Vee Posted December 22, 2024 Posted December 22, 2024 Witam. O co chodzi z Pendolino. Widzę, że ludzie tym jeżdżą a ja nie mogę nawet ruszyć z miejsca. A kiedyś ponad rok temu jechałam tym składem normalnie. Teraz robię wszystko raczej tak jak należy, a tylko jak hamulec się zwolni i zadam moc, to po chwili wyskakuje komunikat z czerwonym prostakącikiem na ekranie i napis ZBIEGNIĘCIE TABORU, i hamulec się nabija na 3.60 i stoję. I nie mogę ani go odhamować ani nic.
Vee Posted December 22, 2024 Author Posted December 22, 2024 OK Temat się rozwiązał w miedzyczasie. Okazało się, że kwestią było niezaprogramowane ETCS w komputerze. Już wszystko działa jak należy.
Sir Sheikhs Pears Posted Sunday at 07:05 PM Posted Sunday at 07:05 PM (edited) Mam ten sam problem - niby wpisuje wszystko poprawnie - a ciągle wyskakuje mi ten błąd - skład się zbiega... Chciałbym pośmigać Pendolino z etcs-em, ale nie wiem co źle robię. (Czy w scenariusz Warszawa - Katowice jest jakis bug?) Dopóki się tego nie nauczę, to nawet nie próbuję jeździć ED250 na multi - by nie denerwowac innych graczy... Jesli ktos mógłby pomóc byłbym baaardzo wdzięczny. Edited Sunday at 07:16 PM by Sir Sheikhs Pears
Piterson78 Posted Monday at 08:14 PM Posted Monday at 08:14 PM Z mojego małego doświadczenia:) a też dał mi popalić z zbieganiem składu. Jeżeli jeździsz na etcsem - spróbuj coś takiego. Mi to pomogło: 1. Etap pierwszego ruszenia - tutaj musisz przejść pełną procedurę aktywacji systemu: - podanie numeru maszynisty, wyboru systemu jazdy - 5tka SHP, następnie rodzaj pociągu 1x ED250 lub 2x ED250. Natępnie numer pociągu. a jak już masz to wszystko podane na głównym ekranie musisz nacisnąć 1 - Start i zaakceptować ETCS- wówczas całość w pełni się aktywuje i nie ma zbiegania składu po ruszeniu pociągiem 2. etap postoju na stacji - często na centralnej mi "uciekał" jak odhamowałem skład hamulcem zasadniczym przed ruszeniem, aby przewód napełnił się powietrzem - tutaj pomaga uruchomienie hamulca sprężynowego. Jak masz już "napełniony zasadniczy" - po sygnale odjazd wyłączasz sprężynowy i ruszasz. Ustaw sobie na ekranie po prawej stronie widok hamulca - pozycja 3 - 2 pierwsze linie to widok hamulca zasadniczego dwie kolejne - sprężynowego. Spróbuj i daj znać czy pomogło:) 1
Recommended Posts