Marcelek Posted May 18 Posted May 18 Witam grając dziś na serwerze PL4 pociągiem TLK 16113 zauważyłem kilka błędów Jednym z nich jest że w rozkładzie jazdy rodzaj hamulca to P a na wagonach jak i na lokomotywie hamulec jest przestawiony na R Ps. też chciałbym się upewnić czy przypadkiem Kuchenka nie powinna być też wyłączona w czasie jazdy bo (aktualnie jest włączana automatycznie) w każdym pojeździe ETxx/EPxx/EUxx takie coś występuje Pozdrawiam
Marcelek Posted May 18 Author Posted May 18 Proszę o przestawienie tego zgłoszenia do trybu wieloosobowego. (pomyliło mi się 😞 )
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted May 18 SIMRAIL Team Posted May 18 21 minut temu, Marcelek napisał(a): Jednym z nich jest że w rozkładzie jazdy rodzaj hamulca to P a na wagonach jak i na lokomotywie hamulec jest przestawiony na R To akurat nie jest problem, bo znane mi rozkłady jazdy w rzeczywistości są również pisane na P, jako synonim szybko działających. Tak naprawdę istotne jest tylko rozróżnienie na hamulec towarowy G albo pasażerski/osobowy (P, ew. R, R+Mg itd), bowiem tylko dla hamulca wolno działającego G są inne tabelki z wymaganymi procentami masy hamującej do ustalania prędkości jazdy.
Marcelek Posted May 18 Author Posted May 18 Mam jeszcze Pytanie do tego a mianowicie o Vmax tego składu. Czy nie powinno być 125 km/h? Bo wagony wszystkie były na 160 km/h a ograniczenie było do 120 km/h Czy jest Pan w stanie rozwiać tą moją wątpliwość? Z góry bardzo dziękuje
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted May 18 SIMRAIL Team Posted May 18 Pociągi z siódemkami (EU07/EP07) z zasady trasowane są na prędkość 120 km/h, czyli bez wykorzystania pełnej prędkości lokomotywy (125). 1
SIMRAIL Team Admin BOT Posted Saturday at 07:37 AM SIMRAIL Team Posted Saturday at 07:37 AM Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
Recommended Posts