Jump to content

Recommended Posts

Posted

Chciałem sobie dziś przejechać dwa scenariusze na trasie Kraków-Tunel. Dokładnie chodzi o TLK Katowice-Kraków i towarowy Kraków-Sędziszów. W pierwszym scenariuszu TLK nie dostaję wyjazdu z Katowic po podłączeniu wagonów z Jeleniej Góry, także nikt z papierami nie przychodzi, ponieważ nie wyświetla się też w tym scenariuszu rozkład jazdy. 😉 Czekałem jakiś czas i nic się nie dzieje, wyjazdu i rozkładu brak. Do tego są błędy w podświetleniu przyrządów pomiarowych oraz lampek na pulpicie EU07/EP08. Tymi dwiema lokomotywami próbowałem podchodzić do tego scenariusza i się nie udało. Nie wiem, jak jest np. w "Byku", nie sprawdzałem. Jeśli chodzi o drugi scenariusz, towarowy, Kraków-Sędziszów, nie dostaję wyjazdu pod wagony, bodajże spod tarczy tm229. Przed ostatnim update wyjazd otrzymywałem. Dodam, że dla pewności usunąłem katalog "SimKol" i wygenerowałem od nowa, ale nic to nie dało. Dołączam dwa pliki log, może uda się coś z nich wyczytać i naprawić błędy.

SimRail_log_2025-01-21_16-17-30.txt SimRail_log_2025-01-21_16-23-05.txt

• SIMRAIL Team
Posted
Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users.
Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
Posted

Upewnij się, że po popełnieniu błędu w grze, nie restartujesz scenariusza przez przycisk "Restart scenariusza". Przycisk ten powoduje zepsucie skryptów i brak możliwości ukończenia scenariuszy. Jedyny sposób, to powrót do menu głównego i rozpoczęcie misji od nowa.

Posted

Nie restartuję nigdy żadnego scenariusza, zawsze wracam do menu głównego i rozpoczynam od nowa, ale dzięki za podpowiedź. 😉 Myślę, że te błędy wymagają po prostu naprawy ze strony twórców. Zostały one już zgłoszone i pewnie wlecą poprawki w następnej łatce, oby tak było. 🙂 

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy