Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam pewien problem. Od kilku dni (12 -14) simrail zaliczył u mnie bardzo duży spadek wydajności. Z poziomu w pełni płynnej gry z drobnymi spadkami w Wawie czy Katowicach do poziomu pokazu slajdów, nawet po za miastami. Czy ktoś doświadczył podobnego problemu? Występuje on zarówno na SP jak i MP. Softu ani hardware`u nie zmieniałem i problem występuje tylko w SR. 

Posted

Tak, od 4 dni freezuje mi grę i wyrzuca do pulpitu dojeżdżając do większych stacji, wcześniej nigdy mi się to nie przydarzyło od kwietniowej aktualizacji. Na SP nie doświadczyłem tego problemu jednak rozegrałem scenariusz bez ruchu AI, a na MP (PL2) wyrzuciło mi grę już 2x dojeżdżając do Katowic 1x dojeżdżając do Łaz i 2x dojeżdżając do DGZ. Dodam że dzieje się tak przy dłuższej rozgrywce bo jadąc wczoraj od Sosnowca Głównego do Katowic gry nie wyrzuciło, a zaczynając jazdę w Zawierciu wyrzuciło mi w DGZ a łącząc się ponownie jadąc od DGZ wyrzuciło mi w Katowicach niedaleko od semaforów wjazdowych. Gram na Geforce Now z abonamentem Ultimate więc wirtualna maszyna z RTX 4080.

Posted (edited)
4 godziny temu, BUZZER napisał(a):

Tak, od 4 dni freezuje mi grę i wyrzuca do pulpitu dojeżdżając do większych stacji, wcześniej nigdy mi się to nie przydarzyło od kwietniowej aktualizacji. Na SP nie doświadczyłem tego problemu jednak rozegrałem scenariusz bez ruchu AI, a na MP (PL2) wyrzuciło mi grę już 2x dojeżdżając do Katowic 1x dojeżdżając do Łaz i 2x dojeżdżając do DGZ. Dodam że dzieje się tak przy dłuższej rozgrywce bo jadąc wczoraj od Sosnowca Głównego do Katowic gry nie wyrzuciło, a zaczynając jazdę w Zawierciu wyrzuciło mi w DGZ a łącząc się ponownie jadąc od DGZ wyrzuciło mi w Katowicach niedaleko od semaforów wjazdowych. Gram na Geforce Now z abonamentem Ultimate więc wirtualna maszyna z RTX 4080.

Jednak na SP też to się dzieje. Jadąc w scenariuszu EN71 relacji Katowice - Zawiercie gdzie już AI występuje, dojeżdżając do Chruszczobrodu wystąpił freez i wywaliło grę. 

Edited by BUZZER
Posted

A może to nie wina SR tylko temperatur panujących w ostatnich dniach? Sprzęt żeby chronić się przed przegrzaniem ogranicza taktowanie zegarów.

• I agree 2
Posted
Godzinę temu, Stich napisał(a):

A może to nie wina SR tylko temperatur panujących w ostatnich dniach? Sprzęt żeby chronić się przed przegrzaniem ogranicza taktowanie zegarów.

Możesz mieć racje, bo jednak żadnej aktualizacji od kwietnia nie było, więc może być tak jak mówisz.

Posted
3 godziny temu, BUZZER napisał(a):

Możesz mieć racje, bo jednak żadnej aktualizacji od kwietnia nie było, więc może być tak jak mówisz.

Chociaż przeglądając inne tematy i analizując gamelogi z tym samym problemem bardziej prawdopodobne są wadliwe sterowniki karty graficznej.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy