Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Problem już zapewne znany devom, ale nie znalazłem dedykowanego tematu na forum, więc postanowiłem sformalizować, żeby pokazać, że jest nas z tym problemem więcej.

Mimo zakupu DLC Łódź na Steamie, gra po jej odpaleniu przez GeForce Now nie widzi DLC.

Po każdym uruchomieniu gry w nakładce Steama jest do pobrania 5,5gb patch, po jego pobraniu - DLC się teoretycznie odblokowuje, ale każda próba włączenia scenariusza w single lub multi (dyżurek też), kończy się zawieszeniem gry na ekranie ładowania.

Raz udało mi się odpalić scenariusz singlowy z Warszawy Zachodniej do Skierniewic, ale po wyjechaniu z obszaru "starej mapy", obszar mapy z DLC nie był załadowany.

Wielokrotne próby synchronizacji biblioteki GeForce Now ze Steam też nie pomogły.

photo_2025-05-01 13.58.05.jpeg

Zrzut ekranu 2025-04-30 o 23.46.49.png

Zrzut ekranu 2025-04-30 o 23.46.52.png

Edited by Bulbulator
  • Sad 1
  • SIMRAIL Team
Posted
Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users.
Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
Posted

Cześć,

Nie wiem czy udało Ci się już znaleźć rozwiązanie natomiast może przyda się osobom które zmagają się z tym samym problemem.

Generalnie nie jest to wina twórców SIMRAIL tylko synchronizacji na serwerze GeForce NOW. Aby 'tymczasowo' grać na DLC należy zrobić mniej więcej tak: (u mnie działa)

1) Włączyć dowolną gre na steam lokalnie na swoim komputerze

2) Włączyć Simrail na GeForce NOW

3) Gdy wybierasz konto steam musisz jednocześnie wyłączyć gre lokalnie, i wybrać swoje konto steam na aplikacji GeForce NOW

4) Na GeForce NOW powinno wyskoczyć powiadomienie że nie można uruchomić gry ponieważ konto jest już w użyciu (lub inny tożsamy błąd) -> zatwierdzasz dając 'Kontynuuj', gra się nie uruchomi i możesz pobrać dodatkową zawartość czyli DLC Łódź

5) Wznawiasz pobieranie zawartości -> i czekasz aż się pobierze

6) Gdy się pobierze uruchamiasz grę i voila - działa 😛 

Trzeba się uzbroić w cierpliwość aż zostanie to zsynchronizowane prawidłowo po stronie GeForce NOW (może się z tym myle, i to synchronizuje się jakoś inaczej automatyczne jednak przy metodzie którą napisałem można zagrać z nowym DLC - a to się chyba liczy najbardziej?)

Pozdrawiam!

• Thanks 2
Posted

Tutaj również opisałem tymczasowe rozwiązanie, moim zdaniem dużo prostsze/szybsze, bo wystarczy szybko zatrzymać uruchamianie gry w steam już w aplikacji GFN.

• Thanks 1
  • I agree 1
Posted
W dniu 4.05.2025 o 23:14, Tuco napisał(a):

Tutaj również opisałem tymczasowe rozwiązanie, moim zdaniem dużo prostsze/szybsze, bo wystarczy szybko zatrzymać uruchamianie gry w steam już w aplikacji GFN.

Znaczy w trakcie uruchamiania gry ze Steam włączasz grę na GFN?

Posted
26 minut temu, PL_Andrev napisał(a):

Znaczy w trakcie uruchamiania gry ze Steam włączasz grę na GFN?

nie, w gfn się w tle uruchamia steam musisz kliknąć te okienko szybko zanim się simrail w fullscreen przeniesie, wszystko trzeba/można wykonać w aplikacji geforce.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy