PL_Andrev Posted January 29 Posted January 29 Włączam baterię, wchodzę do kabiny, włączam aktywację kabiny... i na "dzień dobry" -25pkt za otwarcie drzwi poza stacją. XD Jest możliwość zrobienia tego scenariusza bez kary na początek? Bo teleportując się do kabiny również otrzymujemy tę karę.
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted January 29 SIMRAIL Team Posted January 29 Trudne sprawy. Podejrzewam, co tam się dzieje, tylko jak to jest jsonowy scenariusz, to nie będzie trywialne do załatania jak przy Lua. 1
PL_Andrev Posted January 29 Author Posted January 29 23 minuty temu, Królik Uszasty napisał(a): Trudne sprawy. Podejrzewam, co tam się dzieje, tylko jak to jest jsonowy scenariusz, to nie będzie trywialne do załatania jak przy Lua. Nie no bez żartów. To jest wasz scenariusz, wbudowany jako integralna część gry. BTW. Jest to trywialne do załatania - wystarczy przepisać scenariusz na LUA i podmienić w najbliższym hot-fixie. 1
PL_Andrev Posted January 29 Author Posted January 29 (edited) @Królik Uszasty, ja zawsze sądziłem że "wasz" scenariusz to demonstrator możliwości silnika i skryptowania gry. Tymczasem to coś to tylko z nazwy się nazywa scenariusz - lepszą rozrywkę zapewnia gra na pustym serwerze multi. Nie wiem kto to robił, ale ten scenariusz nadaje się tylko do napisania od nowa: brak jakiegokolwiek składu innego niż pociąg gracza (jadących w stronę przeciwną czy stojących na bocznicach) to jakieś totalny absurd. A lista błędów jest dużo dłuższa: Edited January 29 by PL_Andrev
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted January 29 SIMRAIL Team Posted January 29 Mamy świadomość, że te stare podstawowe scenariusze odstają in minus od najnowszych. Ich przepisanie jest też wskazane z innego powodu - żeby móc wyrzucić obsługę JSON i trzymać się tylko jednego trybu singleplayer, co ułatwi dalsze prace nad grą w tym obszarze. Kwestią otwartą pozostaje termin, w jakim będziemy mogli to zrobić i przydzielone zasoby, a co za tym idzie - zakres ewentualnych modernizacji. Plan minimum zakłada przepisanie tych misji tak jak są, natomiast oczywiste jest, że dołożenie choćby kilku składów mijanych po drodze co 10-15 minut czy ustawionych na stacjach polepszy odbiór misji. 7 2
Recommended Posts