Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,mam pytanie,czy gdzieś jest lub jest planowane stworzenie poradnika tworzenia własnych scenariuszy?Widzę,że jest trochę scenariuszy stworzonych przez społeczność,a sam też chciałbym jakiś stworzyć,szczególnie,że bardzo brakuje mi scenariusza z TLK/IC Kraków-Warszawa,albo Warszawa-Kraków.

Byłbym wdzięczny za porady dla początkującego,który chciałby spróbować stworzyć samodzielnie scenariusz

Posted (edited)

Scenariusze są tworzone w LUA, jeżeli musisz o to pytać, bo nie znalazłeś tej informacji to prawdopodobnie i tak nie zrobisz własnego scenariusza tak, aby dało się go ukończyć. W związku z brakiem przyzwoitego edytora można powiedzieć, że nie podano nic na tacy, niestety.

Edited by Bazinga
Posted (edited)
9 minut temu, Bazinga napisał(a):

Scenariusze są tworzone w LUA, jeżeli musisz o to pytać, bo nie znalazłeś tej informacji to prawdopodobnie i tak nie zrobisz własnego scenariusza tak, aby dało się go ukończyć. W związku z brakiem przyzwoitego edytora można powiedzieć, że nie podano nic na tacy, niestety.

Wiem,że na bazie LUA,ale zastanawiałem się czy nie da się chałupniczo tak dla siebie przerobić scenariusza pendolino na TLK,czy IC? No szkoda,bo bardzo mi brakuje takiej możliwości😟

Edited by vikingpn89
Posted
5 minutes ago, vikingpn89 said:

Wiem,że na bazie LUA,ale zastanawiałem się czy nie da się chałupniczo tak dla siebie przerobić scenariusza pendolino na TLK,czy IC? No szkoda,bo bardzo mi brakuje takiej możliwości😟

Wcześniej działało podmienianie wartości lokomotyw/składów w trainsetach, ale po wyjściu z EA nie mam pojęcia czy się coś dalej nie wykrzaczy 🙂

Posted
4 godziny temu, vikingpn89 napisał(a):

Możesz. Pobierz scenariusz od kogoś albo z plików gry. Zrób kopie zapasowe oryginalnych. W swojej kopi zmieniaj parametry i patrz jakie efekty. Zabawa na wiele wieczorów, satysfakcja gwarantowana. Może jako jeden z nielicznych dotrwasz do końca i zrobisz coś swojego. Na początek zrób coś prostego. Np tunel - kozłów. 

discord, dział scenariusze polecam. albo tutaj w scenariuszach pytaj. Ktoś pomoże. 

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy