Rogaleqq Posted Thursday at 09:47 PM Posted Thursday at 09:47 PM (edited) Po zrobieniu resetu osiągnięć poprzez konsolę Steam(prawdopodobnie w marcu) mam problem z niektórymi achievmentami. Te najbardziej podstawowe jak np. nocny kurs czy ciężki ładunek nie chcą się zaliczyć, pomimo spełniania ich warunków. Co do innych to zależy od danego osiągnięcia. Przykładowo z dodatku Łódź (odkrywca) zaliczyło mi od razu całość. Czy jest jakaś opcja, żeby to samemu naprawić poprzez swego rodzaju powrót do ustawień fabrycznych? Czy tutaj już wymagana jest ingerencja twórców? Dodam, że mogę grać bez zdobywania achievmentów lecz uważam, że skoro jest szansa, aby coś zdobyć to dlaczego nie Edited Thursday at 09:51 PM by Rogaleqq
SIMRAIL Team Sui Posted Friday at 11:53 AM SIMRAIL Team Posted Friday at 11:53 AM Postęp niektórych osiągnięć jest zapisywany lokalnie w %USERPROFILE%\AppData\LocalLow\SimKol\SimRail\Achievements_<ID_STEAM>.bin Więc możliwe, że dla tego, że już tam flagi są ustawione i się dalej nie odblokowują. Wyrzucenie pliku powinno zrestartować wszystko do zera, chyba, że jakieś osiągnięcie jest już odblokowane na Steam. 2
Rogaleqq Posted Friday at 10:19 PM Author Posted Friday at 10:19 PM Usunąłem ten plik, ale nadal bez zmian. Cóż, może jakaś aktualizacja to poprawi a jak nie to obejdzie się bez osiągnięć 😄
Matys Posted Saturday at 12:53 AM Posted Saturday at 12:53 AM 12 godzin temu, Sui napisał(a): Postęp niektórych osiągnięć jest zapisywany lokalnie w %USERPROFILE%\AppData\LocalLow\SimKol\SimRail\Achievements_<ID_STEAM>.bin Więc możliwe, że dla tego, że już tam flagi są ustawione i się dalej nie odblokowują. Wyrzucenie pliku powinno zrestartować wszystko do zera, chyba, że jakieś osiągnięcie jest już odblokowane na Steam. Dziękuję za informację i potwierdzam działanie tej metody. W końcu mogłem odblokować osiągnięcie ze znalezieniem tego *** peronu 5 w Katowicach. Wcześniej musiał być jakiś błąd i pomimo dziesiątek odwiedzin na peronie 5 nie chciało mi odblokować osiągnięcia. Teraz mam w końcu 41/41. Btw: przydałyby się jakieś bardziej ambitne osiągnięcia przy wypuszczeniu nowego DLC. W stylu przejedź każdym typem lokomotywy daną trasę bez punktów karnych (tylko na multi) - jest trochę tych relacji. Podejrzewam, że mogłoby to ożywić trochę grę. Tylko nie zapomnijcie o zrobieniu statystyk pod F8 aby nie było problemów jak z dyżurkami.
Recommended Posts