Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Cześć,

mam plan zdobyć osiągnięcie na Steam - Starszy dyżurny ruchu.

Dyżur na każdej stacji mierzę stoperem + uzupełniam czas w excelu, żeby mieć pewność. Po każdych 2h potwierdzonych postępem w osiągnięciu odhaczam i przechodzę do kolejnych nastawni.

Wieczorem 12.02 rozpocząłem dyżur na nastawni Dąbrowa Górnicza Huta Katowice. Dzień wcześniej zakończyłem dzień z postępem 24/40 po dyżurze na Sosnowcu Kazimierzu. Po 2h na DGH pojawiło się powiadomienie o postępie osiągnięcia, ale znowu na 24/40 zamiast 25/40. 

W trakcie dyżuru na DGH sprawdzałem postęp na Steam i na pewno widniało 24/40. Z excela również wynika, że 25 nastawnią powinna być DGH. Wygląda na to, że DGH nie została zaliczona, ale po ponownym wejściu na nastawnie, wraz z kolejnymi minutami nie pojawia się postęp w osiągnięciu.

Czy istnieje gdzieś legitny podgląd na rzeczywisty czas spędzony na nastawniach? Strona simrail.pro nie pokazuje realnego czasu spędzonego na nastawniach. Czy istnieje możliwość sprawdzenia gdzie leży błąd, bo ewidentnie gdzieś jest.

Edited by JanPatDrugi
Dokładniejsze opisanie problemu
  • SIMRAIL Team
Posted
Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users.
Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
Posted

Mam ten sam problem . Ja mam ponad 3 godziny na wszystkich posterunkach i 3 dyżurek mi nie zaliczyło i teraz szukanie igły w stogu siana 

• 2 weeks later...
Posted

Statystyki stacji

Stacja
Czas

N/A

1048h

Kozłów

7h

Starzyny

7h

Dąbrowa Górnicza Huta Katowice

4h

Olszamowice

4h

Słomniki

4h

Sławków

4h

Niedźwiedź

4h

Juliusz

4h

Raciborowice

4h

Zawiercie

3h

Dorota

3h

Sosnowiec Kazimierz

3h

Grodzisk Mazowiecki

3h

Pruszków

3h

Katowice Zawodzie

3h

Bukowno

3h

Sosnowiec Południowy

3h

Knapówka

3h

Opoczno Południe

3h

Tunel

3h

Dąbrowa Górnicza Ząbkowice

3h

Kraków Batowice

3h

Góra Włodowska

3h

Łazy Łc

3h

Sosnowiec Główny

3h

Korytów

3h

Zastów

3h

Szeligi

3h

Włoszczowa Północ

3h

Miechów

3h

Strzałki

3h

Katowice

3h

Psary

3h

Kraków Przedmieście

3h

Idzikowice

3h

Łazy Ła

3h

Łazy

3h

Dąbrowa Górnicza

3h

Będzin

3h

Dąbrowa Górnicza Wschodnia

3h

Uwaga: Statystyki tego użytkownika gromadzone są od 13/12/2024 r.

Mam juz ponad 3 godziny na każdej dyżurce i nadal system nie zaliczył mi 3 dyżurek - Może ktoś mi powiedzieć z SIMRAIL w czym jest problem , można gdzieś to sprawdzić w plikach gry ? 

Zrzut ekranu 2025-03-01 220049.png

Posted

mam to samo. Dokładnie wypisywałem sobie godziny na każdym posterunku w notatniku. Wszystko działało bez błędnie poza nastawniami Sosnowiec Główny i Łazy Ła. Obecnie mam postęp w osiągnięciu 38/40 i mimo, że według moich zapisków na obu nastawniach mam po ponad 4h nie się nie zmienia...

Posted

Ja zdobyłem osiągnięcie, spisywałem w notatniku godzinę startu (zaokrąglając w górę), godzinę zejścia z nastawni (zaokrąglając minutę w dół) oraz odświeżałem stronę z moimi osiągnięciami na Steamie, żeby zobaczyć czy wzrosło o jeden. W przypadku tylko jednej dyżurki brakowało mi dosłownie 5 minut, mimo, że teoretycznie spędziłem na niej 2h. 

Posted
11 godzin temu, Maszynista Greg napisał(a):

mam to samo. Dokładnie wypisywałem sobie godziny na każdym posterunku w notatniku. Wszystko działało bez błędnie poza nastawniami Sosnowiec Główny i Łazy Ła. Obecnie mam postęp w osiągnięciu 38/40 i mimo, że według moich zapisków na obu nastawniach mam po ponad 4h nie się nie zmienia...

Może spróbuj wykonać dyżur na tych nastawniach na innym, mniej obciążonym serwerze. Ewentualnie przed włączeniem Simraila spróbuj wykonać sprawdzenie spójności plików gry.

8 godzin temu, Bulbulator napisał(a):

Ja zdobyłem osiągnięcie, spisywałem w notatniku godzinę startu (zaokrąglając w górę), godzinę zejścia z nastawni (zaokrąglając minutę w dół) oraz odświeżałem stronę z moimi osiągnięciami na Steamie, żeby zobaczyć czy wzrosło o jeden. W przypadku tylko jednej dyżurki brakowało mi dosłownie 5 minut, mimo, że teoretycznie spędziłem na niej 2h. 

Jeden z adminów pisał, że zapis pracy na nastawni odbywa się co 5 minut, więc pewnie stąd ta różnica w czasie.

Posted
W dniu 5.03.2025 o 02:25, Lukaszszsz napisał(a):

Może spróbuj wykonać dyżur na tych nastawniach na innym, mniej obciążonym serwerze. Ewentualnie przed włączeniem Simraila spróbuj wykonać sprawdzenie spójności plików gry.

Jeden z adminów pisał, że zapis pracy na nastawni odbywa się co 5 minut, więc pewnie stąd ta różnica w czasie.

System nie umie liczyć ja mam prawie wszystkie nastawnie po 4 godziny i 3 nastawnie nie mogę odblokować . Zapis jest co 5 minut a mam zrobione dwa razy więcej. 

Zapis powinien być co 1 minutę i widoczny na w dolnym prawym rogu na danym posterunku 

Jest jakiś błąd gry i tego nie przeskoczymy , teraz nie wiem czy kiedykolwiek gra zaliczy mi brakujące 3 nastawnie  

Posted
W dniu 6.03.2025 o 21:24, KIEROWNIK napisał(a):

System nie umie liczyć ja mam prawie wszystkie nastawnie po 4 godziny i 3 nastawnie nie mogę odblokować . Zapis jest co 5 minut a mam zrobione dwa razy więcej. 

Zapis powinien być co 1 minutę i widoczny na w dolnym prawym rogu na danym posterunku 

Jest jakiś błąd gry i tego nie przeskoczymy , teraz nie wiem czy kiedykolwiek gra zaliczy mi brakujące 3 nastawnie  

Serwisy ze statystykami graczy Simraila nie podają rzeczywistych danych odnośnie czasu spędzonego na prowadzeniu różnego rodzaju pociągów czy czasu dyżurowania na poszczególnych nastawniach, dlatego najlepiej wykonywać to osiągnięcie poprzez zapisywanie każdej zaliczonej nastawni w notatniku. Brak zaliczania czasu spędzonego na niektórych nastawniach mogli naprawić w ostatnich aktualizacjach, więc jeżeli wiadomo jakie nastawnie nie zostały zaliczone przez gracza, warto spróbować podyżurować na nich przez dłuższy czas w trybie ciągłym (ponad 2 godziny bez przerw) i na mniej obciążonych serwerach.

• I agree 1
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy