Doomik Posted September 18 Share Posted September 18 (edited) Witam, Przedstawiam scenariusz z Dańdówki do Warszawy (włochy) przez Katowice ,Będzin wa-wę wschodnią. itd. W scenariuszu urozmaicenia takie jak: ✅ Eventy na szlaku; ✅ Wykorzystanie wiele trakcji; ✅ Ruch AI; ✅ Manewry; Scenariusz zawiera ścieżki dźwiękowe i tekstowe jedynie w języku polskim ( w innych językach gry nie będzie działać dźwięk) Znany błąd: ms1 w Włoszczowej ; polecam przed rozpoczęciem scenariusza wejść i wyjść do menu głównego , lubi się za pierwszym odpaleniu scenariusza gra psuć. Znany błąd2 : zepsute ph (błąd gry nie da się z tym nic zrobić) PS. Klikanie Zew 3 wielokrotnie może powodować blokadę ruchu, proszę klikać raz kiedy jest napisane że trzeba klikać. PS.2 Pamiętać o hamulcu sprężynowym na tylnej ścianie dragona , oraz o kliknięciu zew 3 jak uruchomisz pojazd. Instalujemy w plikach gry \Steam\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries tutaj proszę rozpakować Zapraszam do testowania Doomik 🙂 nowa wersja : 20.09.2024 Doomik_v2.zip Edited September 30 by Doomik 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech miły damianek22 Posted September 20 Share Posted September 20 Odpaliłem dragona odhamowałem go Ruszam nim i na tym ekraniku Jaki jest na zdjęciu nie wiem czy to jest błąd czy coś ja zapomniałem nacisnąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek_131415 Posted September 20 Share Posted September 20 Godzinę temu, mech miły damianek22 napisał(a): czy to jest błąd czy coś ja zapomniałem nacisnąć błąd ETCS? wypełnij ETCS albo wyłącz za plecami po lewej Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart_dem Posted September 20 Share Posted September 20 Musisz wprowadzić dane do ETCS. Ja zauważyłem inny problem, po zmianie kabiny boczne ekrany nie działają co uniemożliwia przełączenie trakcji na elektryczną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech miły damianek22 Posted September 20 Share Posted September 20 (edited) Skąd wziąć te informacje żebym mógł tam wpisać Edited September 20 by mech miły damianek22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoeBlack72 Posted September 20 Share Posted September 20 (edited) 28 minut temu, mech miły damianek22 napisał(a): Skąd wziąć te informacje żebym mógł tam wpisać Wpisz cokolwiek. Jedyny wyjątek to dane pociągu o ile dobrze pamiętam ale to podstawi Ci się samo. Edited September 20 by JoeBlack72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skylake Posted September 21 Share Posted September 21 Właśnie zrobiłem test powyższego scenariusza na manewry i dojechałem jedynie do Sosnowca, ponieważ na razie nie mam czasu, aby przejechać go w całości, ale na pewno to uczynię, bo warto. Poza pewnymi błędami, jak chociażby niedziałające ekrany w jednej z kabin Dragona (być może wynikają one jeszcze z błędów symulatora), sama konstrukcja i wykonanie scenariusza oraz pomysł, to wg mnie majstersztyk. Słowa uznania ode mnie dla autora scenariusza. Z wypekami na twarzy pokonywałem kolejne kroki, prosząc w myślach, aby wszystko się udało i się powiodło. W paczce znajduje się jeszcze jeden scenariusz, którego na razie nie odpalałem, ale w wolnym czasie również spróbuję. @bart_dem - Odnośnie trakcji elektrycznej, spróbuj ją ustawić w drugiej kabinie, zanim wyłączysz lokomotywę i zmienisz kabinę (wiem, że to nie jest być może realne, ale na potrzeby scenariusza trzeba tak raczej zrobić), u mnie pomogło i jak wspomniałem, dojechałem dotychczas do Sosnowca. Super sprawa. 🙂 Pozdrawiam 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoeBlack72 Posted September 21 Share Posted September 21 3 godziny temu, skylake napisał(a): niedziałające ekrany w jednej z kabin Dragona (być może wynikają one jeszcze z błędów symulatora) Pozdrawiam To błąd symulatora. W kabinie nr 2 działa tylko jeden wyświetlacz główny, boczne nie działają Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doomik Posted September 22 Author Share Posted September 22 W dniu 20.09.2024 o 23:06, bart_dem napisał(a): Musisz wprowadzić dane do ETCS. Ja zauważyłem inny problem, po zmianie kabiny boczne ekrany nie działają co uniemożliwia przełączenie trakcji na elektryczną. @bart_dem Błąd symulatora , w jednej kabinie tylko działają niestety wyświetlacze - czekamy na patch w którym ma to być naprawione 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doomik Posted September 22 Author Share Posted September 22 W dniu 20.09.2024 o 19:37, mech miły damianek22 napisał(a): Odpaliłem dragona odhamowałem go Ruszam nim i na tym ekraniku Jaki jest na zdjęciu nie wiem czy to jest błąd czy coś ja zapomniałem nacisnąć Polecam samouczki do ects-a 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doomik Posted September 22 Author Share Posted September 22 (edited) Polecam też się sprężać z manewrami w kato bo jest 20 min do odjazdu , jeżeli przyjedziesz planowo 😛 Edited September 22 by Doomik 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebek Posted September 25 Share Posted September 25 Mnie nie chce zaliczyć postoju w Katowicach po wszystkich manewrach. Po obleceniu składu w Katowicach i podpięciu się na drugim końcu ruszam i jadę w kierunku Sosnowca. Po minięciu Katowic Zawodzia gra komunikuje że nie zatrzymałem się w Katowicach Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoeBlack72 Posted September 25 Share Posted September 25 9 godzin temu, Sebek napisał(a): Mnie nie chce zaliczyć postoju w Katowicach po wszystkich manewrach. Po obleceniu składu w Katowicach i podpięciu się na drugim końcu ruszam i jadę w kierunku Sosnowca. Po minięciu Katowic Zawodzia gra komunikuje że nie zatrzymałem się w Katowicach Niestety jest to błąd symulatora. Jestem w trakcie tworzenia scenariusza w którym też ma miejsce podłączenie lokomotywy do składu wagonów. Po takiej operacji symulator nie rozpoznaje zatrzymania na stacji. Testowałem to na 1000 sposobów i nic nie pomaga. Poszukiwałem i nadal poszukuję czy może jest jakaś instrukcja lua którą trzeba by zastosować, ale nie znajduję takiej. Testy polegały na przypisaniu rozkładu przed połączeniem ze składem, po połączeniu, rozkład taki rozkład inny, nic nie pomaga. Stąd wnioskuję że skład który został utworzony przez połączenie lokomotywy z wagonami w trakcie scenariusza ma jakąś wadę i symulator nie rozpoznaje zatrzymania na stacji, pomimo tego że wszystko inne związane z rozkładem działa jak należy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doomik Posted September 26 Author Share Posted September 26 19 godzin temu, Sebek napisał(a): Mnie nie chce zaliczyć postoju w Katowicach po wszystkich manewrach. Po obleceniu składu w Katowicach i podpięciu się na drugim końcu ruszam i jadę w kierunku Sosnowca. Po minięciu Katowic Zawodzia gra komunikuje że nie zatrzymałem się w Katowicach Coś jest nie tak z rozpoznawaniem ph, ja nie mam kontroli nad tym czy zaliczy próbowałem ale za żadne grzechy nie zaliczy , więc to jest błąd symulatora. 😞 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebek Posted September 27 Share Posted September 27 A nie da zrobić się tak żeby postój w Katowicach był już zaliczony w momencie podstawienia składu do peronu? W międzyczasie gdy się objeżdża skład to czas postoju już by się liczył? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doomik Posted September 28 Author Share Posted September 28 W dniu 27.09.2024 o 15:17, Sebek napisał(a): A nie da zrobić się tak żeby postój w Katowicach był już zaliczony w momencie podstawienia składu do peronu? W międzyczasie gdy się objeżdża skład to czas postoju już by się liczył? Da się da , ale czy zaliczy to inna sprawa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aree05 Posted September 30 Share Posted September 30 czy może mi ktoś podpowiedzieć jak uruchomić loko w trybie silników spalinowych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart_dem Posted September 30 Share Posted September 30 Godzinę temu, aree05 napisał(a): czy może mi ktoś podpowiedzieć jak uruchomić loko w trybie silników spalinowych? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebek Posted September 30 Share Posted September 30 Po wybraniu silnika spalinowego odpalasz go zamykając wyłącznik szybki. Tak samo go gasisz otwierając WS 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doomik Posted October 7 Author Share Posted October 7 Doomik_v2.zip Nowa wersja z skróconym scenariuszem od Włoszczowej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Grykien Posted October 7 Share Posted October 7 4 godziny temu, Doomik napisał(a): Doomik_v2.zip Nowa wersja z skróconym scenariuszem od Włoszczowej Czy nie mogłeś zrobić innej nazwy folderu żeby się nie podmieniały z poprzednimi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek_131415 Posted October 8 Share Posted October 8 11 godzin temu, Tomasz Grykien napisał(a): Czy nie mogłeś zrobić innej nazwy folderu żeby się nie podmieniały z poprzednimi? Użyj klawisza F2 na przyszłość Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sklox Posted October 8 Share Posted October 8 18 godzin temu, Tomasz Grykien napisał(a): Czy nie mogłeś zrobić innej nazwy folderu żeby się nie podmieniały z poprzednimi? Wiesz, że można zmienić nazwę przy wypakowywaniu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts