Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Po zrobieniu resetu osiągnięć poprzez konsolę Steam(prawdopodobnie w marcu) mam problem z niektórymi achievmentami. Te najbardziej podstawowe jak np. nocny kurs czy ciężki ładunek nie chcą się zaliczyć, pomimo spełniania ich warunków. Co do innych to zależy od danego osiągnięcia. Przykładowo z dodatku Łódź (odkrywca) zaliczyło mi od razu całość. Czy jest jakaś opcja, żeby to samemu naprawić poprzez swego rodzaju powrót do ustawień fabrycznych? Czy tutaj już wymagana jest ingerencja twórców? Dodam, że mogę grać bez zdobywania achievmentów lecz uważam, że skoro jest szansa, aby coś zdobyć to dlaczego nie

Edited by Rogaleqq
  • SIMRAIL Team
Posted

Postęp niektórych osiągnięć jest zapisywany lokalnie w

%USERPROFILE%\AppData\LocalLow\SimKol\SimRail\Achievements_<ID_STEAM>.bin

Więc możliwe, że dla tego, że już tam flagi są ustawione i się dalej nie odblokowują. Wyrzucenie pliku powinno zrestartować wszystko do zera, chyba, że jakieś osiągnięcie jest już odblokowane na Steam.

• Thanks 2
Posted

Usunąłem ten plik, ale nadal bez zmian. Cóż, może jakaś aktualizacja to poprawi a jak nie to obejdzie się bez osiągnięć 😄

Posted
12 godzin temu, Sui napisał(a):

Postęp niektórych osiągnięć jest zapisywany lokalnie w

%USERPROFILE%\AppData\LocalLow\SimKol\SimRail\Achievements_<ID_STEAM>.bin

Więc możliwe, że dla tego, że już tam flagi są ustawione i się dalej nie odblokowują. Wyrzucenie pliku powinno zrestartować wszystko do zera, chyba, że jakieś osiągnięcie jest już odblokowane na Steam.

Dziękuję za informację i potwierdzam działanie tej metody.

W końcu mogłem odblokować osiągnięcie ze znalezieniem tego *** peronu 5 w Katowicach.

Wcześniej musiał być jakiś błąd i pomimo dziesiątek odwiedzin na peronie 5 nie chciało mi odblokować osiągnięcia.

Teraz mam w końcu 41/41.

Btw: przydałyby się jakieś bardziej ambitne osiągnięcia przy wypuszczeniu nowego DLC. W stylu przejedź każdym typem lokomotywy daną trasę bez punktów karnych (tylko na multi) - jest trochę tych relacji. Podejrzewam, że mogłoby to ożywić trochę grę. Tylko nie zapomnijcie o zrobieniu statystyk pod F8 aby nie było problemów jak z dyżurkami.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy