maciek56 Posted October 11 Share Posted October 11 Witam. Przeszukałem forum w sprawie zacinania gry, lecz nie znalazłem rozwiązania. Problem jak dla mnie jest dość dziwny, ponieważ jeszcze tydzień temu gra pracowała bez zarzutu, a teraz nagle wystąpił problem. Problem polega na tym, że po wejściu do rozgrywki np. w tryb dyżurnego ruchu na jakiejś stacji, zaczyna zacinać grę. Po krótkiej chwili symulator znów chodzi płynnie, i co ok. 5 sekund zaczyna zacinać. Zacinanie się dzieje głównie wtedy, gdy się rozglądam, gdy przejeżdża pociąg lub wejdę w podgląd kamer (w trybie dyżurnego). W ustawieniach już grzebałem, nawet na najniższych ustawieniach są ścinki. Komputer mam nowy, kupiony w tym roku. Jeśli trzeba to podeślę logi z gry, specyfikacje komputera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Admin BOT Posted October 20 SIMRAIL Team Share Posted October 20 Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team uetam Posted October 20 SIMRAIL Team Share Posted October 20 Spróbuj przeinstalować sterowniki do karty graficznej oraz sprawdzić spójność plików gry na steamie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbahn Posted October 21 Share Posted October 21 W dniu 20.10.2024 o 11:47, uetam napisał(a): Spróbuj przeinstalować sterowniki do karty graficznej oraz sprawdzić spójność plików gry na steamie. jeśli dobrze kojarzę o co chodzi w tym zgłoszeniu, to takie ścinki widoczne są nawet w Geforce NOW - kiedyś wykupiłem na miesiąc wersję Geforce NOW RTX 4080 i także występowały takowe. A co powoduje, że wjazd na Wwę Centralną od strony Wschodniej zatrzymuje grę na sekundę (chyba w dokładnie tym samym miejscu) - także na GF Now? Itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamets2 Posted October 21 Share Posted October 21 W dniu 11.10.2024 o 10:00, maciek56 napisał(a): Problem jak dla mnie jest dość dziwny, ponieważ jeszcze tydzień temu gra pracowała bez zarzutu, a teraz nagle wystąpił problem. - czy to dotyczy tylko tej gry? - czy kojarzysz jakąś zmianę sprzętu w tym czasie? - czy instalowałeś jakieś nowe gry/programy lub były aktualizacje windowsa? - z jakiego korzystasz oprogramowania antywirusowego/antymalware? - czy karta graficzna się nie zaczęła przegrzewać? Jakie masz GPU i jakie temperatury? - czy CPU nie zaczęło się przegrzewać? Jakie masz temperatury na procku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PL_Andrev Posted October 21 Share Posted October 21 W dniu 11.10.2024 o 10:00, maciek56 napisał(a): Problem jak dla mnie jest dość dziwny, ponieważ jeszcze tydzień temu gra pracowała bez zarzutu, a teraz nagle wystąpił problem. Jaki serwer? Dziś widzę że na PL4 jest dostępne 135 składów, a dla ilości powyżej 80 już widziałem że gra się krztusiła. Co ciekawe, realny czas był liczony poprawnie, więc jak wszystkie składy się dusiły to opóźnienia były liczone w godzinach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbahn Posted October 21 Share Posted October 21 5 godzin temu, PL_Andrev napisał(a): Jaki serwer? Przecież to zgłoszenie w trybie jednoosobowym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek_131415 Posted October 22 Share Posted October 22 22 godziny temu, qbahn napisał(a): Przecież to zgłoszenie w trybie jednoosobowym. A jak jedna osoba na serwerze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbahn Posted November 1 Share Posted November 1 W dniu 22.10.2024 o 22:22, misiek_131415 napisał(a): A jak jedna osoba na serwerze? To wtedy jest tryb monotonnosztucznointeligentniewieloistancjowy 🤭 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts