gregb86 Posted December 25, 2024 Posted December 25, 2024 Dzień dobry wszystkim SimRailowcom 🙂 Pewna rzecz zaczyna mnie już pomału irytować, więc zastanawiam się czy ktoś z Was też tak ma... Chodzi o to, że w scenariuszach jednoosobowych, bardzo często nie można ich nawet rozpocząć, ponieważ cały czas wyświetla się sygnał S1. Poniżej kilka przykładów: 1. Scenariusz Pendolino Warszawa - Kraków - zgłasza się dyżurny, że poda tarczę manewrową na wjazd w peron na Warszawę Wschodnią (aby wymanewrować później tyłem i połączyć z drugim składem), przy czym czekam 5, 10, 15, 20 minut a tarcza się nie pojawia i cały czas świeci S1. Tutaj akurat pomogło zrestartowanie komputera i ponowne uruchomienie gry - tarcza się pojawiła i ukończyłem scenariusz. 2. Scenariusz Operacje Kopalni Staszic - mam wiadomość od dyżurnego, że Stawiska podają wjazd i "jeeeeeedziemy meeeeechaniku!", ale przez 20 minut oczekiwania świeci S1 i nic się nie dzieje. Restart kompa nie pomaga i dalej jest to samo. 3. Ta sama sytuacja jak wyżej na obu scenariuszach Toru Doświadczalnego w Żmigrodzie - nie mam sygnału zezwalającego na jazdę nawet po ponad 20 minutach mimo prób z ZEW1 i ZEW3. 4. Ta sama sytuacja na samouczku parowozu - wysłuchałem całych instrukcji, wyluzowałem hamulec kranem, a później cisza i świeci S1. Próbuję ZEW1, ZEW3, ale nic to nie daje 😒 Zastanawiam się, czym to może być spowodowane, ponieważ przed wyjściem z wersji testowej, scenariusze, np. Staszic czy Żmigród normalnie działały i nie było problemów z podawaniem wjazdów... Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam!
Bazinga Posted December 25, 2024 Posted December 25, 2024 (edited) Jeżeli miałeś wcześniej zainstalowaną wersję Early Access i zaktualizowałeś ją do release to skasuj folder Sceneries z steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets i sprawdź spójność plików gry na Steamie. A jeżeli zainstalowałeś od nowa po premierze to nie wiem. Edited December 25, 2024 by Bazinga 1
gregb86 Posted December 25, 2024 Author Posted December 25, 2024 @Bazinga - bardzo Ci dziękuję za odpowiedź! Tak, miałem wcześniej Early Access i zaktualizowałem do release. Poszedłem za Twoimi wskazówkami, usunąłem folder Sceneries, sprawdziłem spójność plików gry, niepowodzenie (spowodowane usunięciem tego katalogu), pobrało się ponownie i WSZYSTKO DZIAŁA! 😃 JESZCZE RAZ SERDECZNE DZIĘKI ZA SUPER POMOC I POZDRAWIAM! 1
Recommended Posts