error723 Posted Tuesday at 10:27 AM Posted Tuesday at 10:27 AM Jak w tytule, buduję własny moduł sterowania, który będzie służył mi zamiast klawiatury i mam w tym temacie pytanie, czy jest możliwość by zostało wystawione jakieś API do pełnej komunikacji dwukierunkowej? Chciałbym wyciągać takie informacje jak: zadana prędkość na tempomacie, SHP, aktualnie pobierany prąd (A), czy inne pierdoły, takie jak choćby sygnał, że jest włączony tempomat. Wiem, że jest to zupełnie nadprogramowe, ale jeśli macie moduł, który za to odpowiada, to może jest możliwość wystawienia API bym mógł to spiąć u siebie? Drugie pytanie tyczy się zakresu znaków, jakie są przyjmowane przez API kontrolera. Mogę to testować i na pewno po iluś godzinach będę miał całkiem spory zestaw, ale jeśli jest opcja, to proszę o podanie zakresu znaków HEX jaki jest obsługiwany - znacznie uprości mi to pracę. Pozdrawiam. 1
error723 Posted yesterday at 12:19 PM Author Posted yesterday at 12:19 PM Właściwie to wystarczy mi informacja, że przewidujecie możliwość wystawienia API lub nie. No i kwestia zakresu hexów łapanych przez wasze API przy komunikacji z klawiaturą. 1
Maciej_ZG Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Jest dedykowany wątek na forum dotyczący kontrolerów : Niestety wciąż czekamy na informacje od developerów kiedy to będzie supportowane i jak.
error723 Posted 16 hours ago Author Posted 16 hours ago Dzięki za podrzucenie linka. Dobrze wiedzieć, że nie jestem jedynym, który chciałby komunikacji w dwie strony.
Conrad Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) Patrząc na roadmap z 13 stycznia 2024 (publikacja na profilu oficjalnym): to wiedząc, że manewry powoli powstają, save game też, LUA edytor też, wersja konsolowa też (nowe $$$), to patrząc na prawą stronę, kasując zewnętrzne DLC, mamy miejsce na pracę nad I/O support 🙂 Czekamy zatem ... Edited 6 hours ago by Conrad
Recommended Posts