Szczurson Posted Thursday at 07:28 PM Posted Thursday at 07:28 PM Cześć, Na początku pytanie, pewnie retoryczne, bo odpowiedź raczej znam, ale może coś przeoczyłem. Czy istnieje gdzieś możliwość podejrzenia statystyk, które wymagane są do zdobycia osiągnięć takich jak np. Odkrywca czy Starszy dyżurny ruchu? Jako, że obecnie takiej opcji (chyba) nie ma, to moja propozycja, to zastąpienie obecnego działania naciśnięcia na swój profil w menu głównym (otwiera profil na Steam), wbudowanym w grę jakimś menu, gdzie dostaniemy garść statystyk swojego profilu, dzięki którym będziemy mogli też śledzić postępy do zdobycia osiągnięć. Przykładowe dane, jakie mogłyby się tam znaleźć: -poziom gracza z postępem do następnego (jakaś ilość doświadczenia / ilość wymaganego doświadczenia? - tak, wiem, że to nic nie znaczy, ale może kiedyś zacznie 🙂) -liczba przejechanych kilometrów (tak, wiem, że widać to w kabinach, albo czasami wyświetla się na ekranie ładowania, ale czemu by tego tam nie umieścić?) -(jeśli gra zlicza takie rzeczy osobno) liczba przejechanych kilometrów w danej lokomotywie/EZT) -liczba godzin spędzonych na danej stacji jako dyżurny (przydatne do osiągnięcia Starszy dyżurny ruchu) -wykaz wszystkich stacji dostępnych w grze z oznaczeniem którą się już odwiedziło jako maszynista (przydatne do osiągnięcia Odkrywca) To tylko propozycja, ale myślę, że to dość przydatna opcja, szczególnie gdy komuś przyszłoby szukać "na ślepo" tej jedynej stacji, której jeszcze nie odwiedził :). No i pewnie są tacy gracze, co to lubią sobie popatrzeć na statystyki. 4
Recommended Posts