Jump to content

Recommended Posts

Posted

Temat z tego co rozumiem wałkowany od dawna, bo o ile my, gracze, jesteśmy odsyłani do instrukcji kolejowych, to przecież symulator (gra) nie odzwierciedla w 100% tego, co możemy nazwać jako prowadzenie ruchu kolejowego. Proponuję, by powstała jasna instrukcja, mówiąca w jaki sposób ma być przyjęty/odprawiony pociąg przez dyżurnego i chciałbym, by pomysły, które tutaj się pojawią, zostały zweryfikowane przez osoby mające praktykę w prowadzeniu ruchu, ale także znające ograniczenia symulatora.

Dlaczego chciałbym by coś takiego powstało? Liczę, że po stworzeniu konkretnego algorytmu dla dyżurnego, który będzie jasno określać kolejne kroki, które należy wykonać by prawidłowo przyjąć/odprawić pociąg, pozwoli twórcom na implementację XP dla dyżurnego. Uważam, że algorytm sprawdzający powinien zwracać wartość true/false - czyli dostaję XP tylko jeśli wykonałem wszystkie kroki przewidziane w instrukcji (ten warunek pozwoli na wymóg pełnego stosowania zasad). Wspomniane XP można by "zarabiać" na każdym serwerze, ale początkowo (a być może docelowo) miałoby zastosowanie tylko na jednym serwerze, gdzie przypadkowe osoby, mające zabawę z psucia innym gry, nie mogłyby już przejąć nastawni. I jest to pewnego rodzaju wersja serwera PRO, o którym tyle już napisano, ale w innym kontekście. Nie chcę by na serwerach było więcej moderatorów, chcę by systemowo dać możliwość tym, którzy chcą, grania podług określonych i klarownych zasad.

Jeśli jest taka możliwość, proszę by moderator zbierał pomysły i je przypinał na górze, lub zbierał zaraz pod tematem, tak by osoby z praktyczną wiedzą mogły od razu je weryfikować.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy