Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zima + ET22

Po dojechaniu do składu (platformy):

- Nagłe
- Odcięcie
- Połączenie składu
- Wyłączenie wszystkiego w kabinie A wraz z rozrządem i nastawnikiem na 0
- Przełączenie radia na B i przetwornicy na B
- Przejście do kabiny B
- Po włączeniu rozrządu i ustawieniu nastawnika na kierunek nie podnoszą się pantografy, co uniemożliwia dalszą jazdę

Po powrocie do kabiny A i włączeniu rozrządu pantografy idą do góry bez problemu.

Posted

Ten sam scenariusz przy ET25, wyświetlacz po zamianie kabiny pokazuje pantografy przód/tył na odwrót. Podniesiony jest tył, natomiast wyświetlacz pokazuje przód.

1422130_35.jpg

1422130_36.jpg

Posted (edited)

po zmianie kabiny przełącznik "opuść oba pantografy" musi być skierowany w górę ponieważ blokuje on podniesienie pantografówet22.thumb.png.a001982c759b708350609a24b0d94cdc.png

Edited by kotel_56
  • Thanks 1
Posted

@kotel_56 tak, to sprawdzałem.

Udało mi się w końcu to ruszyć, ale musiałem wyłączyć i włączyć ponownie baterię, co - o ile mi wiadomo - nie powinno mieć miejsca. Dopiero wtedy po włączeniu rozrządu w drugiej kabinie było sterowanie.

Posted

Ogólnie w scenariuszach mam masę problemów. Od problemu z oświetleniem przyrządów i kontrolek w lokomotywach, to jeszcze same scenariusze się zacinają. 

[TLK] Katowice - Kraków od wczoraj scenariusz zacina się po podłączeniu wagonów, wcześniej zacinał się w Kozłowie, po rozłączeniu wagonów i ponownym wjechaniu na zajęty tor, radio przestało działać.

Później uruchomiłem scenariusz [Ty2] Katowice - Sędziszów. Na samym początku po przygotowaniu lokomotywy do jazdy, przestało działać radio i nie mogłem ruszyć spod semafora [S1].

Jak na razie udało mi się ukończyć jeden scenariusz z Krakowa. Ale w menu mam odhaczone wszystkie scenariusze, tak jak bym je wszystkie ukończył.

Masakra. Zgłaszaj błędy, które nie wiadomo kiedy dostaną łatkę, bo oczywiście tutaj łatek nie robi się na bieżąco 😡

Posted
9 minut temu, superbuster11 napisał(a):

Masakra. Zgłaszaj błędy, które nie wiadomo kiedy dostaną łatkę, bo oczywiście tutaj łatek nie robi się na bieżąco 😡

Robią na bieżąco. Część jest naprawiona następnego dnia. Problem się zaczyna gdy sami nie wiedzą co je powoduje... np. brak rozkłądów w loko. 

Posted
13 minutes ago, PL_Andrev said:

Robią na bieżąco. Część jest naprawiona następnego dnia. Problem się zaczyna gdy sami nie wiedzą co je powoduje... np. brak rozkłądów w loko. 

Kolega chyba w alternatywnej rzeczywistości żyje albo o innej grze mówi

Posted (edited)
5 minut temu, Bazinga napisał(a):

Kolega chyba w alternatywnej rzeczywistości żyje albo o innej grze mówi

Zgłosiłem buga, na drugi dzień nie było buga. Jak coś prostego to robią od ręki.

Edited by PL_Andrev
Posted

Też zgłosiłem buga, na drugi dzień naprawili, ale nie było żadnej łatki i u mnie dalej nie działa odluźniacz z klawiatury w Ty2.

Od wyjścia z EA były 3 łatki. Błędów zgłoszonych i naprawionych jest kilka (naście?) i żadnej łatki nie było.

• I agree 1
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy