mkprojektant Posted December 14, 2022 Share Posted December 14, 2022 Cześć, proszę o informację czy istnieje możliwość poruszania się po stacji/szlaku tak aby nie psuć pozostałym graczom rozgrywki? Co jeśli chciałbym poruszać się po terenie w celu poszukiwaniu błędów? Czy jeśli rozpoczynam rozgrywkę w trybie dyżurnego, ale nie podejdę nawet do pulpitu, tylko od razu wyjdę z nastawni to czy ruch jest sterowany przez AI czy sterowanie ruchem na stacji całkowicie ustaje? Widziałem że ktoś już pytał o latarkę w trybie dyżurnego. Czy wiadomo kiedy można spodziewać się jej zaimplementowania? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dipper Posted December 14, 2022 Share Posted December 14, 2022 3 minuty temu, specnaza napisał(a): Czy jeśli rozpoczynam rozgrywkę w trybie dyżurnego, ale nie podejdę nawet do pulpitu, tylko od razu wyjdę z nastawni to czy ruch jest sterowany przez AI czy sterowanie ruchem na stacji całkowicie ustaje? Czy to jest pytanie retoryczne? Przejmując daną stację jako dyżurny gra automatycznie wyłącza AI. Dopóki ty nie będziesz sterował ruchem to nikt tego za ciebie nie zrobi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkprojektant Posted December 14, 2022 Author Share Posted December 14, 2022 Pytanie jest jak najbardziej na serio. Chciałbym poruszać sie po świecie gry w celu wyszukiwania błędów w odwzorowaniu sieci trakcyjnej ponieważ mnie to interesuje, ale zastanawiam sie jak to zrobić aby nie przeszkadzać innym. Gdy rozpoczynasz gre jako maszynista lokomotywa jest sterowania z tego co rozumiem przez AI dopóki gracz nie zacznie manipulować, więc dla mnie całkiem logiczne jest aby w trybie dużurnego sytuacja była analogiczna, ale niestety jestem zielony jeśli chodzi o sterowanie ruchem, więc nawet nie wiedziałem jak sprawdzić, czy ruch jest wstrzymany, czy AI nad nim panuje. Jeśli ktoś ma pomysł proszę o wskazówki. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted December 14, 2022 SIMRAIL Team Share Posted December 14, 2022 Zostaw naszą biedną sieć w spokoju. :< A tak serio, to poczekaj na singla by nie drażnić innych graczy. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PogromcaCzasu666 Posted December 14, 2022 Share Posted December 14, 2022 (edited) Ogólnie gra sprawuje się ok. Myślę że z czasem dodadzą usprawnienia które proszą gracze ale wszystko w swoim czasie 😁 Edited December 14, 2022 by PogromcaCzasu666 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nULL Posted December 14, 2022 Share Posted December 14, 2022 (edited) Można byłoby wprowadzić tryb obserwatora w trybie multiplayer, który mógłby nie sprawując żadnej funkcji związanej z ruchem pociągów zwiedzać trasę pieszo lub jako pasażer pociągu. Oczywiście zrobić to tak, aby niemożliwe było trollowanie tych, którzy prowadzą pociągi i ruch na stacjach. Edited December 14, 2022 by nULL błąd ortograficzny xD 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts