Jump to content
Due to technical issues, the API backend has been disabled until Monday. This will not affect multiplayer mode, but will impact services that rely on the API, such as online maps. ×

Recommended Posts

Posted

Scenariusz Sędziszów-Katowice, Regio 24909

Lista dostrzeżonych błędów w scenariuszu:

1) Aktywacja kabiny podczas uruchamiania składu - gracz otrzymuje karę za otwarcie drzwi poza obszarem stacji,

2) 50% prób restartu tego scenariusza wymagał resetu z powodu braku podania zezwolenia na wyjazd z Sędziszowa,

3) Informacja "przejedź przez Gniewięcin" - znika gdy gracz dojeżdża na stację... ale już w Klimontowie, 

4) Brak papierowego rozkładu jazdy

5) Pojawia się ostrzeżenie o zbliżającym się ograniczeniu prędkości, po czym znika zanim do niego dojadę (np. ok 5km od Olkusza, 2.57km przed Bukownem zwolnienie ze 110 do 20 a info jakieś 400m przed ograniczeniem znika), podobnie ok 1.8km przed Południowym)

6) W Bukownie nie dostałem wyjazdowego zgodnie z planem, po informacji "gotów do odjazdu" nie było infa od dyżurnego i przejechałem S1 :) - S1 wygenerował mi opóźnienie... i na kolejnych przystankach gra daje punkty karne za odjazd po czasie rozkładowym, mimo że nie ma tego jak nadrobić.

7) Na Wschodniej będąc na środku stacji informacja o przejechaniu wskaźnika końcu peronu. Odwracam kierunek biegu pociągu i nagle zlicza mi postój na stacji (zdjęcie)

Inne "niedociągnięcia" scenariusza:

1) Od Sędziszowa po Katowice nie spotkałem ani jednego składu jadącego z naprzeciwka, żadnych składów na bocznicach - nic, kompletna pustka.

2) Jazda Tunel-Charsznica - jazda po torze lewym, w zasadzie nie wiadomo po co, bo pusty... 

3) Poziom trudności wywalony w kosmos - jadąc lekkim ELFem (jeden wagon) grając bez czuwaka, na pełnym HUD i na tempomacie do Gajówki docierałem prawie o czasie rozkładowym, potem stale rosnące (i punktowane) opóźnienie. Strach pomyśleć co by było przy grze bez HUDa i podpowiedzi kolejnych ograniczeń prędkości... 

4) Gracz otrzymuje kary za odjazd po czasie rozkładowym, i w zasadzie nie ma jak tego czasu nadrobić. A jechałem lekkim, żwawym Elfem*.

5) W scenariuszach TEŻ gracza cofa po przejechaniu S1??? W multi rozumiem, ale w scenariuszu? 

6) W Bukownie nie dostałem wyjazdowego zgodnie z planem, po informacji "gotów do odjazdu" nie było infa od dyżurnego o postoju i przejechałem S1 (ale też sam nie wywoływałem dyżurnego**).

7) Za Bukownem - 120 dozwolone, wg podpowiedzi HUDa - 110 (a nie ma papierowego rozkładu)

8) W Kazimierzu kara na jazdę ze złym kanałem (R4 zamiast R5), tymczasem tarczę R5 minąłem kilkaset metrów dalej przed Sosnowcem Porąbką

9) Na Południowym widząc czerwone wywołuję dyżurnego - podaje próbę łączności oraz info SZ, na łącznicy mijam znak tarczę R2, wykonuję próbę łączności w radiu już nikt nie odpowiada. 

* do Jarosławca i wcześniejszych stacji nie udało mi się dojechać punktualnie , podobnie po Bukownie (S1) i Południowym (SZ)

** z drugiej strony maszynista sam się zgłasza jako gotów do odjazdu

scenario_SEDZ_KATO.thumb.jpg.c8e4a3739d028e41635429f0d976a741.jpg

• SIMRAIL Team
Posted

Punkt 5) to są najprawdopodobniej przejazdy z samoczynną sygnalizacją, które zamykają się przed samym czołem pociągu. Co do reszty, to raczej w wątku pierwotnym.

• SIMRAIL Team
Posted
Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users.
Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy