Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, alekswilc napisał(a):

Nie możesz "tak o" wyłączyć ETCS

Ale przecież ETCS chyba można wyłączyć w ogóle w opcjach gry? Albo coś pomieszałem z czymś na ET 🙂 

Posted
Godzinę temu, mluczak.kutno napisał(a):

Na multi świat się nie kończy. Są ludzie, którzy nie mają czasu, nie mają ochoty, nie lubią patrzeć jak płoną serwery... Zaproponujesz im w zamian odinstalowanie SR?

Moje wrażenia z ostatniej gry w multi (a to było bardzo dawno temu) można podsumować tak- nudno jak flaki z olejem, każdego dnia te same "eventy" w tym samym miejscu robione przez te same osoby (to jest ta nieprzewidywalność w multi?) i wrażenie bycia jakimś tam tłem dla dobrej zabawy Oskarków lat 8. Dlatego sorry, super że jednak coś się w single dzieje.

To prawda, że na multi bywa nudno. Teleportujesz się do już jadącego pociągu pośrodku nocy, najczęściej opóźnionego, odpowiadasz nie swoje opóźnienie i jedziesz do końca obszaru mapy choć dumnie na rozkładzie brzmi: Gdańsk albo Wrocław 🙂 Pewnie, że można polować na trasy i pociągi za pomocą stronki co mi tu na forum zapodaliście ale jakoś mnie to nie jara, takie szukanie... Tryb multi jest z pewnością fajnym wyróżnikiem SimRail ale powinien być jako ta wisienka na torcie, a nie cały tort 🙂 

• I agree 1
Posted
12 hours ago, adamets2 said:

Ale przecież ETCS chyba można wyłączyć w ogóle w opcjach gry? Albo coś pomieszałem z czymś na ET 🙂 

Można, ale to nie rozwiąże problemu.

Posted
22 godziny temu, Eridor napisał(a):

Moi mili,

Jak sami dobrze widzicie po różnorodności wypowiedzi w tym temacie - ile osób tyle opinii 🙂Dlatego macie część scenariuszy z zimnymi, a część z gorącymi maszynami. Oczywiście - można by to sparametryzować, tylko zastanawiam się na ile ktokolwiek wtedy by chciał zaczynać od stanu zimnego. Brak takiej opcji też naturalnie wymusza zaznajomienie się z lokomotywami w "toku nauki" kolejnych scenariuszy i daje jakieś poszerzenie wiedzy - poza zwykłą przejażdżką po trasie. Ale to tylko taka moja obserwacja z boku.

Ja też poszukuję złotego środka (schematu) tworzenia nowych scenariuszy. Wydaje mi się, że wybór pogody oraz loka było strzałem w dziesiątkę, ale może faktycznie dodatkowe parametry też by były potrzebne - więc chętnie poczytam kolejne głosy w tym temacie 🙂

Jeśli będzie wybór przed rozpoczęciem scenariusza, to jestem za. Choć wolę zimny start i najlepiej gdzieś na bocznicy czy w peronach 😉

Posted (edited)
22 godziny temu, Eridor napisał(a):

Więc pytanie jet następujące: czego gracz oczekuje od trybu singleplayerowego?

@Eridor, a może część oczekuje scenariuszy... dla dyżurnych? Mi się akurat dobrze grało na dyżurkach gdzie był duży ruch, a po dużej ilości zainteresowanych (trudność w wejściu na dyżurki Zawiercie, Dąbrowa Górnicza, Katowice przed EEA, a po EA Kozłów) może to dobry pomysł?

Edited by PL_Andrev
  • I agree 1
Posted
W dniu 27.12.2024 o 12:35, Eridor napisał(a):

Wydaje mi się, że wybór pogody oraz loka było strzałem w dziesiątkę, ale może faktycznie dodatkowe parametry też by były potrzebne

Taka możliwość wyboru lokomotywy, za które przecież będziemy płacić jako DLC, powinna być w multi.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy