Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć, 

Sprawdziłem dzisiaj grę po wyjściu z EA, pierwszy scenariusz - samouczek - nie może zostać wystartowany bo włączenie radiotelefonu nie działa, drugi scenariusz - 1 tor testowy dla pendolino - nie ładuje się w ogóle, wisi zaraz po załadowaniu, nie da sie chodzić, a co tutaj mówić o prowadzeniu pociągu... 

W menu widoczne "Thumbnail Photo" in Polisz 😄 - trochę śmiech przez 😭 

Pytam, poważnie to jest wesja 1.0 ? 

eh ..... 

• Like 1
  • I agree 7
Posted
Cytat

Czy ktoś to w ogóle testuje przed wydaniem?

Tak, latał nad scenerią samochodem i oceniał z góry, czy wszystko jest gotowe do wydania. Niestety zapomniał zabrać tego samochodu.

latajace auto.png

• Haha 9
Posted (edited)

Pierwszy raz odpaliłem lata 80’ 
1. Samochód wjechał na tory i miałem „zderzenie”, natomiast w drugim przypadku samochód stał wewnątrz szlabanów tak jakby wjechał na ostatnią chwilę i nie zdążył wyjechać, tylko w przeciwieństwie głośnego ostatnio w PL incydentu z Panem z ciężarówką ów samochód miał dłuższy przejazd i się „zmieścił” więc krótko mówiąc upiekło mu się😊
2. Ogólnie samochody przy przejazdach wjeżdżają sobie w d0pę jakby nie umiały hamować i zauważyłem że samochody AI mają wytyczoną ścieżkę przez przejazdy, które są w podstawce, natomiast w 80’ powinno ich nie być bo w tożsamym miejscu danego rozjazdu nie ma, natomiast AI jest dalej puszczone po basic ścieżkach; stąd samochody potrafią respić się w dziwnych miejscach na torach kolejowych na których nie ma przejazdów. Tożsama sytuacja jest z peronami które w 80’ w odróżnieniu od podstawki mają często inne schematy, więcej niżej;
3. W Tunelu pomimo peronu po lewej stronie musiałem otworzyć drzwi po prawej gdzie tego peronu nie było xD i dostałem ujemne punkty
4. Dźwięki samochodów 80’ są tak denerwujące że dźwięk skuterka to przy tym miód na uszy, po prostu za głośne, beznadziejne zapętlenie z podbiciem tonu i ogólnie ciężko to jakkolwiek znieść.

Szczerze? Mam wrażenie że deweloperzy mieli kontrakt na deadline z inwestorami na wyjście z early access do końca 2024, dlatego mamy aktualizację dopiero w grudniu i tak naprawdę - zapowiadana tak jak wyglądają reklamy z Maka, a efektem końcowym dostajemy produkt jakbyśmy przyszli po niego w godzinach szczytu, wiadomo jak wyglądający…wnosi ona tyle co nic, bez poprawek na liniach już istniejących (W-wa Śródmieście) i tak dalej i tak dalej można by wymieniać - umówmy się, to wygląda jakby oni zrobili to w tydzień zawalając kilka nocy na kawkach i monsterkach. Taka ilość niedopracowań to jest - bardzo delikatnie mówiąc „trochę niepoważne” jak na „1.0” oficjalną wersję… 🙃🥲

IMG_9539.jpeg

Edited by LWAE
  • Like 1
  • I disagree 1
  • I agree 7
Posted
13 hours ago, Bartek_Smok said:

Tak, latał nad scenerią samochodem i oceniał z góry, czy wszystko jest gotowe do wydania. Niestety zapomniał zabrać tego samochodu.

latajace auto.png

A to nie customowy (stworzony w dostepnym "Edytorze Scenariuszy") scenariusz z Hogwart Express aby  ? 😄

• Haha 3
Posted
Godzinę temu, Kethrax napisał(a):

A to nie customowy (stworzony w dostepnym "Edytorze Scenariuszy") scenariusz z Hogwart Express aby  ? 😄

W sumie samochodów było więcej. Może jeden był z Powrotu do Przyszłości, drugi z Harrego Pottera, a reszta nie wiem, mało filmów oglądam 🙂

Posted

Dajcie spokoj widzielismy wieksze wtopy np cyberpunk2077 cd projekt to nie indie studio tak jak simrail,  jest sporo bledow ale do świąt raczej wszystko naprawia 😄

• Like 1
  • I disagree 2
  • Haha 2
  • I agree 3
Posted
52 minuty temu, Kolejarz1982 napisał(a):

jest sporo bledow ale do świąt raczej wszystko naprawia

których?

• Like 2
  • Haha 1
Posted
2 godziny temu, Kolejarz1982 napisał(a):

Dajcie spokoj widzielismy wieksze wtopy np cyberpunk2077 cd projekt to nie indie studio tak jak simrail,  jest sporo bledow ale do świąt raczej wszystko naprawia 😄

Błędy zgłaszane rok temu dalej wiszą, na pewno do świąt nagle będą naprawione, na pewno...

• I agree 4
Posted (edited)
6 godzin temu, Kethrax napisał(a):

Edited by agakob28
del
Posted
20 godzin temu, Bartek_Smok napisał(a):

latajace auto.png

Back to The Future II

Posted (edited)
4 godziny temu, เซบา ซเวด napisał(a):

Może za rok będzie wszystko naprawione 😉 

Panie jaki rok, będzie się czekać tyle co połączenie Szczecin - Warszawa dziobakiem (ED250) czyli jakieś 10 lat 

Edited by PKPziom
  • I agree 1
Posted (edited)
5 godzin temu, Kolejarz1982 napisał(a):

to nie indie studio tak jak simrail

A od kiedy SimKol nie ma wydawcy dla SimRail żeby nazywać ich studiem indie? Indie nie jest skrótem od małego zespołu a od independent - niezależnego, w domyśle niezależnego od wydawcy.

A wracając do tematu to się zgadzam, a nawet bym to rozwinął. Nie tyle że nikt tego nie testuje ale nawet nie uruchamia co było widać po śmieciach w menu, nieprzetłumaczonych fragmentach tekstu. Stan wersji 1.0 jest na tyle żałosny że poprzednia wersja zarówno wyglądała jak i działała znacznie lepiej. Sceneria lat '80 to jakiś żart. Reskin kilku budynków okraszony bezsensownymi flagami tworzonymi na kolanie. Naprawdę zrobił bym teksturę dla tej flagi w 10 minut która wyglądałaby niebotycznie lepiej. Jeżeli ktoś wziął za to pieniądze to jest to jakiś nieśmieszny żart.

simrail_rekompensata.png

Edited by Rafał
  • Like 2
  • Haha 3
Posted
6 minut temu, LWAE napisał(a):

Czy ktoś jeszcze ma drastyczne spadki FPS do tego stopnia, że odechciewa się grać?

Tak.

Posted
12 minut temu, LWAE napisał(a):

Czy ktoś jeszcze ma drastyczne spadki FPS do tego stopnia, że odechciewa się grać?

U mnie pomogło zmniejszenie opcji "Gęstość roślinności" na poniżej 50% - chyba tak się ta opcja nazywała, na pewno coś z roślinnością.

Posted
18 godzin temu, Rafał napisał(a):

Reskin kilku budynków okraszony bezsensownymi flagami tworzonymi na kolanie. Naprawdę zrobił bym teksturę dla tej flagi w 10 minut która wyglądałaby niebotycznie lepiej. Jeżeli ktoś wziął za to pieniądze to jest to jakiś nieśmieszny żart.

No niezupełnie sam reskin. Na pewno dworzec w Katowicach to już większa zmiana (choć nie tylko to). Z resztą chyba nie można było inaczej - ten dworzec z czasów PRL to była perełka architektury, a potem posadzili jakieś szkaradztwo. 😞 

Posted
2 minuty temu, qbahn napisał(a):

No niezupełnie sam reskin. Na pewno dworzec w Katowicach to już większa zmiana (choć nie tylko to). Z resztą chyba nie można było inaczej - ten dworzec z czasów PRL to była perełka architektury, a potem posadzili jakieś szkaradztwo. 😞 

Ja do katowic nie dojechałem bo nie dałem rady słuchać tego wycia w tle co kilkadziesiąt sekund 😉

• Haha 1
Posted
18 hours ago, Rafał said:

Sceneria lat '80 to jakiś żart. Reskin kilku budynków okraszony bezsensownymi flagami tworzonymi na kolanie. Naprawdę zrobił bym teksturę dla tej flagi w 10 minut która wyglądałaby niebotycznie lepiej. Jeżeli ktoś wziął za to pieniądze to jest to jakiś nieśmieszny żart.

Od razu widac ze nie przejechales calej trasy bo gdbybys przejechal to bys zobaczyl ile jest nowych budynkow calkowicie zmienionych torowisk i ogolnego otoczenia.

I nie bede bronic tu bronic Simrail bo oprocz tego scenariusz ma liczne bugi braki i nie dociagniecia.

• I agree 3
Posted
17 minut temu, Rafał napisał(a):

nie dałem rady słuchać tego wycia w tle co kilkadziesiąt sekund

jakiego wycia? Myślisz o buczeniu? Jeśli tak, to chyba generuje któreś auto epoki PRL (stawiam na Poloneza) - wyłącz sobie auta do zera i sprawdź.

Posted
14 minutes ago, qbahn said:

jakiego wycia? Myślisz o buczeniu? Jeśli tak, to chyba generuje któreś auto epoki PRL (stawiam na Poloneza) - wyłącz sobie auta do zera i sprawdź.

dzieki zerkne bo te buczenie jest bardzo irytujace.

Posted
22 minuty temu, qbahn napisał(a):

Myślisz o buczeniu? Jeśli tak, to chyba generuje któreś auto epoki PRL (stawiam na Poloneza) - wyłącz sobie auta do zera i sprawdź.

Domyśliłem się że to jakieś auto, ale to nie o to chodzi abym coś wyłączał aby coś działało w 'skończonej i kompletnej grze'.

1 godzinę temu, Bartek_Smok napisał(a):

fghyu2.png

Ta gra jest tak absurdalna że już sam nie wiem czy screen jest prawdziwy czy fake 🤣

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy