37 PM by adamets2 4
Recommended Posts