Bulbulator Posted May 2 Posted May 2 (edited) Problem już zapewne znany devom, ale nie znalazłem dedykowanego tematu na forum, więc postanowiłem sformalizować, żeby pokazać, że jest nas z tym problemem więcej. Mimo zakupu DLC Łódź na Steamie, gra po jej odpaleniu przez GeForce Now nie widzi DLC. Po każdym uruchomieniu gry w nakładce Steama jest do pobrania 5,5gb patch, po jego pobraniu - DLC się teoretycznie odblokowuje, ale każda próba włączenia scenariusza w single lub multi (dyżurek też), kończy się zawieszeniem gry na ekranie ładowania. Raz udało mi się odpalić scenariusz singlowy z Warszawy Zachodniej do Skierniewic, ale po wyjechaniu z obszaru "starej mapy", obszar mapy z DLC nie był załadowany. Wielokrotne próby synchronizacji biblioteki GeForce Now ze Steam też nie pomogły. Edited May 2 by Bulbulator 1
SIMRAIL Team Admin BOT Posted Sunday at 07:00 AM SIMRAIL Team Posted Sunday at 07:00 AM Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
Majkel von Dzbanko Posted Sunday at 08:45 PM Posted Sunday at 08:45 PM Cześć, Nie wiem czy udało Ci się już znaleźć rozwiązanie natomiast może przyda się osobom które zmagają się z tym samym problemem. Generalnie nie jest to wina twórców SIMRAIL tylko synchronizacji na serwerze GeForce NOW. Aby 'tymczasowo' grać na DLC należy zrobić mniej więcej tak: (u mnie działa) 1) Włączyć dowolną gre na steam lokalnie na swoim komputerze 2) Włączyć Simrail na GeForce NOW 3) Gdy wybierasz konto steam musisz jednocześnie wyłączyć gre lokalnie, i wybrać swoje konto steam na aplikacji GeForce NOW 4) Na GeForce NOW powinno wyskoczyć powiadomienie że nie można uruchomić gry ponieważ konto jest już w użyciu (lub inny tożsamy błąd) -> zatwierdzasz dając 'Kontynuuj', gra się nie uruchomi i możesz pobrać dodatkową zawartość czyli DLC Łódź 5) Wznawiasz pobieranie zawartości -> i czekasz aż się pobierze 6) Gdy się pobierze uruchamiasz grę i voila - działa 😛 Trzeba się uzbroić w cierpliwość aż zostanie to zsynchronizowane prawidłowo po stronie GeForce NOW (może się z tym myle, i to synchronizuje się jakoś inaczej automatyczne jednak przy metodzie którą napisałem można zagrać z nowym DLC - a to się chyba liczy najbardziej?) Pozdrawiam! 2
Tuco Posted Sunday at 09:14 PM Posted Sunday at 09:14 PM Tutaj również opisałem tymczasowe rozwiązanie, moim zdaniem dużo prostsze/szybsze, bo wystarczy szybko zatrzymać uruchamianie gry w steam już w aplikacji GFN. 1 1
PL_Andrev Posted yesterday at 08:00 AM Posted yesterday at 08:00 AM W dniu 4.05.2025 o 23:14, Tuco napisał(a): Tutaj również opisałem tymczasowe rozwiązanie, moim zdaniem dużo prostsze/szybsze, bo wystarczy szybko zatrzymać uruchamianie gry w steam już w aplikacji GFN. Znaczy w trakcie uruchamiania gry ze Steam włączasz grę na GFN?
Tuco Posted yesterday at 08:27 AM Posted yesterday at 08:27 AM 26 minut temu, PL_Andrev napisał(a): Znaczy w trakcie uruchamiania gry ze Steam włączasz grę na GFN? nie, w gfn się w tle uruchamia steam musisz kliknąć te okienko szybko zanim się simrail w fullscreen przeniesie, wszystko trzeba/można wykonać w aplikacji geforce.
Recommended Posts