koltshin Posted January 9 Posted January 9 Witam, przedstawiam małą modyfikację scenariusza IC Kraków - Sędziszów, mianowicie łączenie składu IC "Karłowicz" z IC "Szymanowski". Jest to moja pierwsze doświadczenie z LUA także proszę wiele nie oczekiwać 🙂 Opis zadania: - Po zatrzymaniu się na peronie 5, tor 12, dostajemy informacje przez radio i oczekujemy na sygnał Ms2. - Następnie manewrujemy składem pod wskaźnik W5, po otrzymaniu tarczy cofamy w peron, na tor 10 - uwaga - tor zajęty przez IC "Szymanowski" (można wspomóc się widokiem pod klawiszem '6') - Manewrowy będzie podawał odległość od składu. Kiedy poinformuje, że można już się zatrzymać, opuszczamy lokomotywę i łączymy nasz skład ze składem IC "Szymanowski" (przed czerwoną "jedynką"). Lokomotywa "Szymanowskiego" jest już odłączona od składu i manewruje na boczny tor (bot nie potrafi jej odłączyć - zrobiłem małe obejście problemu ale za bardzo nie widać :) - Po połączeniu składów udajemy się z powrotem do kabiny i zgłaszamy się na radiu do rewidenta celem próby hamulca. - Po wykonanej próbie zgłaszamy się ponownie, dostajemy wyjazd - Reszta scenariusza przebiega analogicznie jak w oryginale. Instrukcja: wypakowujemy do (Lokalizacja folderu Stream)\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries\3_Krakow\Scenarios Znane problemy: - Przede wszystkim rozkład - nie potrafię zrobić tak aby dwukrotnie zaliczał postój w Krakowie, może ktoś potrafi to lepiej rozwiązać? -1000 pkt kary za przejechanie stacji (wynika z powyższego) - Na tabliczkach wagonowych wyświetlają się jedynie przyszłe przystanki, nie wiem z czego to wynika - Błędna numeracja wagonów - np. czasami zdublowane numery, chyba wynika to z nadawania kolejnych numerów wagonom, nie ma możliwości edycji nr wagonu - Scenariusz tylko w języku polskim, tak raczej już pozostanie, chyba że komuś by się chciało to zmienić ... i wiele innych 🙂 99_Scenario_IC_Krk_Sedz_Manerwy.zip 1
PL_Andrev Posted January 9 Posted January 9 3 godziny temu, koltshin napisał(a): Znane problemy: - Przede wszystkim rozkład - nie potrafię zrobić tak aby dwukrotnie zaliczał postój w Krakowie, może ktoś potrafi to lepiej rozwiązać? -1000 pkt kary za przejechanie stacji (wynika z powyższego) - Na tabliczkach wagonowych wyświetlają się jedynie przyszłe przystanki, nie wiem z czego to wynika - Błędna numeracja wagonów - np. czasami zdublowane numery, chyba wynika to z nadawania kolejnych numerów wagonom, nie ma możliwości edycji nr wagonu @Eridor, mógłbyś coś doradzić do powyższego?
SIMRAIL Team Eridor Posted January 9 SIMRAIL Team Posted January 9 - Dwukrotny postój na razie nie zadziała - ale tez to ficzer który mam na mojej wishliście. Jak to obejść? Ciężko powiedzieć.. nie wiem czy w tym wypadku nie powinno nastąpić odładowanie rozkłądu - ale też takiej opcji jeszcze nie mamy.. - Wagonowe tabliczki powinno dać się naprostować przez typ `pastCommercialStop` - Tabliczki wagonowe pewnie powinny zostać zregenerowane po połączeniu.. brzmi jak dobry kandydat na temat w dziale błedów
Recommended Posts