Jump to content
Due to technical issues, the API backend has been disabled until Monday. This will not affect multiplayer mode, but will impact services that rely on the API, such as online maps. ×

Recommended Posts

Posted

Witam grając dziś na serwerze PL4 pociągiem TLK 16113 zauważyłem kilka błędów

Jednym z nich jest że w rozkładzie jazdy rodzaj hamulca to P a na wagonach jak i na lokomotywie hamulec jest przestawiony na R

Zrzutekranu(1753).thumb.png.d9e8c8a437594f1c43f49d4edce08f18.pngZrzutekranu(1752).thumb.png.58fa998a04571caeeb51b3b9210abf8b.png

Ps. też chciałbym się upewnić czy przypadkiem Kuchenka nie powinna być też wyłączona w czasie jazdy bo (aktualnie jest włączana automatycznie) w każdym pojeździe ETxx/EPxx/EUxx takie coś występuje

Pozdrawiam 

Posted

Proszę o przestawienie tego zgłoszenia do trybu wieloosobowego. (pomyliło mi się 😞 )

• SIMRAIL Team
Posted
21 minut temu, Marcelek napisał(a):

Jednym z nich jest że w rozkładzie jazdy rodzaj hamulca to P a na wagonach jak i na lokomotywie hamulec jest przestawiony na R

To akurat nie jest problem, bo znane mi rozkłady jazdy w rzeczywistości są również pisane na P, jako synonim szybko działających. Tak naprawdę istotne jest tylko rozróżnienie na hamulec towarowy G albo pasażerski/osobowy (P, ew. R, R+Mg itd), bowiem tylko dla hamulca wolno działającego G są inne tabelki z wymaganymi procentami masy hamującej do ustalania prędkości jazdy.

Posted

Mam jeszcze Pytanie do tego a mianowicie o Vmax tego składu. Czy nie powinno być 125 km/h? Bo wagony wszystkie były na 160 km/h a ograniczenie było do 120 km/h

Czy jest Pan w stanie rozwiać tą moją wątpliwość?

Z góry bardzo dziękuje

• SIMRAIL Team
Posted

Pociągi z siódemkami (EU07/EP07) z zasady trasowane są na prędkość 120 km/h, czyli bez wykorzystania pełnej prędkości lokomotywy (125).

• Like 1
  • SIMRAIL Team
Posted
Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users.
Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy