Jump to content

Recommended Posts

Posted
W dniu 12.10.2025 o 16:26, Maurice napisał(a):

Po dyktowaniu rozkazu pisemnego w Psarach stoję przed semaforem wyjazdowym H4.

Wersja scenariusza 1.4.12

Dołączę log

Zrzutekranu2025-10-12162300.thumb.png.d66fce99d0042ff31e328ab2fb6432b8.png

SimRail_log_2025-10-12_13-24-25.txt 1.43 MB · 2 pobrania

Posiedziałem jeszcze nad tymi Psarami i usprawniłem troszeczkę tworzenie tego EIP - znacznie bliżej teraz się spawn'uje.
Prośba o sprawdzenie czy teraz jest OK - najlepiej różne wersje Psar (w Psarach jest aż 5 wersji) - można zacząć w Starzynach i wybrać ręczne sterowanie wydarzeniami:
[4/6] Proszę wybrać konfigurację wydarzeń losowych -> Gracz decyduje przy każdym zdarzeniu

Najnowsza wersja 1.4.14 dostępna pod adresem: 44_patwrobel.7z

• Like 3
Posted (edited)
6 godzin temu, jakub.bialystok napisał(a):

A ja ściągnąłem najnowszy plik i kiedy startuje z Sosnowca Głównego to prosi mnie o zmianę kanału. Żaden kanał nie działa i wszystko stoi. 

A to dosyć ciekawe bo ten scenariusz nie przejeżdża przez Sosnowiec Glowny. Chyba chodzi o inna misję lepiej w odpowiednim wątku dodac opis problemu i załączyć plik logu.

Jeżeli to przejęzyczenie i chodziło o Kraków Glowny to pewnie nie włączyłeś radia odpowiednio. Jak radio jest wyłączone to ma kanał 0 co by user nie ustawił na pokrętle. Ważne jaki lok

Edited by patwrobel
  • Like 1
Posted (edited)

At the WŁOSZCZOWA PŁN - Olszamowice stage, all the lights are on and the red light is activated. Good idea))

image.thumb.png.1dc37f52297d0198e8e2be219929f3f1.png

Edited by SJAY
Posted (edited)
W dniu 14.10.2025 o 08:47, patwrobel napisał(a):

Posiedziałem jeszcze nad tymi Psarami i usprawniłem troszeczkę tworzenie tego EIP - znacznie bliżej teraz się spawn'uje.
Prośba o sprawdzenie czy teraz jest OK - najlepiej różne wersje Psar (w Psarach jest aż 5 wersji) - można zacząć w Starzynach i wybrać ręczne sterowanie wydarzeniami:
[4/6] Proszę wybrać konfigurację wydarzeń losowych -> Gracz decyduje przy każdym zdarzeniu

Najnowsza wersja 1.4.14 dostępna pod adresem: 44_patwrobel.7z

Pobrałem najnowszą wersję 1.4.14

Wszystkie zdarzenia przebiegają prawidłowo.

Ps.

Będę testować jeszcze dalej w różnych zdarzeniach w różnym miejscu. 

Edited by Maurice
  • Thanks 2
Posted
W dniu 15.10.2025 o 18:14, patwrobel napisał(a):

A to dosyć ciekawe bo ten scenariusz nie przejeżdża przez Sosnowiec Glowny. Chyba chodzi o inna misję lepiej w odpowiednim wątku dodac opis problemu i załączyć plik logu.

Jeżeli to przejęzyczenie i chodziło o Kraków Glowny to pewnie nie włączyłeś radia odpowiednio. Jak radio jest wyłączone to ma kanał 0 co by user nie ustawił na pokrętle. Ważne jaki lok

Przepraszam pomyłka chodziło mi o scenariusz Łazy - CARGO

• SIMRAIL Team
Posted
W dniu 13.10.2025 o 08:19, patwrobel napisał(a):

Także ja mógłbym przesuwać te składy bliżej gracza w nieskończoność ale nie da się zapanować nad wszystkimi błędami SimRail.
Muszą autorzy gry naprawić problem ze składami z poza widoczności.

Dodam tylko że u mnie ten problem nie występuje - skład normalnie jedzie.

Problem przy następnej aktualizacji powinien być poprawiony. Dziękuję wszystkim, którzy przesłali logi z zaistniałych sytuacji.

