beskidek2513 Posted Sunday at 10:07 PM Posted Sunday at 10:07 PM Piszę to w kategorii błędów, bo moim zdaniem są to błędy niepodlegające działowi dyskusji, ani usprawnień. Jechałem dziś poc. 4510 (serwer PL3). Na nastawniach na odc. Włoszczowa Płn. - Idzikowice same boty. We Włoszczowie Płn. jestem 3 min. po planie. Wyjeżdżam, przede mną jadą dwa towary: 412148 i 412036. Bot w Olszamowicach kieruje pierwszego towara (412148) na bok na tor czwarty. Myślę - super, zdejmie go na bok i da mi przelot. Otóż nie. Po tym, jak dał mu wjazd na czwarty, to od razu daje mu wyjazd. Z następnym towarem (tym, co jest bezpośrednio przede mną - 412036) robi to samo - daje mu wjazd na bok, na tor czwarty, żeby po sekundzie dać mu wyjazd. To samo robi bot na stacji Opoczno Płd. - puszcza oba towary bokiem spowalniając je do 60 km/h, ale żadnego nie zatrzymuje, aby mnie przepuścić. A ja jadę EIP. I tak we Włoszczowie mam 3 min. opóźnienia, w Olszamowicach 7, w Pilichowicach już 14, w Opocznie 17, a w Idzikowicach 20 min. Oczywiście rozkład jest tak wyżyłowany, że jadąc z Idzikowic do W-wy z maksymalną dozwoloną prędkością 200, a od Grodziska 160, nie nadrobiłem ani minuty, a miejscami byłem nawet jedną minutę więcej spóźniony (jadąc pod kreskę, a nawet ponad kreskę 203-205 i dalej 163-165). Proszę twórców, aby zrobili porządek z botami. To naprawdę nie jest już śmieszne, jak gonię towara przez pół trasy, bo bot nie ogarnie zatrzymania go na stacji. Po drugie - jak bot jest zaprogramowany, że daje towara na bok i zaraz daje mu wyjazd? To już lepiej niech go puści na wprost, a nie po boku, chociaż nie będzie go spowalniać i innych pociągów. W związku z tym mój wniosek - usunąć wszystkie towary z CMK. Nierealnym jest, że tyle pociągów towarowych jeździ w dzień po CMK. Blokują ruch, dyżurni z nimi sobie nie radzą. Zostawić towary na CMK, ale jedynie w godzinach nocnych, gdzie nie odbywa się ruch pasażerski. 1
SIMRAIL Team Admin BOT Posted 19 hours ago SIMRAIL Team Posted 19 hours ago Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
misiek_131415 Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago W dniu 26.05.2025 o 00:07, beskidek2513 napisał(a): Nierealnym jest, że tyle pociągów towarowych jeździ w dzień po CMK I może od razu tylko 6 pendolino z Katowic do Warszawy na dzień? Tak jak jutro pojadą w prawdziwym realnym rozkładzie:))
Recommended Posts