Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam grając dziś na serwerze PL4 pociągiem TLK 16113 zauważyłem kilka błędów

Jednym z nich jest że w rozkładzie jazdy rodzaj hamulca to P a na wagonach jak i na lokomotywie hamulec jest przestawiony na R

Zrzutekranu(1753).thumb.png.d9e8c8a437594f1c43f49d4edce08f18.pngZrzutekranu(1752).thumb.png.58fa998a04571caeeb51b3b9210abf8b.png

Ps. też chciałbym się upewnić czy przypadkiem Kuchenka nie powinna być też wyłączona w czasie jazdy bo (aktualnie jest włączana automatycznie) w każdym pojeździe ETxx/EPxx/EUxx takie coś występuje

Pozdrawiam 

Posted

Proszę o przestawienie tego zgłoszenia do trybu wieloosobowego. (pomyliło mi się 😞 )

• SIMRAIL Team
Posted
21 minut temu, Marcelek napisał(a):

Jednym z nich jest że w rozkładzie jazdy rodzaj hamulca to P a na wagonach jak i na lokomotywie hamulec jest przestawiony na R

To akurat nie jest problem, bo znane mi rozkłady jazdy w rzeczywistości są również pisane na P, jako synonim szybko działających. Tak naprawdę istotne jest tylko rozróżnienie na hamulec towarowy G albo pasażerski/osobowy (P, ew. R, R+Mg itd), bowiem tylko dla hamulca wolno działającego G są inne tabelki z wymaganymi procentami masy hamującej do ustalania prędkości jazdy.

Posted

Mam jeszcze Pytanie do tego a mianowicie o Vmax tego składu. Czy nie powinno być 125 km/h? Bo wagony wszystkie były na 160 km/h a ograniczenie było do 120 km/h

Czy jest Pan w stanie rozwiać tą moją wątpliwość?

Z góry bardzo dziękuje

• SIMRAIL Team
Posted

Pociągi z siódemkami (EU07/EP07) z zasady trasowane są na prędkość 120 km/h, czyli bez wykorzystania pełnej prędkości lokomotywy (125).

• Like 1
  • SIMRAIL Team
Posted
Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users.
Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy