Rogaleqq Posted Tuesday at 08:19 PM Posted Tuesday at 08:19 PM Z tego co pamiętam kiedyś był już na tym forum poruszany temat kabiny ww pojazdu. Obecna wersja w grze jest zielona, jak w cargowskich EU07 lub ET22. W rzeczywistości jest ona szara. Jako, że sceneria z tego co wiem stylizowana jest na 2018 rok to sprawdziłem jak wtedy prezentowała się kabina tej lokomotywy. Poniższe zdjęcie pochodzi ze strony Ilostan Pojazdów Trakcyjnych i zostało wykonane w 2017 roku. Sądzę że lepiej byłoby, aby również w grze była ona szara 1 4
Muślinianka Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) Według mnie powinni po prostu zrobić w oparciu o model ICkowej ósemki (chyba 013?) wariant "świnki" w stanie na czasy obecne; zezy, klima i niektóre detale. Edited 5 hours ago by Muślinianka 1
Rogaleqq Posted 4 hours ago Author Posted 4 hours ago 28 minut temu, Muślinianka napisał(a): Według mnie powinni po prostu zrobić w oparciu o model ICkowej ósemki (chyba 013?) wariant "świnki" w stanie na czasy obecne; zezy, klima i niektóre detale. Swoją drogą to nie wiem co jest trudnego aż tak w po prostu przemalowaniu kabiny już stworzonej i zaprogramowanej. Może czepiam się zbytnio detali, ale chciałbym naprawdę żeby to co można ogarnąć w miarę szybko było zrobione i przypominało oryginał
PL_Andrev Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 24 minuty temu, Rogaleqq napisał(a): Swoją drogą to nie wiem co jest trudnego aż tak w po prostu przemalowaniu kabiny już stworzonej i zaprogramowanej. To jest kilkadziesiąt tekstur do przemalowania - to może nie jest problemem, ale należy w kodzie dodać kilka możliwości malowania środka, oraz możliwość wyboru / predefinicji. Pomysł jest bardzo dobry ale to są już zmiany w kodzie gry (a nie tylko tekstury), a to zajmuje trochę czasu. Po drugie to widzę że jest intensywna akcja łatania bugów, no i potrzecie pewnie będą chcieli potestować Łódź przed wydaniem, co by kaszany nie odwalić jak z Krakowem. Także nie spodziewałbym się szybko wdrożenia tej sugestii. 1
Rogaleqq Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago (edited) 1 godzinę temu, PL_Andrev napisał(a): To jest kilkadziesiąt tekstur do przemalowania - to może nie jest problemem, ale należy w kodzie dodać kilka możliwości malowania środka, oraz możliwość wyboru / predefinicji. Pomysł jest bardzo dobry ale to są już zmiany w kodzie gry (a nie tylko tekstury), a to zajmuje trochę czasu. Po drugie to widzę że jest intensywna akcja łatania bugów, no i potrzecie pewnie będą chcieli potestować Łódź przed wydaniem, co by kaszany nie odwalić jak z Krakowem. Także nie spodziewałbym się szybko wdrożenia tej sugestii. Wiadomo, naprawy bugów są ważniejsze niż malowanie kabiny danego pojazdu, ale dlaczego by nie wprowadzić takiej zmiany gdy sytuacja się ustabilizuje 🙂 Edited 2 hours ago by Rogaleqq
Recommended Posts