Quentis Posted December 22 Posted December 22 (edited) Mam pomysł na nowe osiągnięcia Steam: 1) "Ku Pamięci" - osiągnięcie polega na tym, że w dniu rocznicy (Świeć Im Panie Nad Ich Duszą) poległym przy katastrofie pod Szczekocinami - gdzie Twórcy również uwiecznili pomnik pamięci - w rocznicę, należałoby zwolnić do 40km/h i uhonorować ofiary katastrofy, jednominutowym RP1 (Sygnał Baczność). Musiałoby to się odbywać w kilometrze od-do, więc matematykę zostawiam twórcom symulatora. 2) "Rozruch po Wrocławsku" - ruszenie ze stacji/przystanku utrzymując jak najwyższe opory rozruchowe, do uzyskania maksymalnej pozycji nastawnika, bez wywalenia nadmiarowego. 3) "Fakturka za prąd" - za uzyskanie jak najlepszego/najmniejszego wyniku kWh, w danym scenariuszu (ale to bardziej myślę pod singla). 4) "Dajesz Malina, firmowy prąd, firmowa lokomotywa" - w przypadku przekroczenia prędkości na rozjeździe, w wyniku czego dojdzie do wykolejenia. Zachęcam do burzy mózgów, zawsze można coś zmienić. Proszę nie krytykować, zachęcam do dyskusji. Według mnie numer 1, nie jest głupi. 🙂 Edited Sunday at 09:57 AM by Quentis 3
broniewskijarek Posted Sunday at 06:12 PM Posted Sunday at 06:12 PM "Obiecanki cacanki" - zalicza każdy, kto będzie na multi w rocznicę publikacji roadmapy że stycznia 2023. 4
KOlorowy Posted Sunday at 08:00 PM Posted Sunday at 08:00 PM Założenie wcale nie jest złe. Pomysł numer jeden, nie wydaje mi się poważny, za to reszta...całkiem całkiem. Pomysł numer trzy najbardziej podoba mi się. Przydałoby się jakieś osiągnięcie odnoszące się do parowozu (zużycie największej ilości wody i węgla, i zarazem najmniejsze zużycie) - "Jazda jak Orzechowski", albo "Na koszt firmy", czy coś w tym stylu. "Po Wrocławsku", albo "Niezdara" - musielibyśmy wykoleić pociąg (i to najlepiej w trybie jednoosobowym). "Po trupach do celu" - w momencie kiedy nie zatrzymamy się na określonej ilości stacji (pominiemy je). Ukryte osiągnięcie - w momencie kiedy użyjesz sygnału Baczność! (określoną ilość razy) ale poza rejonem do tego wyznaczonym, dostajesz osiągnięcie "Hałaśliwy" 2 1
adamets2 Posted Sunday at 08:44 PM Posted Sunday at 08:44 PM Wiecznie spóźniony - jak będziesz miał opóźnienie większe niż 30 min do stacji końcowej Szybki jak błyskawica - jak będziesz przed czasem 5 min. przed stacją końcową (przy czym te osiągnięcia dopiero po dokładnej analizie scenariuszy - bo jak pisałem TLK z Warszawy Do Katowic to miałbym wyłącznie pierwsze osiągnięcie i nie dlatego, że bym chciał - nie da się tam zdążyć) 1
Szczurson Posted Sunday at 08:49 PM Posted Sunday at 08:49 PM (edited) Osiągnięcie za opóźnienie ponad 30 minutowe już jest i nazywa się "Kiedyś dojedzie...". Podobnie jak osiągnięcie za wykolejenie się - "Andrzeju, nie denerwuj się". Co do propozycji numer 2, to coś podobnego (po części) też już jest - "Ciężka jazda". Co prawda nie przewiduje ono trzymania się powyżej jakiejś wartości. Ja bym dorzucił coś dla "statsiarzy" i może nudne i proste, ale ja takie lubię. Czyli coś w stylu przejedź np. 1000 km prowadząc lokomotywę z serii 4E (i tak dla każdej/każdego EZT). Zawsze to jakoś pokazuje jak kto jest "oddany" danemu modelowi :). Edited Sunday at 08:51 PM by Szczurson 2
Bazinga Posted Sunday at 08:53 PM Posted Sunday at 08:53 PM (edited) Skoro są za wykolejenia i przekroczenia prędkości dla maszynistów to może warto i dla Dyżurnych coś dodać? "Koziołek Oporek" - wyślij pociąg na sygnale zastępczym bezpośrednio w kozioł oporowy "Szybcy i wściekli" - wyślij dwa pociągi w tym samym kierunku, po równoległych torach "Chłopaki nie płaczą" - przytrzymaj pociąg towarowy na bocznym torze przez 120 minut "Milczenie owiec" - nie reaguj na 10 wezwań z sąsiedniej dyżurki "Zielona mila" - nie podając wjazdu na stację przytrzymaj minimum cztery składy na odcinku 1609 metrów "Uciec, ale dokąd?" - wyślij skład na czołówkę "Kuba rozpruwacz" - doprowadź do rozprucia zwrotnicy "Przeminęło z wiatrem" - doraźnie zwolnij przebieg, gdy rozpędzony skład znajduje się maksymalnie 300 metrów przed semaforem "Droga bez powrotu" - na sygnale zastępczym wyślij skład w złym kierunku Edited Sunday at 08:55 PM by Bazinga 3
Marcion Posted Sunday at 08:53 PM Posted Sunday at 08:53 PM 43 minuty temu, KOlorowy napisał(a): "Po Wrocławsku", albo "Niezdara" - musielibyśmy wykoleić pociąg (i to najlepiej w trybie jednoosobowym). 1 minutę temu, adamets2 napisał(a): Wiecznie spóźniony - jak będziesz miał opóźnienie większe niż 30 min do stacji końcowej Najpierw zapoznajcie się ze wszystkimi osiągnięciami jakie są już w grze. Tego typu rzeczy już zostały wprowadzone. Dodałbym ukryte osiągnięcie pt.: "Telefon alarmowy" z opisem "Wezwij służby". Sposób odblokowania osiągnięcia i jego szczegóły napisałbym gdzieś w wiadomości prywatnej, aby nie psuć zabawy. Mechanika już jest po części zrobiona, ale niestety wadliwa.
تَحْمِيد Posted Monday at 12:09 AM Posted Monday at 12:09 AM Elektryk wysokich napięć - poprowadź każdą lokomotywę elektryczną dostępną w grze, w tym EZT Nie trąb w lesie - Zignoruj wskaźnik W6b na szlaku Sprowa-Starzyny Łódź, ..... / Łódź welcome to - Zalicz wszystkie stacje i przystanki osobowe w Łodzi Jazda pod kreską - Nie przekrocz prędkości podczas trwania całego scenariusza Pierwsze pokolenie - Pokonaj 10.000km parowozem Ty2 Pan Porucznik to jednak fachowiec jest - Nie doprowadź do poślizgu lokomotywy w trakcie rozruchu w trybie zimowym podczas całego kursu Rudy za kierownicą - Dojedź do stacji końcowej nie dostając punktów za przejechanie scenariusza Plusy dodatnie, plusy ujemne - Rozpruj zwrotnice Buzie widzę w tym deszczu - Nie używaj wycieraczek podczas jazdy w deszczu Ja Panu nie przerywałem - Użyj komunikatora głosowego w trybie multiplayer 100 razy Koleje Dużych Przeciążeń - Ukończ scenariusz towarowy KWK Staszic - Sosnowiec Dańdówka Jeronie! Istny Hanys przekludza cug - Odwiedź wszystkie stacje Górnego Śląska Co z wyjazdem? - Wypraw łącznie 1000 pociągów podczas swojej służby jako dyżurny 1 2
Recommended Posts