misiek_131415 Posted Thursday at 04:45 PM Posted Thursday at 04:45 PM (edited) Mam info w EDR że 16xxx opóźniony 8 minut. Nie używam map, i innych pomocy dydaktycznych. W Korytowie BOT, nie można zapytać. puszczam 132073 na strzałki. Wtedy w cudowny sposób 16177 wyjeżdza z korytowa i jest korekta EDR I mimo korekty w EDR jest jeszcze szybciej na wjeździe do Szeligi Najbezpieczniej chyba grać na INT9. Edited Thursday at 04:52 PM by misiek_131415
chancellor Posted Thursday at 05:03 PM Posted Thursday at 05:03 PM Takie nieścisłości mogą wynikać z tego, że gracze nie zaznaczają/wpisują odjazdów pociągów. Gdy przez kilka stacji to się powtórzy, będziesz mieć informację o opóźnieniu z ostatniego wpisu. Po wybraniu pociągu, naciśnij na górze zakładkę "Trasa pociągu". Tam zobaczysz, gdzie i o której pociąg został odznaczony i ustalisz czy pozycja jest aktualna i jakie jest opóźnienie. Przy okazji to świetne miejsce do sprawdzenia choćby Vmax. 3
misiek_131415 Posted Thursday at 05:21 PM Author Posted Thursday at 05:21 PM 12 minut temu, chancellor napisał(a): Takie nieścisłości mogą wynikać z tego, że gracze nie zaznaczają/wpisują odjazdów pociągów. Gdy przez kilka stacji to się powtórzy, będziesz mieć informację o opóźnieniu z ostatniego wpisu. Po wybraniu pociągu, naciśnij na górze zakładkę "Trasa pociągu". Tam zobaczysz, gdzie i o której pociąg został odznaczony i ustalisz czy pozycja jest aktualna i jakie jest opóźnienie. Przy okazji to świetne miejsce do sprawdzenia choćby Vmax. 1. Vmax jest z błędami podawane. Towar do łodzi jakiś pamiętam że ma 125km/h wpisane. 2. On miał ten 16177 wpisane 8 minut opóźnienia w Pruszkowie i potem nic żadnego wpisu. Teoretycznie on wg EDR do Grodziska nie dotarł. Aż się zmaterializował w Korytowie. Ja wiem co się stało i dlaczego. Gracz w Grodzisku olał EDR. Tak tylko wrzucam bo jakby w 16177 był gracz a nie bot to leci report na biednego miśka i może nawet ban. I cierpię za grzechy kogoś z Grodziska. 1
Prądzik Posted Thursday at 05:23 PM Posted Thursday at 05:23 PM (edited) Dyżurny ruchu ma dołożyć wszelkich starań, aby dowiedzieć się który pociąg i kiedy do niego dojedzie. Czyli korzystać z map czy innych źródeł. Jeżeli nie korzysta to jego wina. Edit: 360 godzin w trybie dyżurnego ruchu i Pan nie wie o takich prostych rzeczach? Edited Thursday at 05:26 PM by Prądzik 3 1
Marcion Posted Thursday at 06:59 PM Posted Thursday at 06:59 PM Lepiej będzie nagrywać swoje sesje gry i dopiero kiedy otrzymasz (według Ciebie) niesłusznego bana pokaż film odpowiednio uargumentując to. Tylko nie pisz tego publicznie na forum, bo zaraz zaczną powtarzać się po kilkadziesiąt wpisów dziennie "ja nic nie zrobiłem, byłem grzeczny, to nie moja wina". Bez sensu jest pisać odwołanie od bana, którego nie otrzymałeś.
misiek_131415 Posted Thursday at 07:47 PM Author Posted Thursday at 07:47 PM 2 godziny temu, Prądzik napisał(a): 360 godzin w trybie dyżurnego ruchu i Pan nie wie o takich prostych rzeczach? Tylko 360? Słabo się starałem do tej pory. Mapy, widoki z satelity? Dla mnie to taka gra na kodach. Bez sensu. Gra się bez mapy i podpowiedzi. F1-F5. 3
Spanddark Posted Thursday at 08:10 PM Posted Thursday at 08:10 PM (edited) 30 minut temu, misiek_131415 napisał(a): Tylko 360? Słabo się starałem do tej pory. Mapy, widoki z satelity? Dla mnie to taka gra na kodach. Bez sensu. Gra się bez mapy i podpowiedzi. F1-F5. No niestety nie zmusisz gracza że ma uzupełniać edr, jak nie chce to tego nie robi niestety, co innego rzeczywistość i obowiązki które jest sie zobowiązanym wykonać. Ja mapę nie traktuję jako kody tylko powiedzmy przyszłość na kolei typu GPS (nie wiem czy to już nie jest stosowane w dyżurkach), wolę zaufać własnym oczom. Tym bardziej że botom też nie idzie za dobrze wpisywanie godzin i minut, czasami brak korekty w edr, dopiero ja przejazd czasowo koryguję. Mimo że ta gra jest bardzo realistyczna to do rzeczywistości jej bardzo brakuje przez słaby punkt jakim jest niestety sam gracz. Heh może warto by wprowadzić jakąś nagrodę za np rzetelne wpisywanie godzin w edr, nie wiem co by to miało być.😁 Edited Thursday at 08:18 PM by Spanddark 2
Recommended Posts