Piotr ET22 Posted June 15 Posted June 15 (edited) Znowu wróciły problemy jakie miałem przed i tuż po wyjściu SR z EA. Odpalam MP wybieram skład ...ustawiam wszystko i głoszę się na radiu ( ikonka mikrofonu zmienia kolor na zielony ale nikt w grze mnie nie słyszy).W ustawieniach windowsa wszystko ok i mikrofon na teście działa( SR jest aplikacją, która może z niego korzystać i korzysta.) Po objęciu składu gdy łączność radiowa działa jak wyżej ...czyli nie działa to nie ma innej możliwości jak wyjść z MP do menu głównego otworzyć zakładkę DŹWIĘK. Następnie tam wykonać/sprawdzić test mikrofonu (mikrofon nagle ożywa i działa) i wtedy otwieram MP i ....ooooo kurdee już ktoś przejął "mój" pociąg :). Przejęcie składu w tej sekwencji przywraca łączność radiową. Próbowałem opcji wychodzenia ze składu z MP do menu głównego i ponownego uruchomienia MP i przejmowania dowolnego składu i bez poprawy - łączności dalej brak. Od tej pory zawsze jak zaczynam grę to zanim odpale MP to najpierw musze otworzyć zakładkę "dzwięk" i wtedy dopiero wchodzę w MP. Jeśli tego nie zrobię to nie mam łączności radiowej na składzie (ikonka zielona ale nikt mnie nie słyszy). Po wyjściu z EA któraś łatka to naprawiła...teraz znowu u mnie błąd powrócił po aktualizacji. Edit 20.06.2025 Dodatkowa informacja w tym temacie: Kiedy grę MP uruchomię w w/w sposób tak by wystartować z aktywną łącznością lub odzyskam łączność radiową w/w sposób to przerywana jest ponownie w sytuacji kiedy samodzielnie uruchomię bota lub bot uruchomi się w wyniku tzw bezczynności. Na szczęście ludzie daja sobie cynk ,że widzą informację jakobym łączył się na radiu ale mnie nie słychać. Edited June 20 by Piotr ET22
SIMRAIL Team Admin BOT Posted June 15 SIMRAIL Team Posted June 15 Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
Recommended Posts