Jump to content
Due to technical issues, the API backend has been disabled until Monday. This will not affect multiplayer mode, but will impact services that rely on the API, such as online maps. ×

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, alekswilc napisał(a):

Nie możesz "tak o" wyłączyć ETCS

Ale przecież ETCS chyba można wyłączyć w ogóle w opcjach gry? Albo coś pomieszałem z czymś na ET 🙂 

Posted
Godzinę temu, mluczak.kutno napisał(a):

Na multi świat się nie kończy. Są ludzie, którzy nie mają czasu, nie mają ochoty, nie lubią patrzeć jak płoną serwery... Zaproponujesz im w zamian odinstalowanie SR?

Moje wrażenia z ostatniej gry w multi (a to było bardzo dawno temu) można podsumować tak- nudno jak flaki z olejem, każdego dnia te same "eventy" w tym samym miejscu robione przez te same osoby (to jest ta nieprzewidywalność w multi?) i wrażenie bycia jakimś tam tłem dla dobrej zabawy Oskarków lat 8. Dlatego sorry, super że jednak coś się w single dzieje.

To prawda, że na multi bywa nudno. Teleportujesz się do już jadącego pociągu pośrodku nocy, najczęściej opóźnionego, odpowiadasz nie swoje opóźnienie i jedziesz do końca obszaru mapy choć dumnie na rozkładzie brzmi: Gdańsk albo Wrocław 🙂 Pewnie, że można polować na trasy i pociągi za pomocą stronki co mi tu na forum zapodaliście ale jakoś mnie to nie jara, takie szukanie... Tryb multi jest z pewnością fajnym wyróżnikiem SimRail ale powinien być jako ta wisienka na torcie, a nie cały tort 🙂 

• I agree 1
Posted
12 hours ago, adamets2 said:

Ale przecież ETCS chyba można wyłączyć w ogóle w opcjach gry? Albo coś pomieszałem z czymś na ET 🙂 

Można, ale to nie rozwiąże problemu.

Posted
22 godziny temu, Eridor napisał(a):

Moi mili,

Jak sami dobrze widzicie po różnorodności wypowiedzi w tym temacie - ile osób tyle opinii 🙂Dlatego macie część scenariuszy z zimnymi, a część z gorącymi maszynami. Oczywiście - można by to sparametryzować, tylko zastanawiam się na ile ktokolwiek wtedy by chciał zaczynać od stanu zimnego. Brak takiej opcji też naturalnie wymusza zaznajomienie się z lokomotywami w "toku nauki" kolejnych scenariuszy i daje jakieś poszerzenie wiedzy - poza zwykłą przejażdżką po trasie. Ale to tylko taka moja obserwacja z boku.

Ja też poszukuję złotego środka (schematu) tworzenia nowych scenariuszy. Wydaje mi się, że wybór pogody oraz loka było strzałem w dziesiątkę, ale może faktycznie dodatkowe parametry też by były potrzebne - więc chętnie poczytam kolejne głosy w tym temacie 🙂

Jeśli będzie wybór przed rozpoczęciem scenariusza, to jestem za. Choć wolę zimny start i najlepiej gdzieś na bocznicy czy w peronach 😉

Posted (edited)
22 godziny temu, Eridor napisał(a):

Więc pytanie jet następujące: czego gracz oczekuje od trybu singleplayerowego?

@Eridor, a może część oczekuje scenariuszy... dla dyżurnych? Mi się akurat dobrze grało na dyżurkach gdzie był duży ruch, a po dużej ilości zainteresowanych (trudność w wejściu na dyżurki Zawiercie, Dąbrowa Górnicza, Katowice przed EEA, a po EA Kozłów) może to dobry pomysł?

Edited by PL_Andrev
  • I agree 1
Posted
W dniu 27.12.2024 o 12:35, Eridor napisał(a):

Wydaje mi się, że wybór pogody oraz loka było strzałem w dziesiątkę, ale może faktycznie dodatkowe parametry też by były potrzebne

Taka możliwość wyboru lokomotywy, za które przecież będziemy płacić jako DLC, powinna być w multi.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy