Good Posted Sunday at 05:33 PM Posted Sunday at 05:33 PM (edited) Więc, zaczęło się od tego, że po ustawieniu w parowozie Ty2 "Wysoki stan, zasilanie ciągłe" Pomocnik maszynisty, zamiast dolewać wody(było 2%, potem 0%), zaczął ją zasysać, więc uruchomiłem inżektory po swojej stronie(maszynisty), dalej nic, po wyłączeniu automatycznego Palacza i samemu uruchomienia każdego inżektora, oraz dania Inżektora Strubego na zasilanie wodą i odczekaniu 20 minut, przy każdym inżektorze włączonym, dalej było 0% napełnienia wody. Po czym po wejściu kamerą do Tendra, gra zatrzymała się w takim stanie, że wszystko zatrzymało się w miejscu i tylko przycisk "espace" działał, i były dźwięki zapętlone. SimRail_log_2024-12-15_13-46-00.txt Edited Sunday at 06:07 PM by Good
AndrzejCK Posted Monday at 06:43 PM Posted Monday at 06:43 PM no mam tak samo dość często, z tym że gra zawiesza się na widoku ze środka tendra. Po drugie chciałem sobie potestować jak działa maszynka parowa, co się stanie jak dopuścimy poziom wody do 0 itd. wtedy się potrafi najczęściej zaciąć. Kolejne sprawa, nie potrzebnie porwali się na te lata 80 jak gra jest tak słabo dopracowana. Moim zdaniem parowóz super ale mogli do dodać jako składy retro do już istniejących tras. Ewentualnie którąś nieco przedłużyć o jakiś fajny w okolicy parokilometrowy retro kawałek. To by pozwoliło też na jazdy on-line parowozem w trybie wieloosobowym. Potwierdzam iż dżwięki parowozu zwłaszcza z zewnatrz to żart. Kolejny issue Para ciągle wydostające się z kurków pod cylindrowych bez znaczenia czy są one otwarte czy zamknięte, i bez wpływu pracy tłoków na tę parę. Naprawdę porywając się na parowóz trzeba mieć na uwadze że będą w to grać też "specjaliści" od tematu, i do tego należało mocno przysiąść a jest słabo. Jak powinien dym "działać" i wyglądać :
Recommended Posts