Sebastian Posted March 14 Posted March 14 Chciałbym uzyskać informacje w sprawie takiego rozłączania z serwerem. Otóż objąłem stanowisko maszynisty w pociągu EIP 3128 w Krakowie. Wszystko było w najlepszym porządku. Dojechałem do Raciborowic i ni z tego i owego następuje rozlączenie z serwerem. Ponownie wróciłem do serwerów i okazuje się resetu nie było, a chciałem ponownie objąc EIP 3128 i raptem ktoś inny obsługuje ten numer pociagu. Nie mogę zrozumieć jednej sprawy że posiadając sprzęt który funkcjonuje bez zarzutu takie rzeczy sie dzieją. Uważam że nie powinno mieć miejsce taka praktyka. Tak samo zapłaciłem za grę jak wszyscy a serwer wybiera sobie losowo kto ma grać. Oczekuję odpowiedzi w tej sprawie nawet gdybym miał zasypać was wiadomościami.
SIMRAIL Team Admin BOT Posted March 15 SIMRAIL Team Posted March 15 Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników. 1
Tosma1 Posted March 15 Posted March 15 Dołączam się z pytaniem o utratę połączenia z serwerami. U mnie problem występuje losowo, nieraz po 15 minutach, nie raz po 2 godzxinach gry. SimRail_log_2025-03-15_09-49-42.txt 1
Grandal74 Posted March 15 Posted March 15 (edited) U mnie wczoraj po raz pierwszy, ni z tego ni z owego, utracono połączenie z serwerem jadąc osobowym z Sędziszowa do Katowic. Przejechana prawie cała trasa i za Sosnowcem Południowym wywaliło z serwera. PL2, pół godziny po północy gdzie serwer prawie pusty. Wszedłem szybko i kontynuowałem jazdę, ale podczas nawału ludzi na serwerze i wywalenia z serwera gdzieś w połowie trasy mógłbym nie dorwać tego samego składu. Nie jest to u mnie nagminne i oby tak pozostało. Edited March 15 by Grandal74
Anek Posted March 16 Posted March 16 Panowie dzisiaj grałem a raczej próbowałem dojechać coś na MP serwer 2 pl ale po prostu to co sie działo z restartami (utratą połączenia) to ręce opadają .
Grandal74 Posted March 20 Posted March 20 (edited) No cóż, na serwerach lagi jak nie wiem co, dźwięk koszmarnie rwie, nie da się porozumieć z dyżurnymi, zrywa połączenie w losowych momentach. To, że mam mocny PC nie ma najmniejszego znaczenia. FPS na bardzo mocnych ustawieniach 90-100, a mijane składy klatkują, a nawet zamraża je na kilka sekund. Coś niedobrego dzieje się na serwerach. Edited March 20 by Grandal74 2
Lonely is Good Posted Saturday at 12:29 AM Posted Saturday at 12:29 AM Piąty raz pod rząd podchodzę towarem do trasy Sędziszów - Katowice - Katowice - Sędziszów i za każdym razem tracę połączenie z nieznanego powodu. W życiu nie odblokuję tego osiągnięcia na steam w takim tempie. Teraz mnie rozłączyło na Dorocie. Zwariować można 🥴 1
bart_dem Posted Saturday at 05:15 AM Posted Saturday at 05:15 AM 4 godziny temu, Lonely is Good napisał(a): W życiu nie odblokuję tego osiągnięcia na steam w takim tempie. Na singlu nie da rady?
Gosposia Hela Posted Saturday at 03:16 PM Posted Saturday at 03:16 PM mnie to nie tylko rozłącza ale i wywala całkiem z gry . 1
Lonely is Good Posted Saturday at 03:20 PM Posted Saturday at 03:20 PM 10 godzin temu, bart_dem napisał(a): Na singlu nie da rady? Może i da ale chce jechać pociągiem takim a nie innym a na offline masz narzucony rodzaj pociągu
misiek_131415 Posted Saturday at 03:39 PM Posted Saturday at 03:39 PM 15 godzin temu, Lonely is Good napisał(a): Teraz mnie rozłączyło na Dorocie. Podobno na jednej sesji steam możesz łączyć trasy. Jak cie wywali w Dorocie to bierzesz następny skład albo ten sam skład ponownie.
Gosposia Hela Posted Saturday at 08:33 PM Posted Saturday at 08:33 PM wywaliło mnie przed janowem 15 min jazdy i ban . No cóż nie da się grać . Do zobaczenia z innym symulatorem .
Gosposia Hela Posted Sunday at 06:57 AM Posted Sunday at 06:57 AM Jak włączam mapę PL2 https://map.simrail.app/server/pl2 to też po kilku sekundach jest komunikat błąd aplikacji i trzeba odświeżać . Coś się zrąbało .
Lonely is Good Posted Sunday at 05:32 PM Posted Sunday at 05:32 PM 20 godzin temu, Gosposia Hela napisał(a): wywaliło mnie przed janowem 15 min jazdy i ban . No cóż nie da się grać . Do zobaczenia z innym symulatorem . Jaki ban?
Grandal74 Posted yesterday at 11:50 AM Posted yesterday at 11:50 AM Omijać będę w tej chwili PL2. Uruchamiając składy na PL1, PL3, PL4 nie ma aż takich problemów. Ani razu mnie z tych serwerów nie wywaliło, nawet jeśli, któryś z tych serwerów jest bardziej zatłoczony to nawet lagi są zdecydowanie mniejsze.
Recommended Posts