Adamk107 Posted March 14 Posted March 14 Hej wszystkim! Po wielu miesiącach nad nauką lua i skryptowaniem, chciałbym podzielić się z wami moim pierwszym scenariuszem na trasie z Zawiercia do Krakowa. Z góry dziękuję @Kryswalus, @SH8RK1, @Martin32, @Eridor i innym za użyczenie swojego głosu w scenariuszu i pomoc w realizacji projektu (mniejszą lub większą). Opis scenariusza: Jest piękny, spokojny poranek. Polregio otwiera nowe połączenie z rozkładowym składem EN57/EN71. Niestety jednak się zbyt dobrze nie przygotowali, przez co wstajesz rano i musisz przygotować skład zastępczy. Nim jedziesz do Krakowa, po drodze napotykając różnorodne składy pasażerskie i towary. Co na Ciebie czeka: Manewry w Zawierciu, Tunelu i Krakowie Jazdy po torze lewym Wyjazdy inne niż zazwyczaj Spięty, a zarazem luźny rozkład jazdy Znane niektórym głosy graczy z polskich serwerów Dźwięk: PL Napisy: PL, ENG Czas: 3h Bawcie się dobrze i życzę powodzenia 🙂 Co zrobić, aby zagrać w scenariusz: Pobierz plik .zip Wypakuj go do folderu: SimRail/SimRail_Data/StreamingAssets/Sceneries Odpal i graj. Adamk107 Scenarios.zip 4 3 1
Matylda_PL Posted March 15 Posted March 15 17 godzin temu, Adamk107 napisał(a): Hej wszystkim! Po wielu miesiącach nad nauką lua i skryptowaniem, chciałbym podzielić się z wami moim pierwszym scenariuszem na trasie z Zawiercia do Krakowa. Z góry dziękuję @Kryswalus, @SH8RK1, @Martin32, @Eridor i innym za użyczenie swojego głosu w scenariuszu i pomoc w realizacji projektu (mniejszą lub większą). Opis scenariusza: Jest piękny, spokojny poranek. Polregio otwiera nowe połączenie z rozkładowym składem EN57/EN71. Niestety jednak się zbyt dobrze nie przygotowali, przez co wstajesz rano i musisz przygotować skład zastępczy. Nim jedziesz do Krakowa, po drodze napotykając różnorodne składy pasażerskie i towary. Co na Ciebie czeka: Manewry w Zawierciu, Tunelu i Krakowie Jazdy po torze lewym Wyjazdy inne niż zazwyczaj Spięty, a zarazem luźny rozkład jazdy Znane niektórym głosy graczy z polskich serwerów Dźwięk: PL Napisy: PL, ENG Czas: 3h Bawcie się dobrze i życzę powodzenia 🙂 Co zrobić, aby zagrać w scenariusz: Pobierz plik .zip Wypakuj go do folderu: SimRail/SimRail_Data/StreamingAssets/Sceneries Odpal i graj. Adamk107 Scenarios.zip 29.66 MB · 30 pobrań Bardzo fajny scenariusz polecam
sailor Posted March 15 Posted March 15 U mnie za pierwszym razem nie dostałem wyjazdu z Zawiercia choć dyżurny potwierdził że zaraz go poda. Po kilku minutach zrestartowałem scenariusz i wszystko szło dobrze do Krakowa. Niestety tam po wymianie pasażerów pomimo komunikacji z dyżurnym nie dostałem wyjazdu z peronu. Czekałem kilka minut ale bez rezultatu. Cały czas S1 niestety. Na pewno spróbuję jeszcze raz bo ogólnie super scenariusz no ale 3 godzinki to trochę długo i trzeba wygospodarować taki okres bez funkcji save. Ogólnie świetna robota
Tomasz Grykien Posted March 16 Posted March 16 Czego radiotelefon nie działa naciskam na przyciski zew i nic? 1
bart_dem Posted March 16 Posted March 16 48 minut temu, Tomasz Grykien napisał(a): Czego radiotelefon nie działa naciskam na przyciski zew i nic? Zauważyłeś, że Tobie każdy scenariusz nie działa?🤔 Jak jesteś w kabinie A to musisz przełącznik radiotelefonu ustawić na A i analogicznie w kabinie B ustawiasz na B. 1 2 1
egonolson Posted March 27 Posted March 27 Scenariusz jest ok tylko nastawnik jazdy odwrotnie dziala bynajmniej u mnie 🙂 i troche te komunikaty radiowe sztuczne nie podobaja mi sie , ale ogolnie za prace 10
skylake Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago (edited) Przejechałem scenariusz bez problemu. Poza pewnymi błędami, które na szczęście nie uniemożliwiają ukończenia tego scenariusza, jest to na tę chwilę - moim zdaniem - najlepszy scenariusz osobowy do jazdy na "Siódemce" lub "Byku". Błędy są być może spowodowane niedociągnięciami symulatora. Dziękuję autorowi oraz pozostałym użytkownikom, którzy przyczynili się do stworzenia powyższego scenariusza, za wkład i poświęcony czas. 🙂 Nawiasem mówiąc, jest to jeden z tych scenariuszy, do którego będzie się chciało w niedługim czasie wrócić, tyle że w zmiennych warunkach atmosferycznych oraz innej lokomotywie. 😉 Pozdrawiam serdecznie Edited 19 hours ago by skylake 2
Recommended Posts