koltshin Posted January 9 Posted January 9 Witam, przedstawiam małą modyfikację scenariusza IC Kraków - Sędziszów, mianowicie łączenie składu IC "Karłowicz" z IC "Szymanowski". Jest to moja pierwsze doświadczenie z LUA także proszę wiele nie oczekiwać 🙂 Opis zadania: - Po zatrzymaniu się na peronie 5, tor 12, dostajemy informacje przez radio i oczekujemy na sygnał Ms2. - Następnie manewrujemy składem pod wskaźnik W5, po otrzymaniu tarczy cofamy w peron, na tor 10 - uwaga - tor zajęty przez IC "Szymanowski" (można wspomóc się widokiem pod klawiszem '6') - Manewrowy będzie podawał odległość od składu. Kiedy poinformuje, że można już się zatrzymać, opuszczamy lokomotywę i łączymy nasz skład ze składem IC "Szymanowski" (przed czerwoną "jedynką"). Lokomotywa "Szymanowskiego" jest już odłączona od składu i manewruje na boczny tor (bot nie potrafi jej odłączyć - zrobiłem małe obejście problemu ale za bardzo nie widać :) - Po połączeniu składów udajemy się z powrotem do kabiny i zgłaszamy się na radiu do rewidenta celem próby hamulca. - Po wykonanej próbie zgłaszamy się ponownie, dostajemy wyjazd - Reszta scenariusza przebiega analogicznie jak w oryginale. Instrukcja: wypakowujemy do (Lokalizacja folderu Stream)\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries\3_Krakow\Scenarios Znane problemy: - Przede wszystkim rozkład - nie potrafię zrobić tak aby dwukrotnie zaliczał postój w Krakowie, może ktoś potrafi to lepiej rozwiązać? -1000 pkt kary za przejechanie stacji (wynika z powyższego) - Na tabliczkach wagonowych wyświetlają się jedynie przyszłe przystanki, nie wiem z czego to wynika - Błędna numeracja wagonów - np. czasami zdublowane numery, chyba wynika to z nadawania kolejnych numerów wagonom, nie ma możliwości edycji nr wagonu - Scenariusz tylko w języku polskim, tak raczej już pozostanie, chyba że komuś by się chciało to zmienić ... i wiele innych 🙂 99_Scenario_IC_Krk_Sedz_Manerwy.zip 1
PL_Andrev Posted January 9 Posted January 9 3 godziny temu, koltshin napisał(a): Znane problemy: - Przede wszystkim rozkład - nie potrafię zrobić tak aby dwukrotnie zaliczał postój w Krakowie, może ktoś potrafi to lepiej rozwiązać? -1000 pkt kary za przejechanie stacji (wynika z powyższego) - Na tabliczkach wagonowych wyświetlają się jedynie przyszłe przystanki, nie wiem z czego to wynika - Błędna numeracja wagonów - np. czasami zdublowane numery, chyba wynika to z nadawania kolejnych numerów wagonom, nie ma możliwości edycji nr wagonu @Eridor, mógłbyś coś doradzić do powyższego?
SIMRAIL Team Eridor Posted January 9 SIMRAIL Team Posted January 9 - Dwukrotny postój na razie nie zadziała - ale tez to ficzer który mam na mojej wishliście. Jak to obejść? Ciężko powiedzieć.. nie wiem czy w tym wypadku nie powinno nastąpić odładowanie rozkłądu - ale też takiej opcji jeszcze nie mamy.. - Wagonowe tabliczki powinno dać się naprostować przez typ `pastCommercialStop` - Tabliczki wagonowe pewnie powinny zostać zregenerowane po połączeniu.. brzmi jak dobry kandydat na temat w dziale błedów
soslubik Posted August 29 Posted August 29 (edited) Z jakiegoś powodu na czacie w grze włączony jest debug, sam nic nie ustawiałem. Absolutnie nie wiem co może być tego przyczyną. Oczywiście scenariusz zaliczyłem (z wyłączonym już czatem) Edited August 30 by soslubik
michalpkp Posted Sunday at 08:48 AM Posted Sunday at 08:48 AM Witam, pobrałem i wypakowałem plik do prawidłowego folderu, lecz scenariusz nie działa mi.. rozkład wogole sie nie zmienił, jest 12 20 gdy zaczynam...
Recommended Posts