Łukaszek Posted December 15 Posted December 15 Zima + ET22 Po dojechaniu do składu (platformy): - Nagłe - Odcięcie - Połączenie składu - Wyłączenie wszystkiego w kabinie A wraz z rozrządem i nastawnikiem na 0 - Przełączenie radia na B i przetwornicy na B - Przejście do kabiny B - Po włączeniu rozrządu i ustawieniu nastawnika na kierunek nie podnoszą się pantografy, co uniemożliwia dalszą jazdę Po powrocie do kabiny A i włączeniu rozrządu pantografy idą do góry bez problemu.
Łukaszek Posted December 15 Author Posted December 15 Ten sam scenariusz przy ET25, wyświetlacz po zamianie kabiny pokazuje pantografy przód/tył na odwrót. Podniesiony jest tył, natomiast wyświetlacz pokazuje przód.
kotel_56 Posted Friday at 07:55 PM Posted Friday at 07:55 PM (edited) po zmianie kabiny przełącznik "opuść oba pantografy" musi być skierowany w górę ponieważ blokuje on podniesienie pantografów Edited Friday at 08:17 PM by kotel_56 1
Łukaszek Posted Friday at 10:56 PM Author Posted Friday at 10:56 PM @kotel_56 tak, to sprawdzałem. Udało mi się w końcu to ruszyć, ale musiałem wyłączyć i włączyć ponownie baterię, co - o ile mi wiadomo - nie powinno mieć miejsca. Dopiero wtedy po włączeniu rozrządu w drugiej kabinie było sterowanie.
superbuster11 Posted yesterday at 10:50 AM Posted yesterday at 10:50 AM Ogólnie w scenariuszach mam masę problemów. Od problemu z oświetleniem przyrządów i kontrolek w lokomotywach, to jeszcze same scenariusze się zacinają. [TLK] Katowice - Kraków od wczoraj scenariusz zacina się po podłączeniu wagonów, wcześniej zacinał się w Kozłowie, po rozłączeniu wagonów i ponownym wjechaniu na zajęty tor, radio przestało działać. Później uruchomiłem scenariusz [Ty2] Katowice - Sędziszów. Na samym początku po przygotowaniu lokomotywy do jazdy, przestało działać radio i nie mogłem ruszyć spod semafora [S1]. Jak na razie udało mi się ukończyć jeden scenariusz z Krakowa. Ale w menu mam odhaczone wszystkie scenariusze, tak jak bym je wszystkie ukończył. Masakra. Zgłaszaj błędy, które nie wiadomo kiedy dostaną łatkę, bo oczywiście tutaj łatek nie robi się na bieżąco 😡
PL_Andrev Posted yesterday at 11:02 AM Posted yesterday at 11:02 AM 9 minut temu, superbuster11 napisał(a): Masakra. Zgłaszaj błędy, które nie wiadomo kiedy dostaną łatkę, bo oczywiście tutaj łatek nie robi się na bieżąco 😡 Robią na bieżąco. Część jest naprawiona następnego dnia. Problem się zaczyna gdy sami nie wiedzą co je powoduje... np. brak rozkłądów w loko.
Bazinga Posted yesterday at 11:16 AM Posted yesterday at 11:16 AM 13 minutes ago, PL_Andrev said: Robią na bieżąco. Część jest naprawiona następnego dnia. Problem się zaczyna gdy sami nie wiedzą co je powoduje... np. brak rozkłądów w loko. Kolega chyba w alternatywnej rzeczywistości żyje albo o innej grze mówi
PL_Andrev Posted yesterday at 11:21 AM Posted yesterday at 11:21 AM (edited) 5 minut temu, Bazinga napisał(a): Kolega chyba w alternatywnej rzeczywistości żyje albo o innej grze mówi Zgłosiłem buga, na drugi dzień nie było buga. Jak coś prostego to robią od ręki. Edited yesterday at 11:21 AM by PL_Andrev
superbuster11 Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Też zgłosiłem buga, na drugi dzień naprawili, ale nie było żadnej łatki i u mnie dalej nie działa odluźniacz z klawiatury w Ty2. Od wyjścia z EA były 3 łatki. Błędów zgłoszonych i naprawionych jest kilka (naście?) i żadnej łatki nie było. 1
Recommended Posts