Lajkonik Posted September 22 Posted September 22 (edited) Kiedy podsumowanie ubiegłego tygodnia oraz tego który się dziś kończy? mialo być 21.09, a tu ani widu ani słychu Edited September 22 by Lajkonik 2
urdoma29 Posted December 8 Posted December 8 Gdzie Podsumowanie Tygodnia? 6 grudnia, potem 7... Teraz w ogóle nie ma ogłoszenia wyników. Czekamy na 13 i wydanie?
PL_Andrev Posted December 8 Posted December 8 25 minut temu, urdoma29 napisał(a): Gdzie Podsumowanie Tygodnia? 6 grudnia, potem 7... Zawsze tak mają: ogłoszenie że podsumowanie będzie w dniu X, w dniu X-1 znika ogłoszenie, a coś pojawia się dniu X+1 pod koniec dnia. Osobiście mnie to bawi. Chociaż ostatnio też miało być podsumowanie a zamiast tego wrzucili antyreklamę (parowóz bez dymu i pary). 1
Lukaszszsz Posted December 8 Posted December 8 Wcześniej podsumowanie tygodnia miało być 3 grudnia, później zmienili na 7 grudnia, więc może coś im nie poszło z jakimiś funkcjami i ciągle przekładają termin, aby opis nie zawierał kilku punktów. Jednak nie zmienia to faktu, że jest to brak szacunku w stronę graczy, ponieważ po raz kolejny dochodzi do takiej sytuacji. Dla mnie takie zachowanie jest na poziomie infantylnym, jeżeli pracownicy Simraila o czymś informują to powinni dotrzymywać słowa albo chociaż napisać przyczynę zmiany terminów, a nie tylko zdjąć info z forum i udawać, że nic się nie stało. Niestety aktualny trend tworzenia gier na "odpiernicz" staje się coraz bardziej modne, przez co gracze nie otrzymują pełnego produktu zgodnie z zapowiedziami, nawet, gdy gra wychodzi z Early Access. Gry pokroju GTA V to jest wzór jeżeli chodzi o jakość wydawania gier i ich optymalizację pod słabsze sprzęty. Jeżeli udostępnią edytor tras, możliwość tworzenia i dodawania wlasnego taboru oraz stawianie prywatnych serwerów to symulator przeżyje, ale ile na to gracze będą musieli jeszcze czekać coraz bardziej staje się pytaniem bez odpowiedzi. 1 4
Kolejarz1982 Posted December 8 Posted December 8 49 minutes ago, PL_Andrev said: Zawsze tak mają: ogłoszenie że podsumowanie będzie w dniu X, w dniu X-1 znika ogłoszenie, a coś pojawia się dniu X+1 pod koniec dnia. Osobiście mnie to bawi. Chociaż ostatnio też miało być podsumowanie a zamiast tego wrzucili antyreklamę (parowóz bez dymu i pary). Szczerze nie jestem wielkim fanem parowozow ale napewno bedzie grupa graczy ktora bedzie nim jezdzic , ja osobiscie zamiast parowozow wolalbym zobaczyc np EP-09 a sczegolnie chcialbym zobaczyc cos z trakcji spalinowej np SU(SP)45/46, ST44 czy chociaz SP32 i sklad wagonowy BHP(Bipa). 3
Domin92 Posted December 8 Posted December 8 Właśnie. Też bym wolał EP09 i SU45/46. Do tego Stadler Flirt 3, Pesa Dart, Impuls, Griffin. A parowóz... no cóż, co kto lubi. Fakt faktem że poza Pendolino nie ma taboru który by jechał minimum 160 na CMK, a taki Griffin i EP09 to przecież bardzo częsty widok na linii kolejowej nr 4.
qbahn Posted December 8 Posted December 8 6 minut temu, Domin92 napisał(a): Griffin i EP09 to przecież bardzo częsty widok na linii kolejowej nr 4. Gryffin na CMK w 2018 r. czestym widokiem? Jesteś pewien? Wtedy IC miało 2 szt. wydzierżawione.
PL_Andrev Posted December 8 Posted December 8 17 minut temu, Kolejarz1982 napisał(a): (...) ja osobiscie zamiast parowozow wolalbym zobaczyc (...) To nie jest wątek sugestii i propozycji. Wszyscy czekają na Kraków / Łódź a parowóz ma być tutaj tylko dodatkiem. 1
KOlorowy Posted December 8 Posted December 8 2 godziny temu, Lukaszszsz napisał(a): Wcześniej podsumowanie tygodnia miało być 3 grudnia, później zmienili na 7 grudnia, więc może coś im nie poszło z jakimiś funkcjami i ciągle przekładają termin, aby opis nie zawierał kilku punktów. Jednak nie zmienia to faktu, że jest to brak szacunku w stronę graczy, ponieważ po raz kolejny dochodzi do takiej sytuacji. Dla mnie takie zachowanie jest na poziomie infantylnym, jeżeli pracownicy Simraila o czymś informują to powinni dotrzymywać słowa albo chociaż napisać przyczynę zmiany terminów, a nie tylko zdjąć info z forum i udawać, że nic się nie stało. Niestety aktualny trend tworzenia gier na "odpiernicz" staje się coraz bardziej modne, przez co gracze nie otrzymują pełnego produktu zgodnie z zapowiedziami, nawet, gdy gra wychodzi z Early Access. Gry pokroju GTA V to jest wzór jeżeli chodzi o jakość wydawania gier i ich optymalizację pod słabsze sprzęty. Jeżeli udostępnią edytor tras, możliwość tworzenia i dodawania wlasnego taboru oraz stawianie prywatnych serwerów to symulator przeżyje, ale ile na to gracze będą musieli jeszcze czekać coraz bardziej staje się pytaniem bez odpowiedzi. Nawet jeśli im coś nie poszło to jednak nad CZYMŚ pracowali. Co to za problem, ująć to w podsumowaniu? Jednak dobrze zdawało mi się, że przez 2 tygodnie nie było podsumowania i ciągle je przekładali. Sami robią sobie takim zachowaniem reklamę (a raczej antyreklamę), a potem zdziwienie, że gracze ich krytykują (niebezpodstawnie zresztą). 2 5
qbahn Posted December 8 Posted December 8 (edited) 3 godziny temu, KOlorowy napisał(a): Sami robią sobie takim zachowaniem reklamę (a raczej antyreklamę), a potem zdziwienie, że gracze ich krytykują (niebezpodstawnie zresztą). Szczerze, to już mi obojętne co napiszą (napisali) w podsumowaniu tygodnia. Zastanawiam się tylko, że skoro trwały prace nad dość podstawowymi rzeczami - jak animacje semaforów, czy tryb osiągnięć, to czy będą one dopracowane na wyjście z EA. Wszak został tylko tydzień... a może nie - kto wie (skoro u nich tydzień trwa 12 dni kalendarzowych /10 roboczych)? 😉 😄 Edited December 8 by qbahn
PL_Andrev Posted December 8 Posted December 8 3 godziny temu, qbahn napisał(a): Zastanawiam się tylko, że skoro trwały prace nad dość podstawowymi rzeczami - jak animacje semaforów, czy tryb osiągnięć, to czy będą one dopracowane na wyjście z EA. W innych produkcjach jest tak, że po większym upgrade zwykle wylewa się szambo, w przeciągu 2-3 tygodni wydawany jest hotfix łatający poważniejsze bugi, a do 2 miesięcy wydawany jest nazwijmy to "ostateczny" hotfix łatający błędy pomniejsze i raportowane przez społeczność. Ale to duże firmy, więc wiecie, tutaj różnie może być ;)
KOlorowy Posted December 8 Posted December 8 Godzinę temu, PL_Andrev napisał(a): W innych produkcjach jest tak, że po większym upgrade zwykle wylewa się szambo, w przeciągu 2-3 tygodni wydawany jest hotfix łatający poważniejsze bugi, a do 2 miesięcy wydawany jest nazwijmy to "ostateczny" hotfix łatający błędy pomniejsze i raportowane przez społeczność. Ale to duże firmy, więc wiecie, tutaj różnie może być 😉 Nie ważne, czy to wielka firma, czy mała. Metodykę można stosować w obydwu przypadkach tę samą
Domin92 Posted December 9 Posted December 9 W dniu 8.12.2024 o 11:52, qbahn napisał(a): Gryffin na CMK w 2018 r. czestym widokiem? Jesteś pewien? Wtedy IC miało 2 szt. wydzierżawione. Chcesz mi powiedzieć że SimRail ma się trzymać 2018 roku nawet odnośnie taboru? No bez jaj... co do tras to rozumiem, bo musieliby masę zmian wprowadzić, ale taboru powinno być jak najwięcej, wliczając dzisiejsze lokomotywy. 1
qbahn Posted December 9 Posted December 9 28 minut temu, Domin92 napisał(a): Chcesz mi powiedzieć że SimRail ma się trzymać 2018 roku nawet odnośnie taboru? No bez jaj... co do tras to rozumiem, bo musieliby masę zmian wprowadzić, ale taboru powinno być jak najwięcej, wliczając dzisiejsze lokomotywy. nie wiem co chcę powiedzieć 😄 Trochę bardziej serio - docelowo pewnie każdy będzie mógł sobie zrobić w scenariuszu miks jaki będzie mu się podobał. Jednak trzymanie się historycznego stanu/przypisania taboru do pewnych tras jest cennym walorem, który poprawia realizm - wg. mnie. Dlatego tu bym zrozumiał konsekwencję SR i bym ten kierunek popierał. 1
Lukaszszsz Posted December 9 Posted December 9 1 godzinę temu, Domin92 napisał(a): Chcesz mi powiedzieć że SimRail ma się trzymać 2018 roku nawet odnośnie taboru? No bez jaj... co do tras to rozumiem, bo musieliby masę zmian wprowadzić, ale taboru powinno być jak najwięcej, wliczając dzisiejsze lokomotywy. Przykładowo Opoczno Południe z 2018 roku jest ciekawsze do obsługi przez dyżurnego ruchu, niż gdyby dodali nowszą wersję z dwoma peronami. Na miejscu deweloperów skupiłbym się na tworzeniu nowych tras i pojazdów oraz udostępnianiu następnych nastawni do obsługi przez graczy. 3
Bazinga Posted December 9 Posted December 9 Ja bym wolał, żeby skupili się na brakującym contencie i naprawieniem obecnego, zanim wezmą się za tworzenie nowego 😉 2
Recommended Posts