skylake Posted January 21 Posted January 21 Chciałem sobie dziś przejechać dwa scenariusze na trasie Kraków-Tunel. Dokładnie chodzi o TLK Katowice-Kraków i towarowy Kraków-Sędziszów. W pierwszym scenariuszu TLK nie dostaję wyjazdu z Katowic po podłączeniu wagonów z Jeleniej Góry, także nikt z papierami nie przychodzi, ponieważ nie wyświetla się też w tym scenariuszu rozkład jazdy. 😉 Czekałem jakiś czas i nic się nie dzieje, wyjazdu i rozkładu brak. Do tego są błędy w podświetleniu przyrządów pomiarowych oraz lampek na pulpicie EU07/EP08. Tymi dwiema lokomotywami próbowałem podchodzić do tego scenariusza i się nie udało. Nie wiem, jak jest np. w "Byku", nie sprawdzałem. Jeśli chodzi o drugi scenariusz, towarowy, Kraków-Sędziszów, nie dostaję wyjazdu pod wagony, bodajże spod tarczy tm229. Przed ostatnim update wyjazd otrzymywałem. Dodam, że dla pewności usunąłem katalog "SimKol" i wygenerowałem od nowa, ale nic to nie dało. Dołączam dwa pliki log, może uda się coś z nich wyczytać i naprawić błędy. SimRail_log_2025-01-21_16-17-30.txt SimRail_log_2025-01-21_16-23-05.txt
SIMRAIL Team Admin BOT Posted January 23 SIMRAIL Team Posted January 23 Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
Bulbulator Posted January 23 Posted January 23 Upewnij się, że po popełnieniu błędu w grze, nie restartujesz scenariusza przez przycisk "Restart scenariusza". Przycisk ten powoduje zepsucie skryptów i brak możliwości ukończenia scenariuszy. Jedyny sposób, to powrót do menu głównego i rozpoczęcie misji od nowa.
skylake Posted January 23 Author Posted January 23 Nie restartuję nigdy żadnego scenariusza, zawsze wracam do menu głównego i rozpoczynam od nowa, ale dzięki za podpowiedź. 😉 Myślę, że te błędy wymagają po prostu naprawy ze strony twórców. Zostały one już zgłoszone i pewnie wlecą poprawki w następnej łatce, oby tak było. 🙂
Recommended Posts