Jump to content
Due to technical issues, the API backend has been disabled until Monday. This will not affect multiplayer mode, but will impact services that rely on the API, such as online maps. ×

Recommended Posts

Posted

Jest możliwość wprowadzenia opcji aby pojazdy sterowane przez AI przyciemniały reflektory podczas wymijania się z pojazdem prowadzonym przez gracza? Było by to bardzo realne gdyż tak postępuje się w rzeczywistości. Mała rzecz, a ucieszyła by miłośników nocnej jazdy.

• SIMRAIL Team
Posted

Myślałem kiedyś o tym, natomiast nie zagłębiałem się w temat optymalizacji wyliczania odległości między pociągami (kabinami), bo najprostszy algorytm dla 100 składów daje jakieś 10 000 sprawdzeń. Jest w kolejce raczej dalej niż bliżej.

• Like 1
  • Thanks 1
  • I agree 1
  • 1 month later...
Posted (edited)
W dniu 22.05.2025 o 21:45, Królik Uszasty napisał(a):

Myślałem kiedyś o tym, natomiast nie zagłębiałem się w temat optymalizacji wyliczania odległości między pociągami (kabinami),

Testuje właśnie to przyciemnianie i jest ok. Zastanawiam się tylko czy to przyciemnianie świateł przy wymijaniu nie powinno następować trochę wcześniej, w sensie przy większej odległości. Duży plus za wprowadzenie tej opcji do gry.

Edited by Grzego90
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy