Druith Posted March 15 Posted March 15 Po aktualizacji w Dragonie 2 niewłaściwe działa tempomat. Wcześniej działał płynnie a obecnie działa tak samo jak w traxie czyli skokowo. Sterując tempomatem w Dragonie widać że dodajemy prędkość co 1% a prędkość przeskakuje co kilka procent o 5 km/h. Pozostałe ustawienia są "martwe"
SIMRAIL Team Admin BOT Posted March 18 SIMRAIL Team Posted March 18 Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
bart_dem Posted March 18 Posted March 18 @Druith również mi się to nie podoba, ale to nie jest błąd. Czytaj changelogi aktualizacji.
Tom_89 Posted March 18 Posted March 18 Przydałaby się opcja taka w ustawieniach. Jedni wolą tak a inni gracze tak 🙂
Druith Posted March 18 Author Posted March 18 (edited) W takim razie to nie ma sensu nazywać tej gry symulacją. Równie dobrze można uprościć i uruchamiać każdą lokomotywę czy jednostkę jednym przyciskiem. Po co przełączać zawory napełniać sprężarkę pantografów?. "Zaokrąglijmy" również to. Jeżeli w Dragonie tempomat ma mieć ustawienia płynie to uważam że tutaj też tak powinno być. Mnie osobiście psuje to rozgrywkę. Edited March 18 by Druith
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted March 18 SIMRAIL Team Posted March 18 Dostaliśmy zgłoszenie, że tempomat w Dragonie powinien działać ze skokiem 5 km/h, a nie co 1 km/h. Zostało to poprawione zgodnie z tym zgłoszeniem. Osobiście nie miałem okazji tego sprawdzić na lokomotywie w przeciągu ostatnich kilku dni, ale określiłbym to jako "bardzo wysoce prawdopodobne", bowiem znanych mi lepiej kilka pojazdów z zadaniem prędkości przy pomocy płynnego dżojstika (czyli w ten sam sposób) również ustawia prędkość z dokładnością do 5 km/h, co ma pewne walory praktyczne - ułatwia dobranie ustawienia prędkości zadanej do aktualnie dozwolonej, która jest w Polsce ustawiana z krokiem 10 km/h, względnie 5 km/h (z reguły z powodu hamulca lub wyjątków na sieci - patrz np. kudowianka). Jednocześnie może rodzić się pytanie, czemu nastawnik jest dalej płynny - w rzeczywistości robienie tylu wyróżnionych stopni (w tym przypadku 24 lub 25) na małym kącie mija się z celem, bo zapadki musiałyby być bardzo gęsto zrobione. Na pulpitach takie rzeczy to nigdy nie był problem, bo część zależności mamy realizowane po stronie sprzętowej w sterowniku pulpitu i specyficzne życzenia klienta czasem można dograć tam bez zmian w kodzie symulatora. 2 1
Recommended Posts