chancellor Posted September 10 Posted September 10 Witam w czwartym odcinku SimRail Podcast! Tym razem rozmowa toczy się w całości po polsku – a to dlatego, że moimi gośćmi są członkowie grupy Elite, jednej z najbardziej rozpoznawalnych i zarazem budzących najwięcej dyskusji społeczności w świecie SimRaila. W wywiadzie pytam ich o początki i cele grupy, o to, jak wyglądała ich droga od pierwszych dni w grze do obecnej pozycji w czołówce najbardziej aktywnych graczy. Proszę ich także o przybliżenie kulis organizowanych przez nich eventów, o wymagania wobec nowych członków oraz o to, jak wygląda codzienna aktywność wewnątrz społeczności. Nie unikam też trudniejszych pytań – dotyczących kontrowersji, jakie od dawna narastają wokół Elite, ich relacji z resztą społeczności SimRaila, a także tego, jak sami postrzegają krytykę, która pojawia się choćby na oficjalnym Discordzie gry. Zapraszam do słuchania i do wyrobienia sobie własnego zdania na temat tej grupy. – chancellor 3 1
MajorWcislo Posted Thursday at 01:47 PM Posted Thursday at 01:47 PM (edited) Słucham sobie i słucham i powiedz mi @chancellor jaka była geneza powstania tego odcinka? Do 20 minuty słyszymy jaka ta grupa nie jest, ma 200 członków, rycerze na białych koniach uczą nowych graczy [bardzo się roześmiałem wnet], że są szkalowani od rana do wieczora, towarowe wypuszczane im są przed "twarz" zaś 95% graczy którzy rzekomo im utrudniają rozgrywkę to są to ludzie wyrzuceni z ich grupy - czyli można dopiąć narracje że urażone w jakiś sposób. Zadaje Ci to pytanie bo osobiście ciągniesz narracje w kierunku wybielenia ich co słychać w kilku Twoich wypowiedziach zaś obiektywnie zerkając stwierdzam, że nie przygotowałeś się do tego materiału. Nie zebrałeś ani danych co mają na swoich kontach, ani informacji dlaczego zostali usunięci bezpośrednio [tu uwaga] z oficjalnych grup, również tych nieoficjalnych jak SR Polska, SR 24, Simrail PL [strona internetowa]. Skąd mają tyle banów, tyle permów, tyle blokad i tyle multikont. Całkowicie nierzetelny materiał służący do wylania żalów i płaczów [rzekomo] niewinnych ludzi 😐 Edited Thursday at 01:48 PM by MajorWcislo 9
chancellor Posted Thursday at 03:35 PM Author Posted Thursday at 03:35 PM Odpowiedź jest na samym początku w dwóch językach.
chancellor Posted Thursday at 04:21 PM Author Posted Thursday at 04:21 PM @MajorWcislo Co do pozostałych zarzutów: Podcast nie miał być ani aktem oskarżenia, ani obroną kogokolwiek. To wywiad–a jego celem było pokazanie perspektywy grupy Elite, bo ta strona rzadko miała okazję przedstawić swój punkt widzenia. Nie mam też możliwości ani narzędzi, by weryfikować listy banów, multikont czy decyzji moderacyjnych–tym bardziej że większość informacji w obiegu to relacje nacechowane emocjami. Z tego powodu skupiłem się na rozmowie i pytaniach bezpośrednio do nich. Jeśli w przyszłości pojawią się chętni z innych stron społeczności, również jestem otwarty, by ich wysłuchać w podobnym formacie.
MajorWcislo Posted Thursday at 04:28 PM Posted Thursday at 04:28 PM Ta strona miała możliwość a wręcz korzystała usilnie wszelkimi możliwymi kanałami by przestawić swój punkt widzenia tylko że kończyło się to dla nich tak samo, tak samo wszędzie stąd moje zaciekawienie czym Ciebie konkretnie zainteresowali. Byłem ciekaw, w sumie tyle także luzik arbuzik. 1
Recommended Posts