• Thanks 6
  • I agree 1
Posted
17 godzin temu, Maurice napisał(a):

Zrzutekranu2025-10-26153911.thumb.png.1124c1d635646beddf8226f2be2b84d6.png

Testowałem zdarzenia Pilichowice - Opoczno. Wszystkie działają prawidłowo i na koniec wróciłem do opcji "Jazda płynna bez zdarzenia losowego" i nie spodziewałem się tej sytuacji. W załączeniu masz logSimRail_log_2025-10-26_14-11-57.txt

Naprawione

Najnowsza wersja 1.4.15 dostępna pod adresem: 44_patwrobel.7z

PS. Jakbyś chciał przetestować to trzeba ruszyć tak jak Ty w Olszamowicach.
Dodatkowo w zmiennych PERCENT_CONFIG ustawić tymczasowo:
Ol_PassExpress = 0,
Ol_DifferentTrack = 100,
Ol_CargoDeparture = 100,
Ol_PassTrainFromOppositeDir = 0,

przeskoczyć do Pilichowic i tam ustawić Jazda płynna...

Towar przed nami nie miał ustawionego przebiegu - teraz ma 🙂
Dzięki za pomoc

• Thanks 1
  • 3 weeks later...
Posted

No i trafiłem na zonka 😞
Mam wersję 1.4.15, dojechałem sobie do Sprowej.
W międzyczasie Pendolino mi śmignęło po lewym i czekałem na wjazd...
No i czekam... i czekam... no i się nie doczekałem 😕image.thumb.png.9d8b075e9137e941bdd620f9090d1d3b.png

Prawie 30 minut czekania, a Sprowa dalej, że nie, że jeszcze jedzie EIP.
Looknąłem na logi, to wygląda, że już (chyba) dawno temu dojechało do Starzyn...

Albo ja za często wzywałem na radiu dyżurnego ze Sprowy, albo Starzyny uznały, że mam mieć duże opóźnienie. 😄 

SimRail_log_2025-11-11_17-40-14.txt

Posted
12 godzin temu, arusf2011 napisał(a):

No i trafiłem na zonka 😞
Mam wersję 1.4.15, dojechałem sobie do Sprowej.
W międzyczasie Pendolino mi śmignęło po lewym i czekałem na wjazd...
No i czekam... i czekam... no i się nie doczekałem 😕image.thumb.png.9d8b075e9137e941bdd620f9090d1d3b.png

Prawie 30 minut czekania, a Sprowa dalej, że nie, że jeszcze jedzie EIP.
Looknąłem na logi, to wygląda, że już (chyba) dawno temu dojechało do Starzyn...

Albo ja za często wzywałem na radiu dyżurnego ze Sprowy, albo Starzyny uznały, że mam mieć duże opóźnienie. 😄 

SimRail_log_2025-11-11_17-40-14.txt 2.11 MB · 0 pobrań

Nie poszedł event na 100 m przed Sprowa dla EIP - niestety. A czemu nie poszedł nie wiem - pewnie był już za daleko od gracza i się teleportował aż pod Starzyny bo tam event poszedł.

Przerobiłem kod aby nie czekał na event tylko działał na czas - teraz powinno być lepiej.

Najnowsza wersja 1.4.16 dostępna pod adresem: 44_patwrobel.7z

Posted (edited)
31 minut temu, KIEROWNIK napisał(a):

Na razie nie ma takiej możliwości 

Dostep do warsztatu jest tylko w becie. A chcialem to potestowac ale jakos nie ogarnalem a nie mam czasu tego studiowac. Bo problemem jest publikowanie ale nie pelnego folderu jak mam cos nowego rozgrzebane. Teraz mam flow do publikacji i wy macie wersje produkcyjna ja na kompie werje beta (z rozgrzebana nowa misja). Nie wiem jak to zrobic w tym warsztacie Steam

Edited by patwrobel
Posted
50 minut temu, patwrobel napisał(a):

Dostep do warsztatu jest tylko w becie. A chcialem to potestowac ale jakos nie ogarnalem a nie mam czasu tego studiowac. Bo problemem jest publikowanie ale nie pelnego folderu jak mam cos nowego rozgrzebane. Teraz mam flow do publikacji i wy macie wersje produkcyjna ja na kompie werje beta (z rozgrzebana nowa misja). Nie wiem jak to zrobic w tym warsztacie Steam

Zagadaj do Eridora. On wrzucał jeden scenariusz, a potem jedną poprawkę do niego. Ma doświadczenie:))) 

• Like 2
  • Recently Browsing   1 member

• Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy