Jump to content

[PL/EN] Katowice - Sędziszów

alekswilc

Recommended Posts

InterRegio 42416

PL

minithumbnail2.thumb.png.874fd5bcc9b3bff3c7938977f5d47e98.png

Wskakuj do kabiny maszynisty nocnego składu InterRegio! Ten scenariusz to wyzwanie pełne realistycznych manewrów i zdarzeń losowych. Niezależnie od tego, czy grasz z DLC, czy bez, znajdziesz tu coś dla siebie.

• Manewry i niespodzianki: Manewry, usterki USRK i inne sytuacje, które sprawią, że nie będzie nudno.
  • Dwie wersje: Z dodatkami (więcej detali i pojazdów) lub bez (pełna grywalność na podstawce).
  • Konfiguracja: W pliku main.lua zmienisz pogodę, poziom trudności i ruch na torach, żeby grało się po Twojemu.

Gotowy na nocne wyzwanie? Włącz reflektory i ruszaj w trasę! 🚆

Wypakuj 0_alekswilc.zip do steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries

image.thumb.png.a42c0c02977e64f7f306cc2e4b062c15.pngEN

Step into the cab of the night InterRegio train! This scenario offers realistic shunting operations and random events, perfect for players with or without DLC.

• Maneuvers and surprises: Shunting, faults in railway traffic control devices, and unexpected challenges to keep things exciting.
  • Two versions: With DLC (enhanced details and vehicles) or without (fully playable on the base game).
  • Customization: Adjust weather, difficulty in the main.lua file to suit your playstyle.

Ready for a nighttime challenge? Turn on your headlights and hit the tracks! 🚆

Unpack 0_alekswilc.zip to steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries

Edited by alekswilc
update
  • Like 6

Z tego co mi się wydaje, losowość lokomotyw jest zamierzoną rzeczą. Zauważyłem, że lokomotywy te zależy od humoru scenariusza są albo już uruchomione albo trzeba się uruchomić. 
Podchodziłem kilka razy do scenariusza i dopiero za którymś razem jak ET22 był już domyślnie uruchomiony, udało się zacząć scenariusz. 
Zdecydowanie zalecałbym dodanie jakiejś informacji na start o obowiązującym na stacji początkowej kanale radiowym. Dla mnie osobiście, który jeździ od czasu do czasu nie sposób spamiętać gdzie jaki kanał występuje. Zwłaszcza, że w kabinie nie ma papierowego rozkładu jazdy, z którego by to wynikało.
Gdy już udało się podstawić w perony reszta scenariusza przebiegła pomyślnie, jednak musiałem się chwile natrudzić aby to się stało. 

• Like 1
  • I agree 1

Zgadzam się z powyższym. Uważam, że skoro scenariusz przewiduje możliwość prowadzenia różnych lokomotyw, to wybór czym chcemy jechać powinien być już na etapie uruchamiania scenariusza. Poza tym, niezależnie jaka lokomotywa akurat losowo się uruchomi to zawsze gdy wywołujemy dyżurnego KO, maszynista zgłasza gotowość ET22. Na marginesie, raz uruchomił mi się Trax i w kabinie nie działało sterowanie z klawiatury. Nie do przyjęcia jest aby nie można było zbić czuwaka spacją, całą resztę sterowania myszką udźwignę.

• Like 1
  • I agree 1

Jak wchodze do scenariusza to mi gra crashuje nawet na najnizszych ustawieniach

Spece kompa:
Procesor    12th Gen Intel(R) Core(TM) i5-12400F   2.50 GHz
Zainstalowana pamięć RAM    32,0 GB (dostępne: 31,8 GB)
Typ systemu    64-bitowy system operacyjny, procesor x64

Karta gaficzna : Nvidia GeForce RTX 3060

4 hours ago, Jacob28 said:

Z tego co mi się wydaje, losowość lokomotyw jest zamierzoną rzeczą. Zauważyłem, że lokomotywy te zależy od humoru scenariusza są albo już uruchomione albo trzeba się uruchomić. 
Podchodziłem kilka razy do scenariusza i dopiero za którymś razem jak ET22 był już domyślnie uruchomiony, udało się zacząć scenariusz. 
Zdecydowanie zalecałbym dodanie jakiejś informacji na start o obowiązującym na stacji początkowej kanale radiowym. Dla mnie osobiście, który jeździ od czasu do czasu nie sposób spamiętać gdzie jaki kanał występuje. Zwłaszcza, że w kabinie nie ma papierowego rozkładu jazdy, z którego by to wynikało.
Gdy już udało się podstawić w perony reszta scenariusza przebiegła pomyślnie, jednak musiałem się chwile natrudzić aby to się stało. 

Tak, lokomotywy i ich stan są rzeczą losową, w przypadku gdy utworzy sie lokomotywa na zimno, trzeba ją taką odpalić. Domyślny kanał radiowy to kanał nr 2 - taki powinien być odpalony na start. Co do braku rozkładu jazdy, jest on związany z brakiem kreatora takowych rozkładów.

• Like 1

2 hours ago, bart_dem said:

Zgadzam się z powyższym. Uważam, że skoro scenariusz przewiduje możliwość prowadzenia różnych lokomotyw, to wybór czym chcemy jechać powinien być już na etapie uruchamiania scenariusza. Poza tym, niezależnie jaka lokomotywa akurat losowo się uruchomi to zawsze gdy wywołujemy dyżurnego KO, maszynista zgłasza gotowość ET22. Na marginesie, raz uruchomił mi się Trax i w kabinie nie działało sterowanie z klawiatury. Nie do przyjęcia jest aby nie można było zbić czuwaka spacją, całą resztę sterowania myszką udźwignę.

Aby uruchomić sterowanie z klawiatury usiądź na fotelu maszynisty - tak jest zbudowany simrail. Zgłaszanie gotowości ET22 związane jest z błędem w formatowaniu wiadomości w plikach językowych, czekam na pacza.

• Haha 1

1 hour ago, czapus said:

Jak wchodze do scenariusza to mi gra crashuje nawet na najnizszych ustawieniach

Spece kompa:
Procesor    12th Gen Intel(R) Core(TM) i5-12400F   2.50 GHz
Zainstalowana pamięć RAM    32,0 GB (dostępne: 31,8 GB)
Typ systemu    64-bitowy system operacyjny, procesor x64

Karta gaficzna : Nvidia GeForce RTX 3060

Potrzebuję wiecej informacji, np plik z logami. Masz DLC? Który scenariusz uruchamiasz?

18 minut temu, alekswilc napisał(a):

Aby uruchomić sterowanie z klawiatury usiądź na fotelu maszynisty - tak jest zbudowany simrail

Mam w SimRail przejechane ponad 40 tys. km, a Ty z takim tekstem wyskakujesz🤣 W innych lokomotywach działa, tylko w Traxie, jak wspomniałem, nie działała klawiatura. 

3 minutes ago, bart_dem said:

Mam w SimRail przejechane ponad 40 tys. km, a Ty z takim tekstem wyskakujesz🤣 W innych lokomotywach działa, tylko w Traxie, jak wspomniałem, nie działała klawiatura. 

U mnie, nawet w et22 wchodząc przez drzwi musisz usiąść na fotelu maszynisty aby zadziałało sterowanie z klawiatury

Godzinę temu, alekswilc napisał(a):

U mnie, nawet w et22 wchodząc przez drzwi musisz usiąść na fotelu maszynisty aby zadziałało sterowanie z klawiatury

Przecież doskonale o tym wiem. Z resztą nie ważne już... Po kilku próbach udało mi się trafić znów na Traxa i tym razem sterowanie zadziałało, ale musiałem od zera uruchamiać loka. Poprzednio, gdy nie miałem sterowania z klawiatury lokomotywa była już uruchomiona i może przez to powstał błąd. Tak czy inaczej scenariusz fajny, w całości grywalny (ukończyłem siódemką) Natomiast brakuje mi komunikacji radiowej z dyżurnym w sensie słyszalnej komunikacji, tak jak to robi @Tuco w swoich scenariuszach.

Do czego można się przyczepić?

Brak możliwości wyboru lokomotywy na starcie. Tak sobie myślę, skoro można wybrać na ekranie ładowania czy chcemy ruch AI czy nie, to może w taki sposób mogło by pojawiać się pytanie jakim lokiem chcemy jechać? Co o tym myślisz, da radę to ogarnąć?

Druga sprawa, ale to już kosmetyka. Ładuje się zima, ale wyświetlany jest 5 czerwca.

image.thumb.png.5a454f5bd125836690d63b574ed4a989.png

3 minutes ago, bart_dem said:

Przecież doskonale o tym wiem. Z resztą nie ważne już... Po kilku próbach udało mi się trafić znów na Traxa i tym razem sterowanie zadziałało, ale musiałem od zera uruchamiać loka. Poprzednio, gdy nie miałem sterowania z klawiatury lokomotywa była już uruchomiona i może przez to powstał błąd. Tak czy inaczej scenariusz fajny, w całości grywalny (ukończyłem siódemką) Natomiast brakuje mi komunikacji radiowej z dyżurnym w sensie słyszalnej komunikacji, tak jak to robi @Tuco w swoich scenariuszach.

Do czego można się przyczepić?

Brak możliwości wyboru lokomotywy na starcie. Tak sobie myślę, skoro można wybrać na ekranie ładowania czy chcemy ruch AI czy nie, to może w taki sposób mogło by pojawiać się pytanie jakim lokiem chcemy jechać? Co o tym myślisz, da radę to ogarnąć?

Druga sprawa, ale to już kosmetyka. Ładuje się zima, ale wyświetlany jest 5 czerwca.

image.thumb.png.5a454f5bd125836690d63b574ed4a989.png

Jasna sprawa, dodam wybór lokomotyw, poprawie date, dam wiecej opcji konfiguracji w np tym trudność scenariusza

• Like 1
  • Thanks 1

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy