JanPatDrugi Posted February 12 Posted February 12 (edited) Cześć, mam plan zdobyć osiągnięcie na Steam - Starszy dyżurny ruchu. Dyżur na każdej stacji mierzę stoperem + uzupełniam czas w excelu, żeby mieć pewność. Po każdych 2h potwierdzonych postępem w osiągnięciu odhaczam i przechodzę do kolejnych nastawni. Wieczorem 12.02 rozpocząłem dyżur na nastawni Dąbrowa Górnicza Huta Katowice. Dzień wcześniej zakończyłem dzień z postępem 24/40 po dyżurze na Sosnowcu Kazimierzu. Po 2h na DGH pojawiło się powiadomienie o postępie osiągnięcia, ale znowu na 24/40 zamiast 25/40. W trakcie dyżuru na DGH sprawdzałem postęp na Steam i na pewno widniało 24/40. Z excela również wynika, że 25 nastawnią powinna być DGH. Wygląda na to, że DGH nie została zaliczona, ale po ponownym wejściu na nastawnie, wraz z kolejnymi minutami nie pojawia się postęp w osiągnięciu. Czy istnieje gdzieś legitny podgląd na rzeczywisty czas spędzony na nastawniach? Strona simrail.pro nie pokazuje realnego czasu spędzonego na nastawniach. Czy istnieje możliwość sprawdzenia gdzie leży błąd, bo ewidentnie gdzieś jest. Edited February 13 by JanPatDrugi Dokładniejsze opisanie problemu
SIMRAIL Team Admin BOT Posted February 19 SIMRAIL Team Posted February 19 Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
KIEROWNIK Posted February 20 Posted February 20 Mam ten sam problem . Ja mam ponad 3 godziny na wszystkich posterunkach i 3 dyżurek mi nie zaliczyło i teraz szukanie igły w stogu siana
KIEROWNIK Posted March 1 Posted March 1 Statystyki stacji Stacja Czas N/A 1048h Kozłów 7h Starzyny 7h Dąbrowa Górnicza Huta Katowice 4h Olszamowice 4h Słomniki 4h Sławków 4h Niedźwiedź 4h Juliusz 4h Raciborowice 4h Zawiercie 3h Dorota 3h Sosnowiec Kazimierz 3h Grodzisk Mazowiecki 3h Pruszków 3h Katowice Zawodzie 3h Bukowno 3h Sosnowiec Południowy 3h Knapówka 3h Opoczno Południe 3h Tunel 3h Dąbrowa Górnicza Ząbkowice 3h Kraków Batowice 3h Góra Włodowska 3h Łazy Łc 3h Sosnowiec Główny 3h Korytów 3h Zastów 3h Szeligi 3h Włoszczowa Północ 3h Miechów 3h Strzałki 3h Katowice 3h Psary 3h Kraków Przedmieście 3h Idzikowice 3h Łazy Ła 3h Łazy 3h Dąbrowa Górnicza 3h Będzin 3h Dąbrowa Górnicza Wschodnia 3h Uwaga: Statystyki tego użytkownika gromadzone są od 13/12/2024 r. Mam juz ponad 3 godziny na każdej dyżurce i nadal system nie zaliczył mi 3 dyżurek - Może ktoś mi powiedzieć z SIMRAIL w czym jest problem , można gdzieś to sprawdzić w plikach gry ?
Maszynista Greg Posted March 4 Posted March 4 mam to samo. Dokładnie wypisywałem sobie godziny na każdym posterunku w notatniku. Wszystko działało bez błędnie poza nastawniami Sosnowiec Główny i Łazy Ła. Obecnie mam postęp w osiągnięciu 38/40 i mimo, że według moich zapisków na obu nastawniach mam po ponad 4h nie się nie zmienia...
Bulbulator Posted March 4 Posted March 4 Ja zdobyłem osiągnięcie, spisywałem w notatniku godzinę startu (zaokrąglając w górę), godzinę zejścia z nastawni (zaokrąglając minutę w dół) oraz odświeżałem stronę z moimi osiągnięciami na Steamie, żeby zobaczyć czy wzrosło o jeden. W przypadku tylko jednej dyżurki brakowało mi dosłownie 5 minut, mimo, że teoretycznie spędziłem na niej 2h.
Lukaszszsz Posted March 5 Posted March 5 11 godzin temu, Maszynista Greg napisał(a): mam to samo. Dokładnie wypisywałem sobie godziny na każdym posterunku w notatniku. Wszystko działało bez błędnie poza nastawniami Sosnowiec Główny i Łazy Ła. Obecnie mam postęp w osiągnięciu 38/40 i mimo, że według moich zapisków na obu nastawniach mam po ponad 4h nie się nie zmienia... Może spróbuj wykonać dyżur na tych nastawniach na innym, mniej obciążonym serwerze. Ewentualnie przed włączeniem Simraila spróbuj wykonać sprawdzenie spójności plików gry. 8 godzin temu, Bulbulator napisał(a): Ja zdobyłem osiągnięcie, spisywałem w notatniku godzinę startu (zaokrąglając w górę), godzinę zejścia z nastawni (zaokrąglając minutę w dół) oraz odświeżałem stronę z moimi osiągnięciami na Steamie, żeby zobaczyć czy wzrosło o jeden. W przypadku tylko jednej dyżurki brakowało mi dosłownie 5 minut, mimo, że teoretycznie spędziłem na niej 2h. Jeden z adminów pisał, że zapis pracy na nastawni odbywa się co 5 minut, więc pewnie stąd ta różnica w czasie.
KIEROWNIK Posted March 6 Posted March 6 W dniu 5.03.2025 o 02:25, Lukaszszsz napisał(a): Może spróbuj wykonać dyżur na tych nastawniach na innym, mniej obciążonym serwerze. Ewentualnie przed włączeniem Simraila spróbuj wykonać sprawdzenie spójności plików gry. Jeden z adminów pisał, że zapis pracy na nastawni odbywa się co 5 minut, więc pewnie stąd ta różnica w czasie. System nie umie liczyć ja mam prawie wszystkie nastawnie po 4 godziny i 3 nastawnie nie mogę odblokować . Zapis jest co 5 minut a mam zrobione dwa razy więcej. Zapis powinien być co 1 minutę i widoczny na w dolnym prawym rogu na danym posterunku Jest jakiś błąd gry i tego nie przeskoczymy , teraz nie wiem czy kiedykolwiek gra zaliczy mi brakujące 3 nastawnie
Lukaszszsz Posted Saturday at 06:09 PM Posted Saturday at 06:09 PM W dniu 6.03.2025 o 21:24, KIEROWNIK napisał(a): System nie umie liczyć ja mam prawie wszystkie nastawnie po 4 godziny i 3 nastawnie nie mogę odblokować . Zapis jest co 5 minut a mam zrobione dwa razy więcej. Zapis powinien być co 1 minutę i widoczny na w dolnym prawym rogu na danym posterunku Jest jakiś błąd gry i tego nie przeskoczymy , teraz nie wiem czy kiedykolwiek gra zaliczy mi brakujące 3 nastawnie Serwisy ze statystykami graczy Simraila nie podają rzeczywistych danych odnośnie czasu spędzonego na prowadzeniu różnego rodzaju pociągów czy czasu dyżurowania na poszczególnych nastawniach, dlatego najlepiej wykonywać to osiągnięcie poprzez zapisywanie każdej zaliczonej nastawni w notatniku. Brak zaliczania czasu spędzonego na niektórych nastawniach mogli naprawić w ostatnich aktualizacjach, więc jeżeli wiadomo jakie nastawnie nie zostały zaliczone przez gracza, warto spróbować podyżurować na nich przez dłuższy czas w trybie ciągłym (ponad 2 godziny bez przerw) i na mniej obciążonych serwerach. 1
Recommended Posts