Jump to content

Recommended Posts

Posted

Siema.
Dwa miesiące temu złożyłem w miarę wydajny komputer, lecz SR nadal nie potrafi uciągnąć Pełnej rozdzielczości tekstur.

Specyfikacja:
AMD RX 7800 XT 16GB Vram
AMD Ryzen 7 7800 x3d
32GB RAM 
27 cali monitor w rozdzielczości 2560x1440 (2k), 180Hz 

Problem jest taki, że wczoraj odpaliłem SR na pełnej rozdzielczości tekstur i zrobiłem kurs Łódź Widzew - Puszcza Mariańska i było płynnie miód malina, może raz ścięło się, a tak to super.
Po robocie wracam odpalam SR nic nie ruszałem i nagle są takie ścinki niekiedy, po prostu rozgrywka nie jest płynna, pomimo 90-100 FPS utrzymujących się ciągle podczas jazdy, a 60-80 jak są większe stacje. 
Z obserwacji zauważyłem jeszcze, że zawsze prawie jak dojeżdżam do Skierniewic, to gra się zawiesza na 1-2 sek i potem te ścinki sekundowe są przez kilka minut rozgrywki a potem znikają.

Pytanie brzmi czy da się jakoś zoptymalizować tą pełną rozdzielczość w SR by móc grać na niej bez tych ścinek takich?
W skrócie żeby tych ścinek się pozbyć i zwiększyć płynność rozgrywki.

Odrazu mówię, że ETS, FS, TF2 inne gry działają super. Wiem że SR optymalke ma słabą, ale czy da się coś z tym zrobić? Nie tracąc bardzo na jakości.

Moze po kilku latach ktoś znalazł jakiś sposób na to. 

Dzięki za pomoc i miłego dnia

Posted

U mnie z kolei na nowym komputerze wydajność spada na wysokości Ww-y Centralnej, niezależnie od ustawień, a komputer dość mocny.

Posted

No na slabszych tak. Ale na kompach z pólki wyższej 5-6k jak dla mnie pelna rozdzielczośc powinna idealnie dzialać, a dziala jak dziala. Raz plynnie, a raz doslownie są lagi i ścinki, przez co trzeba na 1/2 rozdzielczości lecieć. 
Mam nadzieję, że jak poprawili niektóre rzeczy to i to też poprawią, bo jest szansa. 

Chyba, że tajny sposób jakiś jest na to, ale wątpie

Posted
1 godzinę temu, Sharik napisał(a):

Ale na kompach z pólki wyższej 5-6k

Sorry, że się nabijam ale dzisiaj w tej cenie nie dostaniesz GPU z "półki wyższej" 🙂

• I agree 1
  • Recently Browsing   1 member

• Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy